32

до 33

преди 12 години

глупчо, прочети 20, това е празник на надеждата за добра и плодовита година, а не празник на пиенето! Ама ти като не знаеш земята какъв цвят има, как да се сетиш...

31

Анонимен

преди 12 години

Честита ви света Шампионска лига с чаша студена биричка или винце в ръка, другото е ала бала!

30

Аз

преди 12 години

Честит Трифон Зарезан! Аз не съм вярваш а още по малко лицемерен католик ;)...

29

13

преди 12 години

Естествено, че ще празнувам Свети Валентин....това е един най- красивите празници <3Трифон зарезан може да празнуват всички самотници и АЛКОХОЛИЦИ.....;Р

28

Помните ли това?

преди 12 години

"О, неразумний и Юроде! Поради що се срамиш да се наречеш българин?"

27

Трифон Зарезан

преди 12 години

Да стъпим твърдо на земята ,да обиколим лозята ,пък да седнем на маса с прекрасно червено вино , да запеем българска песен и да се обичаме!И нека не се прехласваме по чужди празници със сладникави сърчица и не типични за нас обичаи.

26

до 27

преди 12 години

А не са ли чужди бе?? И КОМПЛЕКСИТЕ СА НЕОБХОДИМИ ПОНЯКОГА!!!

25

Крети

преди 12 години

На 14 февруари 879 година е успението на Свети Константин - Кирил Философ. Заедно с брат си Методий, той е създателят на глаголицата. Остава в историята като славянски християнски просветител. Канонизиран е от православната и католическата църква за светец и за равноапостол. Обявен е от папа Йоан Павел II за съпокровител на Европа. Православните християни го почитат и като един от светите Седмочисленици.Когато умира Свети Кирил е едва на 42 години.

24

с.

преди 12 години

Отново българска комплексарщина!Чужди празници били и не знам какво си!Трифон Зарезан действително е страхотен празник и зарязването на лозята де факто си е традиция на стопаните!Някога 90% от населението е било селско и празника е бил масов!Сега повечето хора са по градовете и какво точно да подрежат!?Свети Валентин също е страхотен празник и честно казано не виждам нищо лошо да се празнува!Е,комерсиализиран е и това малко дразни,но малко лигавене не вреди!Лично аз ще празнувам Зарезан с пиене!

23

Анонимен

преди 12 години

е къф е тоя трифон зарезан.?празник на пияниците?чудооо .то секи ден им е празник на тиах.

22

Анонимен

преди 12 години

Свети Валентин е един от най-комерсиалните празници въведен от американците. Да купуваш скъпи подаръци за любимия. Трифон зарезан е празника, който ние като Българи трябва да празнуваме. А влюбените - ако са истински влюбени ще се обичат всеки ден.

21

Анонимен

преди 12 години

In vino veritas!!! :)blagoipilarski.blogspot/2011/12/drunk-mansaved-of-disguised-as-doktors.html

20

Аа

преди 12 години

Ае от цялалта работа накрая всичко завършва с едно обикновенно еб**не!

19

Анонимен

преди 12 години

Това че Св. Валентин не е български празник, не го прави по-лош. Ние имаме толкова много празници, че един Св.Валентин няма да ни направи по-малко българи.

18

естеството на нещата

преди 12 години

Смисълът на Трифон Зарезан е много сериозен. Това е празник на започването на селскостопанската кампания, очакване за плодовита година и берекет. В миналото се е празнувал масово при 85% хора в селата. Сега селяните са в градовете и берекетът хич не ги интересува - а в града добре облечени (съблечени) жени - колкото искаш... и почва едно размятане на плюшени сълца и финтифлюшки....

17

трифон валентинов

преди 12 години

може и КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА ДА ПРАЗНУВАМЕ после деня на травестита и 4 ЮЛИ после нещо пък друго!!ама най вече празнуваме мАНГУ ВАСИЛ:)))

16

Валентина Трифонова

преди 12 години

Първо се празнува Трифон Зарезан естествено,защото като се напие човек може и да продължи и със Свети Валентин...

15

Entusiast

преди 12 години

Аххх какви сте ми лицемери, от ДАНС БГ... цяла седмица бълвате помия и бълвоч за различни маймуни, западни празници и т.н., а сега хвърляте прах в очите с някакъв "народопсихолог", който споделя очеизвадни неща.

14

луд диди

преди 12 години

Свети Валентин или Свети Трифон ......ХЕЛУИН ?

13

Анонимен

преди 12 години

Мир да има ! Днес е деня на влюбените в алкохола !