100

до 100 :)

преди 13 години

за парите, които емигрантите пращат: или им ги крадат нагли апаши с инсценировки за катастрофи и т.н.

99

.).

преди 13 години

А какво ме грее, че външния ни дълг е по-малък от на гърците , когато техните граждани живеят много по-добре от нас въпреки , че държавата изнемощява , имат красиви и големи домове , хубави коли , бизнес , няколко имота ? Какво като имаме "стабилна икономика" и нямаме външен дълг като живеем в кочини като кучета , шири се беззаконие и престъпност , знаеш ли колко са сигурни гръцките улици , колко са светли ? Вечно ми хвалят как ни била стабилна икономиката , е защо гладуват тогава хората като ни е стабилна икономиката ? А управляващите как така в тоя труден преход забогатяха до небесата ? Чакаме стабилната ни икономика да ни даде нещо в замяна КОГА !??? Не е икономиката , а това как живееш , а гърците цивеят повече от добре , живеят спокойно без страх, имат закони и те са на тяхна страна , помагат си един на друг , ядат хубава храна , грижат се за младите както трябва , изобщо нямат нищо общо с нашето положение ама кво от тва нали ни е стабилна икономиката както казба Дянков.

98

До 96

преди 13 години

Виж сега ти дори незнаеш какво е означава ПРЕКИ чуждестранни инвестиции /ПЧИ/! Емигрантите нищо не инвестират в България, те пращат пари които се изпиват и изяждат буквално. ПЧИ е буквално чуждестранен капитал вложен в България за *** на активи, учредяване на съвместни предприятия, развиване на технологии и т.н., които генерера раелен икономически растеж в страната! С две думи ПЧИ създават икономика!

97

Анонимен

преди 13 години

91, през 1997-*** година (преди България да обяви фалит) и тук заплатите бяха 200-300 долара, но по време на кризата паднаха на 2-3 долара!Гърците имат два варианта! Или да си запазаят еврото, или да въведат отново драхмата!След като в момента никой не е склонен да им дава заеми или трябва тотално да орежат пенсии, заплати на държавни служители и т.н. или просто за някои хора няма да има пари да им дадат и 5 евро заплата или пенсия.Другият вариант е драхмата съпроводен с хиперинфлация...

96

дх

преди 13 години

ГЪРЦИЯ Е МНОГО ПРЕД БЪЛГАРИЯ КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПОЛУЧАВАТЕ ГРЪЦКИ ЗАПЛАТИ ТАКАВА МОЖЕ ДА ДАВАТЕ МНЕНИЯ СЕГА СТЕ ГЛАС В ПУСТИНЯ...

95

Анонимен

преди 13 години

95ти,изчакай първо баба ти да се върне от там.

94

до 93

преди 13 години

"Огромната" сума от 1.5 млрд е почти равна на парите които българските емигранти изпращат у нас.

93

Анонимен

преди 13 години

Чакам след година някоя гъркиня да дойде да ми чисти къщата срещу 20лв. и да я навиквам за каквото се сетя.

92

ааа

преди 13 години

Айде стига мрънкали бе! Като управляват социалистите все е рая на земята, а? И тука Станишев ни завеща рая и в Гърция пак... Сакън да не се каже, че всяко социалистическо правителство води страната си към банкрут!

91

До 87

преди 13 години

Въпреки икномическата криза в световен мащаб в България за изминалата 2010 г. има ПРЕКИ чуждестранни инвестиции /ПЧИ/ на стойност на стйност 1.5 млрд. - гърците няма да съберат толкова в седващите 5 години! Тази година се очаква ПЧИ да бъдат поне 2 пъти повече в България.

90

МегаАлександрос

преди 13 години

Гърция може да не е от най-добрите примери за правилна икономическа политика, но въпреки това гръцките правителства успяха да осигурят такъв стандарт на живот на своите граждани, какъвто в България може само да се мечтае. За съжаление Българите отадвна не са онзи трудолюбив и горд народ какъвто познавахме от началото на 20 век. Комунизма ги превърна в мързеливо и крадливо племе което знае само да се оплаква, без да направи нищо за собственото си благоденствие...за съжаление

89

Гад

преди 13 години

Абе не знам ненадежден кредитополучател ли е, к'во е, ама минималната пенсия е 700 Евро. Сметнете си заплатите ... Колкото и да се бориш и да се имаш за ГОЛЯМ, ние сме МНОГО далече от тях.

88

Анонимен

преди 13 години

Безплатен обяд няма! Всички форумци боготворяха гръцките политици как осигурявали заплати по 1000-2000 евро на поданиците си, но след фалита на Гърция ще се радват и на заплати от 200-300 евро!Няма икономическа логика гърците да са много по добре от българите, защото и те нямат никаква индустрия и единствено туризмът им е малко по добре!Добре се живее от заеми, но не за дълго!

87

...

преди 13 години

чета коментарите и не вярвам на очите си... явно тук влизат само комунисти свикнали да ги хранят на готово... вместо да ревете че нямате пари вземете учете и си намерете по хубава работа. Не може да си със средно образование *** като *** и да искаш да взимаш 2000 лв заплата.

86

до 84

преди 13 години

Ако не си повярваме ти ще се окажеш прав. Това ли искаш? Да мачкаме българина и да му втълпяваме как е негоден и не може да направи нищо? Това не е вярно. Можем да работим, можем да се учим и го правим, можем да мислим, все повече хора го правят. Ако не ти харесва емигрирай в Гърция, там текат реки от мед и масло и са изключително интелигентни икономически и всякак, нали така? А кой как ще умре никой не знае.

85

до 83

преди 13 години

И къде са тези инвестиции,като сме толкова атрактивни?Няколко стотици английски пенсионери инвестираха у нас и сега продават на загуба и бягат като дявол от тамян.

84

чели ли сте това?

преди 13 години

"Как една политическа ***, предизвика банкова паника в Гърция" от бlog.bg

83

до 84

преди 13 години

Който иска високи доходи РАБОТИ! ;)

82

До 78

преди 13 години

Ние ще сме много по-добри. Ние ЩЕ построим развития социализъм!Ние ЩЕ изградим светлото бъдеще!Ние ЩЕ изградим работеща пазарна икономика!Ние ЩЕ излезем от хиперинфлацията!Ние ЩЕ изградим стабилна икономика!Ние ЩЕ изградим стабилна демокрация!Ние ЩЕ излезем от световната финансова криза!Ние ЩЕ увеличим производителността на труда!Ние ЩЕ постигнем стабилен ръст на доходите!Ние ЩЕ ... и т.н. и т.н.Ние ЩЕ ... си умрем с най-ниските доходи в Европа

81

До 80

преди 13 години

Верче личи си, че класически тъпир със затихваща мозъчна дейност! България е много по атрактивна за инвеститорите /както чужди така и местни/ от колкото Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и т.н. взети заедно! Защо? Защото България е член на ЕС и страната с един от най-ниските бюджетни дефицити в света, в комбинация с ниски данъци и благоприятно географско положение. Ако си изиграем добре картите и работим повече отколкото мрънкаме, ще задминем гърците много бързо - всичко си зависи от нас!