155

Анонимен

преди 11 години

не , не сте прави като казвате че мюсулманите уважават Исус. за тях той е просто един от многото пророци , понеже исляма е базиран на авраамизма. но за тях мохамед е имам , водач на всички останали , пророк на аллаха. каквото той каже , това почитат.

154

Анонимен

преди 11 години

Това че е за мюсулманите Исус е пророк, не означава, че го признават за БОГ!!! Те и на 4 Вселенски събор са гласували да ли човешката и божествената страна на исус са единни или не, ама пак я довели до това да гласуват. Тъй че църквата си е жива боза за неграмотните хора, щот по-лесно им се е обяснявало, защо дадено нещо не е хубаво да се прави или че трябва да се прави. По лесно е да кажеш "Бог така рече ...".

153

Уейлън

преди 11 години

Религиите са за хора с ленива психика. Никой действително мислещ човек не би могъл да бъде религиозен.

152

Христина

преди 11 години

Бил е женен с няколко деца,бил е наркоман и се е друсал на попа.Какви други глупости ще напишат още?

151

Комунист

преди 11 години

Къде намесихте отново гейовете в цялата тази статия?Щом за мюсюлманите Христос е голям проповедник,защо не станат християни а напротив убиват християни?Те не вярват,че Христос е син божии и че е възкръснал.Така,че тяхното мнение не ме инересува.Нали Мария Магдалена е била уличница а сега е и жена на Христос.Смятам,че Христос е суперзвезда както се пее в една песен и нищо повече.Вече няма истински християни.А може и извънземен да е бил!

150

pop

преди 11 години

ujas nqmam dumi

149

Мислещ

преди 11 години

Кико-микоДа, има историци мюсюлмани и те също смятат, че Христос е историческа личност :-). Изглежда и това не знаеш. За мюсюлманите Христос е бил голям проповедник.Абе ти нещо имаш големи пропуски в общата култура. :-).

148

Исмаил

преди 11 години

Значи не е бил гей.А Исус бил гей, прозря сър Елтън Джон.

147

НАП

преди 11 години

Бе, ергрн, женен, няма значение... Данъци плащал ли е?!?!? Те тва е въпросът!

146

Ели

преди 11 години

Бил женен ли!?Ми много добра новина!

145

доМислещиа цървул

преди 11 години

Цървулане, има и много сериозни историци мюсюлмани, що не ги убедиш, че е имало Христос :))))

144

Анонимен

преди 11 години

тъй като досега не е намерен нито един свитък, в който да пише, че Исус е имал бельо, да смятам ли, че е ходил без бельо ...а бе какво сте занищили фундаментални въпроси, 2012 години вас чакахме да се заемете...

143

Анонимен

преди 11 години

Има няколко прости факта, които не могат да се отрекат и сега. 1. Съществуването на институцията Църква на около 1600 години. 2. Същта е създала Инквизицията, както и е затрила милиони хора на клада, защото са били еретици. 3. Съществуващите сегашни добродетели наложени от църковния мироглед, които са влезли в основата на светските държави. 4. Църковните догми за общетвото не отхвърлят робството. 5. Демонизирането на жените и вината им за първородния грях. Тоталното тотричане правото на жените д

142

Анонимен

преди 11 години

трябва да си много зле, за да търсиш истината и просветление в този форум

141

Анонимен

преди 11 години

135, бъди така добър да приведеш доказателства за това което казваш - като цитираш имена и факти на тези твои ` историци ` . защото до тоя момент нищо не каза

140

алилиии

преди 11 години

шо дрънкате глупости, Исус е бил гей, не сващате ли!?Така че жените ще са попове, и всеки може да сключва брак с всекиго. Жената е равна на мъжа и мамелюците да се разкарат с чаршафите и шалварите. Ако треба и папирус на коптски, написан от самия Исус че намериме, открит от неизвестен дарител от еврейско потекло...оргинал както и медните свитъци от пещерата и нооо др от тоа терк исторически истини.

139

Анонимен

преди 11 години

Исус е имал жена, супер! Съществувала ли е такава личност!? Да. Супер! Да вярвам ли, че като умра ще отида в Рая или Ада!!! Ама що за глупости!!??!!??

138

Мислещ

преди 11 години

140, изглежда не си изследвал данните по въпроса.Исус не е бил наричан рави от юдейските свещенници, дори го питат с КОЕ ПРАВО проповядва, което ясно значи, че не е имал право да проповядва, според религиозните им закони. Както и учениците Му и Йоан Кръстител и прочие, които са били гонени от юдейските религиозни водачи.:-).

137

Анонимен

преди 11 години

140, той не е бил дипломиран равин . нито фарисей. че да бъде женен и да има правото да проповядва. неговото учение е съвсем различно от това на равините тогава. особено за шабат. както знаеш. приказката за овцата и ямата чувал ли си я ? или и ти си от тези които си накъсват тоалет папира още в петък ?

136

Марио Кировски

преди 11 години

Папирусът е на старомакедонски език и е писан преди 1000века.