50

Полковник от ДС

преди 13 години

Напоследък много често започнаха да се появявяват статии писани под въздействието на наркотици.

49

Анонимен

преди 13 години

Ако някой си мисли, че доходът на българинът зависи от това как и колко работи, хич да не си мисли.Ето аз работя в един голям склад, на една фирма, която дистрибутира световноизвестни компании.На нашият пазар продуктите не тези компании са на цените на които са тези продукти на запад.Т. е. цените на стоките ни са европейски.За една държава от 7 млн. души пласирането на стоката също е добро.Т. е. фирмата има големи печалби.Сега да видим как е въпроса със заплатите.... Еми взимам 250 евро.Т. е. фирмата не иска да дава нормални заплати.Проблемът е, че фирмите в България (а моята фирма е чужда, не българска) не искат да дават нормални заплати.

48

Мосеньор

преди 13 години

Чия държанка е Ралица Ковачева та ни пробутва тези врели некипели?

47

Swiss

преди 13 години

Една чистачка тук, в Швейцария, получава средно 20-25 франка на час.И е доволна, и не мрънка.И никой не я кори, че не е учила, а хората уважават труда и, който не е лек, и съответно и плащат за това както трябва.Защото обществото и от чистачки има нужда нали?А в България работодателя мисли, че чистачката му е длъжна, ако може да работи и без пари, щото виж на не е квалифицирана...А да не говорим колко много хора работят не това, за което са учили, и не за заплата според знанията и моженето им.

46

Моргата

преди 13 години

Един доста добър и точен коментар е това. Българите сме мързеливци, които не обичат да си мърдат задниците и просто си търсят повод да не го правят. Всичко се върти около идеята за пари, но тя не е първоизточник. Много ни боли от истината, защото сме си създали митове, че сме най-красивите, най-работните и най-много ги разбираме работите. Работя в немска фирма, където шефовете недоумяват, защо за това, което в Германия са нужни 2ма души тук са нужни 6. Гледайте истината, избийте си комплексите.

45

Анонимен

преди 13 години

Първо, статистиката се базира на подадените от фирмите данни. По статистика, хората работят на половин работен ден, на практика 12 часа. Второ, откак измислиха най-новата лъжа "криза", драстично намаля възможността за работа, а "избор" просто няма. Трето, "им" работим, защото бонуси няма, нито за качество над средното, нито за количество над средното, нито за идеи. Ако имаш право да работиш само за хляб, значи си роб, а той винаги или "им" или "му" или "й" работи. Така стоят нещата за българите

44

Маца

преди 13 години

Не спим, а си търсим мотачески длъжности, на които да не работим и да вземаме пари! Там където работя, администрацията работи през ден. Ако секретарката е на работа, няма я личния състав, ако касиерката е на работа, отсъства домакинката и т.н. А ние им изкарваме заплатите! Като няма нужда от толкова много администрация- да я съкратят! Ама как да ги съкратят, като тази е любовница на шефа, другата на зам. шефа, третата на шеф от кметството и т.н. За това нямаме пари и не върви! Защо да работим?

43

Анонимен

преди 13 години

На служителите в общините държавните служители полиция , прокуратура съд и др сутрин пият кафе след обед са на уиски...

42

Анонимен

преди 13 години

в тази статия всичко се анализира по отделно и то с примери, обаче се разглежда само едната страна не е хубаво човек да е толкова краен. Защото примера с чистачката ,която не е учила ами да речем не всеки има възможност затова и какво ще рече това че ако не си учил си негоден и трябва да чистиш подове ли? И в крайна сметка тук няма адекватна политика и правила за работа и работодател и служител все гледат да прецакат другия проблема е по скоро двустранен

41

Анонимен

преди 13 години

Умен шеф - умен служител - Печалба!Умен шеф - глупав служител - Производителност!Глупав шеф - умен служител - Повишение...Глупав шеф - глупав служител - Извънреден труд :)

40

Анонимен

преди 13 години

Авторът на тази статия е ***. Не трябва с много думи да кажеш нещо. Не всеки има много свободно време че да чете романи а има и други новини. Ама то си иска таланти и усещане за нещата....

39

чаша горещо кафе

преди 13 години

Фактите са достатъчно красноречиви от предишната седмица и изминалия месец. Хората се самоубиват от мизерия и несправяне с високия стандарт, ниските заплати или работа нулева. Това насила ги кара да оскотяват с всеки изминал ден. Дори, работодателя не си дава сметка, че всичко, което е постигнал ДНЕС се дължи на добрия персонал, който има но, ВЗАМЯНА на това, получават жълти стотинки и дози КРИТИКА. Но, някой път не се ли прекалява много с изискванията към дадени хора? А, взамяна?

38

Анонимен

преди 13 години

В едно пловдивско село радиново има завод на либхер в началото заплатите бяха големи а взискателноста германска постепено заплатите станаха бг а взискателноста пак германска ама не толкова...

37

Анонимен

преди 13 години

Това не е вярно! Това, че ученичките спят сутрин и не могат да стават, е защото вечерта са били на купон! Има хора, които са праизводителни сутрин, а други -вечер!

36

харабийко

преди 13 години

Празни мисли на празен човек. Явно за авторката българи живеят само в два-три големи града. Посредствени разсъждения.

35

към коментара№29

преди 13 години

"Всеки който одобрява това да има работещи бедни е долен изверг и ми пожелавам и той да падне на дъното някой ден!" Поголовно се оплакват нямам пари не мога да си позволя товa и това не ни стигат парите.А и двамата работят за по 500-700 лв.Все пак да не забравяме хората, които са безработни, ако работещите се оплакват, така. Вярно е съотношението РЗ, и цени не е адекватна както безработица и цени. За работещитер които вечно не им стигат парите ще им кажа има хора в критично финасово положение

34

Анонимен

преди 13 години

21 много си прав като започнах работа имах началник смяна с 10-ти клас а аз работех за 400лв пък той за 2000лв

33

аватар

преди 13 години

Съвременият българин не е мързелив,а е избирателен в работата си.В повечето случаи търси лесните пари,или казано на *** език - да прави далавери,което означава че живота му се е обърнал в порочна практика да мързелува и да прави лесни пари.Няма лошо, но вече той е сметкаджия и се интересува само в единствено число и забравя че пред него стои държава,закони и най вече чуство за отговорност. С една дума ликвидира се държавноста и традициите.За всичко това са виновни яловите политици.

32

Анонимен

преди 13 години

Пак ли това Ралица бе?Защо публикувате, въобще такива бози?Пратете го това да си плати тока, че никога не го е плащало!

31

Анонимен

преди 13 години

да им гледаш киселите физиономии на алчните работодателите за които преговори за заплата е *** дума да им работиш а те да не ти плащат с месеци това е бг действителноста,не желая да работя за жълти стотинки в личното стопанство съм си работен но това статистиката не го отчита.