323

Не се надявайте!

преди 11 години

Вече евтино няма да има.България е чат от Европа и както виждаме цените стават европейски. Важно е обаче кога доходите ни ще станат европейски.Ако имахме нормални доходи нямаше да правим сметки без кръчмар колко да ни струва тока и всичко останало.

322

шопа

преди 11 години

те такова животно нема - референдум в бананова република за АЕЦ...

321

до 391

преди 11 години

напълно си прав, но те тия аргументи не ги чуват. А ако открият малко нефтец в морето и направят два три разлива ще довършат и така хваления туризъм за няколко милиона концесионни такси и много по-големи печалби на енергийните концерни, настанили се полубезплатно у нас.

320

румен221

преди 11 години

МИНИСТЪРА ЛЪЖЕ!!! (с активи за 4 милиарда да се опитваш да финансираш) ПРОЕКТ ЗА 22 МИЛИАРДААНАЛИЗА НА HSBC СОЧИ - 100 МИЛИАРДА ЕВРО ПЕЧАЛБА. Преди доклада СЛЕД ТЪРГ ПОД КОНТРОЛА НА АМЕРИАСКА ФИРМА - НЕК ЕАД (Доклад ДИ1СФ 0014/11.04.2012 г.).: - Класира на -во място Атомстойекспорт с вариант А92 (2 блока всеки от тях 1000 MWe V-466) при цена не по-висока от 3 997 260 000 евро. - В писмо от 01.08.2006 г. Атомстройекспорт потвърждава ескалация на цената съгласно EUROSTAT. (Станишев и Борисов да не лъжат, че няма договореност). В доклада на HSBC: mi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.html1. Разходите за АЕЦ Белене (EPC - Engineering, Procurement and Construction) са 6.1 милиарда, при това вече с прибавена ескалация, вкл. и за забавянето на проекта с три години. - ТОВА Е ЦЕНАТА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!Но КАК ЦЕНАТА Е РАЗДУТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ГЕРБ2. В т.н. подготвителни работи" - 2.018 милиарда евро, са включени НЕКОРЕКТНО защото това са разходите за далекопроводи, за ЖП линии, за пътища, жилища и т.н. инфраструктура и благоустройство И РАЗХОДИ НЕ ВЛИЗАТ В ЦЕНАТА НА НИТО ЕДНА ЦЕНТРАЛА ИЛИ ЗАВОД...!!! (Далекопроводите се изплащат от ПЕРОТО В СМЕТКИТЕ - пренос високо напрежение)- Тези разходи са задължение на държавата, КОЕТО СЕ ПРАВИ И ЗА ВСИЧКИ ЧАСТНИ ИНВЕСТИТОРИ 1 КЛАС!!!. 3. От графиката на стр.5, е дадена стойност от 7,7 милиарда евро, но 6,1 + 2,018 = 8,118 а не 7,7 милиарда...Обратното изчисление показва 7,7 2,018 = 5,68 милиарда 4. Лихви и такси по време на строителството - 1,676 (плащаме ги 26 години) + 5,68, получаваме 7,356 милиарда евро.5. НАМАЛЯВАМЕ СУМАТА с Т.н. "Резерв за обслужване на дълга" (225 милиона - стр. 8). Това не е реален разход, а ГАРАНЦИЯ В БАНКА. 6. Приспадаме Разходите за експлоатация и ремонт на 1 блок, от 170 милиона, защото също не са ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН разход и директно се компенсират от приходите от работата на 1 блок, докато 2 още се строи. НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ДОБАВИМ ПЕЧАЛБАТА ЗА 1г. от 405 милиона евро (виж Фин. Разч. - т.2)Цената пада на 6,781 милиарда евро.7. Прибавяме ВЕ1: Разходи - 0,169 439 милиарда.Крайната Цена след 6 години ДО КЛЮЧ става 6,95 милиарда евро.- Това е крайната цена - максимум максиморум (при заложената прогнозна инфлация), а не 10,35 милиарда от доклада! 8. Необходимите средства за проекта, на стр. 14 - първи вариант, трябва да заложим ИСТИНСКАТА обща цена 6,95 милиарда евро, от които заем - 4,17 (МАКАР, ЧЕ ГИ ИМАХМЕ В РЕЗЕРВА) и собствени - 2,78 милиарда. Привеждаме ги към сегашна стойност с използвания в доклада дисконт 8.23% и:- Получавате днешната стойност на проекта - равна на 4.53 милиарда евро -3,995 ЦЕНА и 0,535 милиарда ОСКЪПЯВАНЕ ОТ ЗАБАВЯНЕТО! До сега е построено за 1,39 милиарда евро или:- ДНЕС ОСТАВАТ ЗА ДОПЛАЩАНЕ САМО 3,14 милиарда ЕВРО.- КАКВИ 22 МИЛИАРДА Г-Н МИНИСТЪР ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТ СОЦИАЛНО СЛАБ

319

до 390

преди 11 години

правилно - сами са си го написали в книгата. А не сега да ми хвалят стандарта от 39 година. Но не се търси историческата истина а се лъже. И неслучайно за Англия и САЩ е било по-добре да воюва с България (с профашистите тук) отколкото с комунистите. По-добре с Хитлер да воюват отколкото със Сталин.

318

Анонимен

преди 11 години

Тоя манипулатор на снимката е за ЗАТВОР!"Превишение на алармения праг за серен диоксид бе регистриран в Димитровград...Причините за регистрираните високи стойности са наслагване на емисии от енергийния комплекс "Марица Изток" - Стара Загора, и от ТЕЦ "Марица 3" АД, отбелязват от инспекцията."ТЕ ВИ ТОК, КАТО НЕ ЩЕТЕ АЕЦ!!!Едната природа ни беше останала и нея ще затрият!

317

до 386

преди 11 години

да ме прощаваш но в интерес на ограмотяването ти лагерите ги измислиха монархофашистите. Плюс 11 000 евреи услужливо предадени на Адолф в Дахау за унищожаване. Личните свободи първо те ги отнемаха - забраняваха партии вършеха преврати, безследно изчезваха хора написали някое вярно стихотворение като Гео Милев. А фашистка книга от 42 година ясно пише че по списанието на Благоев имало повече фабрични комини отколкото в цялото царство (демек си признават че сме били ултра бедна селска държава)!!!!!

316

до 381

преди 11 години

за сеизмичността на района, за това че токът ще стане дори по-скъп, а после ще го изнасят, пък кой знае може и след като се изплатят заемите на гърба на хората да приватизират Белене, навик им е станало.....да приватизират националното....20 години вече: един плаща, друг прибира печалбата.

315

Жужубан

преди 11 години

Евалата 386 - един разбран човек ! :)

314

Анонимен

преди 11 години

допълнение към 385и така частникът ще плаща на бюджета само 10% плосък данък вместо цялата печалба да отива там - това прави 900 милиона износ на пари от страната всяка година. Но и с частник е по-добре все пак ще има ток и цената пак ще е макар и малко по-ниска отколкото от Мариците и ВЕИ. То е ясно, но никой не иска да открие истината за себе си. Това е национален а не партиен въпрос.

313

до 381

преди 11 години

Те на това разчитат. Как бе едно време? Приказваха как при комунизма ще имаме всичко, равенство и т.н. и в името на това (което никога не стана) пращаха хора по лагерите, отнемаха личните свободи на хората и пак си живеехме в мизерия и тогава. Това са комунистите: дай му на човека надежда з апо-добро и в името на тази надежда го унижавай както ти е изгодно.Та и за Белене същата работа: забогатяват и лъжат хората, че това ще им донесе евтин ток. Но за остарялата руска техника, за сеизмичността -

312

до 369

преди 11 години

прав си но страната има тези пари - спира да прави безсмислени обществени поръчки или частично пуска облигации и 5 милиарда евро са готови. След това щом се печели по милиард минимум на година за 15 години мрели-живели ще изплатим цевнтралата а в оставащите 45 години се чака само приход по милиард. Евтиният ток ти дава икономическо предимство към което се стреми Турция например за да са безработни нашите турци които си мислят че на Турция и пука за тях. А частникът си е монополист с високи цени!

311

Анонимен

преди 11 години

И баба кунка и каруцаря, които са се подписали за тоя референдум са големи специалисти в електричеството. Затова бугаристанеца ще е на тоя хал.

310

Анонимен

преди 11 години

Прав е Добрев!

309

Анонимен

преди 11 години

Гербери и бесепари-сите от едно комунистическо котило и една майка кърмилница БКП. Ще си премятат топката, властта, парите а заблудените ще вярват че ще се променят нещата. Никога няма да има промяна и демокрация, докато управляват бивши и настоящи комунисти. Те никога няма да проумеят, че път към светлото им бъдеще на комунизма-идиотиза просто няма и ще си живеят в измисления свят на гърба на хората.

308

Жужубан

преди 11 години

Дай му на прасето да решава задачи !!! ... Има нещо особено комично... Обикновения човек в БГ не знае електричеството какво представялява и от къде минава, а искат от него да дава мнение дали да се строи ЯДРЕНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА !!! За какво се плаща на компетентните органи. Има Експерти в Техническия университет, в БАН - господа ПОЛИТИЦИ - ТЕ ТРЯБВА ДА РЕШАТ НЕ ВИЕ ИЛИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ОТ НАРОДА !

307

Анонимен

преди 11 години

нали обвиняваха предишните че били сключили таен договор. Защо сега не покажат оценката на ейчесбиси на народа и да кажат то ние лъжем че струва двайсе милиарда а то било само 11 в лева и затова американския инвеститор идва. То и на референдума ще се крие тоя доклад...

306

Анонимен

преди 11 години

И на турците 500 години не им е било хич лесно.

305

Анонимен

преди 11 години

Фактът че човек от толкова малка държава е избран за шеф на ПЕС е многозначителен. Това е знак. Остава да разчетете знака.

304

Chiko

преди 11 години

Не харесвам герберите ***, но наистина този референдум е една глупост. И какво разбират тия дето са се подписали от енергетика. Някои сигурно и основно образование нямат. Въпроса е от компетентността на тесни специалисти и експерти, които трябва да го решат най-правилно и без загуби. В момента позитанковците и комунистите си ги мерят, а народа ще им плаща за идиотизмите. Това е докато се робува на цвета на партиите-ще сме мизерниците на Европа. Други отзад просто няма.