70

до 70

преди 13 години

Демек по теорията за конспирацията казваш, че Распутин или Ленин е наредил на Николай да обяви с манифест война на Япония и после на Германия и Австро-Унгария. Нека да се стремим към обективност. Ако имаш някакви исторически данни посочи източниците.

69

до 67

преди 13 години

И Руско-Японската и Първата световна са дело на определени кръгове целящи свалянето на монархическото управление в Русия.Просто те са знаели, че Русия е прекалено силна за да я победят само с "революция".Трябвало е "революция"+война.През 1905 г. обаче не успяват и затова избухва Първата световна.Тогава вече през 1917 г. враговете на Русия успяват.Но те горките не знаят, че победата им е пирова.Унищожавайки Русия и на тях не им остава много.

68

Jolly Roger

преди 13 години

България е била силна по времето на Хан Тервел.

67

до 66

преди 13 години

Абе и най-силни сме били като монархия, но за кратко. Под две робства сме паднали. А в третото българско царство имаме три национални катастрофи. При републиката, даже и т.н. социалистическа нямаме катастрофа. Вярно партии, ама пълзим напред, но всеки може да пише каквото му дойде наум свободно. И нямаме никой богопомазан, по рождение издигнат на пиедистал. Е избрахте го човека от Мадрид, ама какво излезе - дойде, оправи ни ... знаете откъде и си замина богат. Сложете го за цар ако искате.

66

до 61

преди 13 години

Знаеш ли мисля, че имаш право. Но тогава народът им нямаше пък да бъде вкаран в Руско Японската и Първата световна война от династична солидарност със същата тая Англия и народът им да бъде избит по фронтовете е оскотял от бедност и глад и така идва товарщ Ленин. А пък ако нямаше деспотична монархия в Османската империя, нямаше да има баташки кланета и пет века робия.

65

Анонимен

преди 13 години

Всяка държава по света в своята история е била най-силна когато е била монархия.Това важи и за България.Кога е била Велика България?Само си представете Велика България с 250 партии дърпащи в различни посоки.Демокрацията (съвременната) именно затова е измислена - за да унищожи държавата.

64

Анонимен

преди 13 години

То не бе репчене и ръмжане на братушките досега, ама чак пък толкова... Най-накрая адекватна идея и от тях.

63

Анонимен

преди 13 години

Аз лично предпочитам да съм руски цар и самодържец, а не английски крал на конституционна монархия с парламент.

62

Jolly Roger

преди 13 години

Защо да не коментирам бе плазмодии.

61

Анонимен

преди 13 години

Представяте ли си принц Чарлз да спечели президентски избори в Англия. Ето ви още аргумент защо монархията е абсурдна. А сега той въпреки желанието на хората щял да наследи трона, защото абдикацията била унизителна...

60

до 57

преди 13 години

Ако Русия не беше монархия, нямаше да може да освободи България.Защо?Да речем бяха република.Президента се трогва от положението на славянските си братя в робство и решава да обяви война на Турция.Опозицията веднага атакува в парламента евентуалната война-разхищение на средства и пр.Докато се приеме решението на второ четене и група от управлявляващите се отцепва от парламентарната гупа на мнозинството и се присъединява към опозицията."Демократичните" медии надигат вой и настройват населението против войната.Има по страната митинги против войната.Опозицията, "демократичните" медии и митингите са добре платени от определени кръгове.

59

Анонимен

преди 13 години

Разликата между България и Англия е в географското положение. Ако ние бяхме там, а те тук, сега можеше даже да ги няма на картата. В средновековието сме били много по-напред от тях. А през част от нашата история даже ги е нямало.

58

Анонимен

преди 13 години

Англия е по-бедна от Германия и то много. Това е Истината. И при положение, че немците губят две световни войни и никога не са били истинска колониална държава, т.е. те са по-достойни за уважение като народ. Както и ние до 82 година сме плащали репарации на Гърция, а сега Гърция е с 260 милиарда външен дълг, а ние с 10.

57

Анонимен

преди 13 години

Долу монархиите навсякъде по света. Да сте виждали такъв тийнейджър като пъпчив президент някъде. Светът да върви напред, а не към дрипави институции. Та нима щеше да има комунизъм ако не беше прогнилия и деспотичен руски царизъм. Е в Англия монархията е куха институция без власт, само с декоративни функции, но защо са нужни и тези палячовщини.

56

някой

преди 13 години

Тук някой пишеше, че монархиите отмирали. Няма такава форма на управление, която да е вечна. В различните исторически периоди е имало различни форми на управление, които са се сменяли. Да си припомним, че републиката е предхождала Римската империя. После си е отишла. Така и днешните републики няма да са вечни.

55

Jolly Roger

преди 13 години

Руснаците наистина са гадни хора. Не плачат на никого, и никой не искат да ги оправя, а и да поиска някой ще бъде оправен.

54

и

преди 13 години

аз предлагам да го оженим за наша принцеса от СТОЛИПИНОВО:)

53

Анонимен

преди 13 години

Ако не бяха американците, Англия в момента нямаше да я има. Освен като германска провинция де.

52

Анонимен

преди 13 години

Как пък не! Това момче, с такъв произход, не е за тия ***, помии и развратници - рускините! ПАЗИ БОЖЕ !!!!

51

Анонимен

преди 13 години

Най-неприятната черта на руснаците е техния национализъм. Крайно неприятно! Не си дават държавата на друг и това е. Гадни хора:)