113

бай Кръчмар

преди 12 години

Да се хванат ресторантьорите и да заведат едно дело в Страсбург, само че да се търси и персонална отговорност. Няма нормален съд, който да не ги осъди тея ***, това си е чиста дискриминация, не може да ПРОДАВАТ цигари и да печелят от акцизи милиарди, а да НЯМА заведения за пушачи - МЕГА - ОЛИГОФРЕНИЯ

112

майка

преди 12 години

ами точно моето дете почти никога не съм го водила по кафенета и то познай защо!!!!И не мисля само за моето дете, а имам предвид всички български деца!Ами, ти,основи си клуб на пушачите и си пуши на воля там.Направи си сдружение , прокарай инициатива и помогни на всички твои съмишленици за такива примерно клубове , вместо да висиш във форумите.Нямам проблем аз, тъй като Законът трябва да се спазва. Ти имаш проблем!

111

Иларион Макариополск

преди 12 години

Мамче, първо в България няма развита демокрация, тя все още е икономически неизгодна на управляващите, второ разликата между праВата и прАвата трябва да си я изясниш по-добре, и трето и най-важно, липсата на отговорност и желание за промяна у нашенеца не е за подценяване, ние сме свикнали друг да вади кестените от огъня. Аз не искам да ограничават пушачите или непушачите, нека за всички да има място.

110

до "майка"

преди 12 години

ВРЕДНО Е ДА СЕ ПУШИ!!!!!!!!!Наистина, но ти какава "майка" си, като си водиш детето по заведения - толкова е мъничко!Ясно, че е мъничко, защото от12-13 годишна възраст много трудно можеш да ги накараш за излязат с родител. Вместо да го водиш по кафенетата - заведи го на планина, в парка - възможности, колкото си искаш! Привечер и в почивните дни сигурно му пескаш канала с анимационните филмчета и си мислиш, че си образцова майка

109

до 127

преди 12 години

Никой не казва, че облича дрехите - ти луд ли си. Просто като се прибереш вкъщи и усещаш как целият вониш. Сваляш дрехите и в коша за пране, но миризмата пак се усеща. Аз затова ги изкарвам на терасата (все пак няма да пускам пералня в 5 сутринта). А косата - докато си вземеш душа си мирише и тя, но косата е проблем при жените - знаеш ли колко време им трябва да изсушат цялото това нещо, ние мъжете сме лесни :) Та никой не си носи дрехите след това, но е неприятно да ти овонят апартамента.

108

Майка

преди 12 години

Ограничаването на правата в една развита демокрация предполага задължително увеличаване капацитета и правомощията на контролните органи!!Хем права искате, хем безконтролност!Няма как да стане!

107

Бай Пушач

преди 12 години

ВЪПРОС:A в къщи на терасата мога ли да пуша?Терасата ми е остъклена ама с плъзгащи се алуминиеви прозорци и става(според зависи)хем открито,хем закрито помещение.Много моля да ми отговори Десито Атанасова от МЗ.Каня я на кафе у нас- с цигара,без цигара,както й хареса...Може и с нощуване...;-)

106

Иларион Макариополск

преди 12 години

За тях не остана място, има ограничаване в писането, но все пак, който не пие и не пуши не умира по здрав.Ограничаването на правата води до робство а ние май не го виждаме.

105

Майка

преди 12 години

Да всички се раждаме равни !Равни сме и през Закона!Просто се научете да го спазвате!!!!!Конституцията предвижда равни права, но единствено тогава , когато с тях не се накърняват правата,здравето и живота на останалите.Не желая някой ненормалник да издишва дима си в лицето ми или още по-малко в това на детето ми.То също има права!!!!

104

123

преди 12 години

Иларионе, нищо не си написал за хранителната индустрия и натъпканите с гмо, палмови масла, нишесте и не знам си какви емулгатори храни, да не говорим за вредната кола и аспартама. За тях какви са ти предложения, защото май не са по-малко вредни от тютюна и спирта.

103

Анонимен

преди 12 години

Докато се разправяме тука пушачи и непушачи, пропускаме че ни вдигат тока и парното от първи Юли! Добре ни манипулират обаче това не може дасе оспори!!!

102

Мислещ

преди 12 години

Да, може с електронна цигара.В момента пушачите са леко абстинентни, трудно им е да се съобразяват, не са свикнали с това.Но ще се научат. Сега е нормално да изкарат, че им се нарушават свободите, за малките пингвинчета в антрактида, глобално затопляне, живота на Марс и всякакви други неща само и само да се оправдаят от миризливият си навик.Аз моите миризливи навици ги правя в тоалетната и после пускам водата.А пушачите искат да правят това сред обществото.

101

Анонимен

преди 12 години

Ясно...като в мъгла!

100

Иларион Макариополск

преди 12 години

Конституция на Република България - Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.Да ама не, ако наистина са се замислили за здравето на хората, защо не затворят и самата тютюнева индустрия ? А защо не и алкохолната, там вредите са още повече, един пушач много рядко ще убие някого след като запали цигари, но пияните шьофьори постоянно го правят. Аз съм за затваряне на тютюневите фабрики и забрана на алкохола :-) и да вземем да затворим и държавата.

99

ха

преди 12 години

112 , пич, не ме разбра. Аз казах, че се съобразявам. Винаги питам дали може да запаля ( на места които е позволено) , в нас не пуша, а зимата мръзна на терасата ..така ми харесва така правя. Но не е редно сега да скачате като петлета, заради някакъв закон. Той няма да намали пушачите, няма да ме накара да спра да пуша..нали се сещаш...ще спра когато сам реша. А във времето в което живеем ЦИГАРИТЕ СА ВИ НАЙ-МАЛКИЯ проблем. РАЗБЕРЕТЕ ГО ! И НЕ БЪРКАЙ НЕЩАТА. И АЗ ОБИЧАМ ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ ;)

98

Анонимен

преди 12 години

в Гърцияъ си пафкат на воля.... а уж са в ЕС.

97

Жорката

преди 12 години

може ли с електронна цигара в заведение, щозм няма тютон?

96

:)

преди 12 години

Някой беше писал за пушенето вкъщи - ако единият пуши а другият не и дали ходели в различни стаи - ами горе долу. Няколко познати двойки, включително и аз с приятелката правим така - ако му се пуши на човека - на терасата, зима или лято - там. Вкъщи не се пуши. Но самите пушачи-половинки също не искат да пушат вкъщи, защото не им харесва да смърди в дома им. Същото е и със заведенията - никой не обича да му смърди в заведенията и да му се дими. След вечер в клуб, как ти миришат дрехите сутрин?

95

Анонимен

преди 12 години

Конституция на Република България - Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

94

ан

преди 12 години

не мога да разбера защо пушачите възприемат закона лично.Абе хора, това е закон в цял свят, почнете да спазвате законите. Що не си запалите цигара в заведение в Рим или Лондон, щото там се спазват законите, ама само защото живеете в България смятате ,че този закон нарушава Вашите права. И непушачите имат права, мен също не ми харесва дрехите ми и косата ми да миришат на ***.Не желая никои да дими с цигара в лицето на детето ми, и най-накрая тая страна да приеме един смислен закон.