400

1

преди 13 години

Другаря Костов беше 8 /осем/ години ръководен кадър на Министерството на финансите, та едва ли е подходящо да се изказва за нЕкои нерешени /или решени в полза някому/ проблеми.

399

Анонимен

преди 13 години

Преди 3 дена другаря Станишев се изяви и обясни, как надзорниците на магистрала Тракия не разбирали нищо от строителство и требело да се назначи Доган за консултант!Вчера Яне Янев па ревеше нещо.Днес другарят Костов обяснява, че цената на руския и либийски петрол немали нищо общо!Да му се чуди човек тогава що подари Нефтохим на лошите рашъни?!Утре е наред отново другарят Станишев да се изтропа!Аман от ***!

398

Асанж

преди 13 години

Костов е история от лошото ни близко минало,от времето на колонизирането и преразпрефелянето от лешоядите на останалото което наследихме.Сега защо пак тоя *** иска да бъде актуален,нека се скрие достатъчно простотии е направил.

397

Анонимен

преди 13 години

А как да посадя вафли и кебапче на детето си? Как да му посадя дрехи и обувки? Как да му набера банички за училище, като съм безработна? От коя чешма да напълня сироп за кашлица?, До година ще ни накара да си гледаме и жито по дворовете *** ПОЖАРНИКАР!, То по тази логика Боко тикво зелена и бензин да си произвеждаме, а?

396

Анонимен

преди 13 години

Само няколко цента ли трябва да е по- ниска цената у нас ?? Каква е свръх печалбата на другарите от ЛУК // Защо си мислите, че можете като по тодорживково време да ни баламосвате ?? Плаща ли рафинерията евро - заплати ?? По-скъп ли е транспорта до Бургас ?? ОТ ТЕЗИ и Р,Овч. ли чакате "евтин" ток от АЕЦ- белене ??/ ))))))

395

Анонимен

преди 13 години

Разбира се , цените на руския петрол зависят от международните..)))) Когато Брент е 100$, руският е 74 $...)) Иначе НИКОЙ НЯМА да го купи ..И не се правете на ампета, другарииии-червени и рапони..) Представете си когато Брент беше -75 $, колко е бил руския и как "законно" мафията от правец , заедно с Боко- ви е ограбвала :))

394

Дада

преди 13 години

Продаде 53%.В момента се предлага рафинерия в Румъния за 60 млн.евро и 300 млн. дългове и то цялата.Проблема е в контрола. Контрола е работа на управляващите, а той не е такъв от 10 г.

393

citizen

преди 13 години

Казват че на АЕЦ белене в момента се строи мощно! Нищо че няма разрешение и прочие. Ако има смелост, нека някой журналист да отиде и да види, да снима и да каже, така ли е или не!

392

ТОДОР ЖИВКОВ

преди 13 години

Аз го ценя! Нали той продаде Нефтохима на Лукойл за смешните 400 мл. долара - колкото е печалбата на комбината за 6 месеца.. Ето затова го ценя - няма втори такъв далавераджия като него!

391

Анонимен

преди 13 години

По-голям икономически *** не се е подвизал в България или може би Иван Ангелов , но дори и той ми се струва по-велик "капацитет" от Ванчо. За определянето на цените роля има и либийският петрол ,защото :"От руската компания заявиха, че основният фактор при определянето на цените на горивата е цената петрола на средиземноморския пазар". Амортизационните отчисления са от значение за изплащане на инвестицията , а не чистата печалба. Ванчо е куха лейка ,

390

--------

преди 13 години

костуф е либиец!

389

До оплаквачките тук

преди 13 години

Учудващо е колко много коментиращи молят за помощ държавата. Инвалидите и тези с ментални проблеми има пълно основание , както немощните и децата по домовете. За останалите има само едно определение и то е ДУХОВНИ МЪРЛЯЧИ . Животът е борба всеки ден и ако си здрав и умен възможностите са достатъчни за нормален бит. Ниски били пенсиите на възрастните ,ами младите да си плащат реалните осигуровки. Ниски били заплатите , ами станете предприемачи.

388

Иванина Манчева

преди 13 години

Грубичко е твърдението на "Лукойл", че са осигурили 40% от постъпленията в хазната от началото на годината. Също така е невероятно, че премиерът се позовава на това, без да го провери.Все пак говорим за публична информация (макар и на сайта на рафинерията да няма финансови отчети, знае се колко е бюджетът).Републиканският бюджет е на стойност 16 млрд. лв., консолидираният е доста по-голям, но е в интерес на "Лукойл" да вземем по-малкото число. Въпросните 40% са равни на 6.4 млрд. лв. Общо приходите от ДДС и акцизи са 10.3 млрд. лв. тази година. "Лукойл" друг сериозенданъчен... още принос в бюджета няма, тъй като е на загуба (местните данъци и осигуровките на са в този бюджет).Пита се - може ли една компания, колкото и да е голяма да е, да дава две трети от ДДС и акцизите за годината. При положение, че за акцизите се знае, че горивата осигуряват под 50% от тях.Реших да проверя все пак дали е възможно този дял от 40% да е постигнат само за един месец. Ето числата за януари: общо приходи в републиканския бюджет - 1.206 млрд.лв., акциз върху горивата (общо, всички компании) - 159 млн. лв., ДДС (общо от внос и в страната) - 471 млн. лв. Излиза, че Лукойл трябва да е осигурила 70% от приходите от ДДС през месеца.Или тези 40% да са делът на "Лукойл" само в приходите от ДДС и акцизи за месеца.Дори да е така, трябва ли да се използва едно изключение, за да се внушава зависимост на държавата от определена компания.Още малко помощни цифри, без коментар - по данни на БНБ целият внос на България на нефт И ГАЗ за 2010 г. е бил около 6 млрд. лв.Като оправят сайта на Търговския регистър, ще напиша и колко е оборотът на "Лукойл Нефтохим".

387

браво

преди 13 години

Костов да си ни жив и здрав ,че съсипа и погреба СДС ,а Надето не успя да нахрани ,...медиите !Но по- важното е ,че поне вие се нахранихте !

386

дааа,

преди 13 години

имаше заглавие "*** българи ли са ",а Костов какъв е ,и има ли почва у нас?

385

Анонимен

преди 13 години

Продажник, млъкни!

384

Анонимен

преди 13 години

Прокълнатата партия БСП никога няма да има такъв лидер като Борисов, защото по природа е крадлива, лицемерна, криминална-обирджийска, затова и нейните лидери са точно такива, а сега някой от тях са и с обратна ориентация, направо човек да се погнуси от тях. И тия тръгнали да искат управляват, абе откъде това самочувствие, направо им се чудя. Избиха десетки хиляди по лагери /БГ имаше 100 лагера/, защото не споделят тяхните ком. идеи, и какво се оказа след време-станаха върли капиталисти.

383

Анонимен

преди 13 години

Пичлеметата от правителството на ГЕРБ трябва не само да слушат какво казва Ваньо Костов, но трябва да си водят и записки - ще им потрябват!

382

Прав е!

преди 13 години

Прав е Костов и много съжалявам за завоя на ГЕРБ.Личен свидетел съм на някои от тайните договорки на ГЕРБ. Отстъпиха пред Ал. Петров и Първанов за да имат повече медиен комфорт и да събират пари за кампанията.Дотук беше възхода на ГЕРБ. Оттук нататък ще са фактор само в коалиция. Да видим обаче каква.Омръзна ми от корумпирани социалисти и предатели.

381

ТОДОР ЖИВКОВ

преди 13 години

Костов има непростими грехове спрямо България и би трябвало да лежи в затвора. Но критиките му към ББ, който пращо гладните пенсионери да садят картофи са напълно основателни. Друг е въпросът, че Костов говори пълни глупости за някакви тодорживковски обяснения. ТЖ не е обяснявал нищо с международното положение, а що се отнася до петрола, то той го получаваше евтино от СССР и тарикатски го продаваше на трети страни по-скъпо. ТЖ, въпреки селящината си, умееше и да управлява държавата за разлика от сегашните грамотни и неграмотни тарикати, които използват... още властта само за да станат милионери за нула време. Включително и критикът Костов и разни "социалисти".