109

до 129

преди 11 години

Е това е проблема в бг, че тук няма никаква гаранция, че ще получиш качество срещу парите си. На запад не е така

108

търговец на сергия

преди 11 години

Абе за какви луксове и модни вкусове ми говорите за тая обезличена и аморфна западноевропейска маса от хора,които скачат като невидели на всичко което им се предлага, стига да е много по евтино! Вярно имат 10%богата гъзария, но останалото им население е пълна безвкусна селяния, пред които рускините са супер изискано ниво! Цяло лято точно западните туристи ми бяха най добрите и доволни клиенти на евтините "маркови" менте парфюми и дрехи и не можеха да се нарадват че са ги открили и купуваха и за приятели!

107

Даола

преди 11 години

Тези евтини обувки са пълни болкуци - неудобни и бързо се разкривяват и скъсват. Лошото е, че последните 2-3 години реномирани български производители започнаха да правят обувки от некачествени естествени кожи и те също се късат и не са удобни като преди 5-6 години. Това е, за да са евтини на производителя и той да не трябва много да надува цените, защото наистина стават непродаваеми.

106

Ина

преди 11 години

Имам зимни обувки от естествена кожа за 150.00 лв, които издържаха точно 40 дни, имам и такива за 20.00 лв, с които карам вече 3 година, така, че всичко е въпрос на късмет. Но специално за обувките на няколко български фирми мога да кажа, че са с надути цени и ниско качество, без голям избор на модели и пр.

105

КАВАЛ

преди 11 години

АЗ ОБУВКИ ОТ 70 ЛВ НЕ ЯМ!

104

Анонимен

преди 11 години

Ами тогава трябва воля и започваш да заделяш по 10 лв на месец докато събереш. То е ясно че разходите на месец са големи и пари трябват не само за обувки

103

Анонимен

преди 11 години

До 125Ами ако не може да даде 100-200 лв. на веднъж?!Пълна мизерия е тази държава, а с *** съвсем я закъсахме...

102

до 119

преди 11 години

Абе човек, ти защо трябва да си купуваш всеки месец? Купи си два чифта по 100 или по 200, едните пролетно летни, другите есенно зимни и си ги носи 2,3 а може и повече години после раздели общата цена на броя на годините и виж колко си давал средно на година за обувки, стига разбира се да не държиш да си в крак с модата всеки сезон. Ако си, или искаш да бъдеш, потърси начин да си повишиш доходите.

101

Анонимен

преди 11 години

Ами то това е целта, вика се маркетинг, форуочинг и естемиейшън оф дъ менифекчърис даунсайзинг шляпавица с джуркани Яйца. Кой е луд да ви прави обувки да ги носите по 10 години бе, вие луди ли сте?

100

Анонимен

преди 11 години

Уф! За какви кецове пиша, то такова понятие няма, гуменките им имах предвид :)))

99

Анонимен

преди 11 години

А Пещерските обувки от какви материали се правят, че не издържат и една зима?Подобре да помислят как да върнат купувачите и доверието към своята продукция отколкото да се оплакват.

98

Анонимен

преди 11 години

Този си е чиста мутра.Значи в Китай могат за по 10 лева и пак да имат по-големи заплати от нашите, а в БГ с цени от по 100 лева не. Ех...

97

Анонимен

преди 11 години

Досега съм купил само 2 чифта обувки от Пещера, които да са с качество, да не са дървени и да имат елегантен вид. Естествените материали сами по себе си не правят стоката. А и защо да се лъжем - те си работят само за износ, тук остават за вътрешния пазар дефектните, или дървените. А китайските подобия на обувки, които се разпадат на 3-тото обуване отварят работа на цял факултет ортопеди. Дори кецовете им вече не са с качеството на старото производство. Пазар за наше производство има. Качество!!!

96

уф

преди 11 години

има и хубави български обувки, но как да си купя, по четвърт обувка на месец мога да си позволя, но за мене все не стигат парите. Но проблемът си е само мой сигурно.

95

западняк

преди 11 години

А какво да кажат западноевропейците,където пазара им е залят със същите масови китайски стоки от менте материи и изкуствена кожа и като малки деца се радват на новата мода на евтините изкуствените дрехи и "колко екологични и практични" били, докато местно им производство и модно качествена, сериозна продукция от естествени кожи и материяли е 20-30 пъти по скъпа и от българската и не е достъпна за всеки!

94

Анонимен

преди 11 години

Голяма залъгалка са тези стоки. Купуваш за 10 лв. и след 1 седмица цъв - цепнати някъде.

93

Анонимен

преди 11 години

Аз съм си купувал БГ зимни боти от Лондон , 100 паунда и перфектно качество. Изкараха ме 8 зими. Другия ми чифт зимни са купени отново в Лондон, китайско производство, пак за същите пари карат ме 9-та зима. Убеден съм, че има и български и китайски обувки за 10 лв., но те не са качествени. Просто няма как за тези пари да си струват. Но явно за всеки влак си има пътници. Трябва да има и от тези и от онези.

92

do 106

преди 11 години

По-принцип си прав ,но ако състезанието по оцеляване е поне на в някакви относителни граници честно.Нали осъзнаваш,че един малък производител в Китай сигурно е по-голям или по-богат от всички бг такива взети заедно.Не напразно големите фирми понякога започват да продават продукцията си на загуба само за да накарат другият по-малък и слаб от тях да фалира.И сега си представи как една фирма с 10 милиарда зад гърба си ще се бори със една фирма която се чуди как да не фалира.И кой ще фалира първи?

91

Анонимен

преди 11 години

Когато един продукт е качествен си намира пазар ! Така че към българските производители мога да кажа - старайте се да бъдете перфекционисти и да правите качествени продукти. Само така може да се конкурирате с китай. Швейцарските часовници са в пъти по-скъпи от китайските, но който има пари си купува швейцарски. Немските коли също ! Аз примерно iPhone не си купих само защото е правен в китай :). Сега си ползвам корейско самсунгче и никакъв проблем не съм имал, докато iphone дефектират

90

Анонимен

преди 11 години

Тоя наплив на китайски стоки взе малко да има нормален вид. Хората с по-малко финанси си купуват китайски стоки, а по-богатите стоки от европа, япония и т.н. Вече големите производители си направиха серия от стоки произведени в китай и "premium" клас изнесен в нормална държава. Аз горе долу съм на среден стандарт, но гледам вече да не си купувам китайска стока - особенно техника и инструменти за работа. Дори и скъпите китайски стоки са по-скапани от европейските на същите цени.