От това нашето...държава никога няма да стане! Този балкански, просташки, тарикатски манталитет не може да се промени! Производители, търговци, ръководители...всеки ***, краде и гледа далаверата като абсолютен мародер! Съсипаха живота ни, здравето ни и нервите ни и тези на децата ни! Не знам дали има Господ, но дано има, защото само в него вече ми е надеждата, пред него всеки да отговаря за делата си!
Така..., значи отиваш до мелницата, купуваш брашно и си печеш хляба сам. Или още по-добре- сееш пшеница, отглеждаш я, мелиш я и печеш каквото си искаш. Сега остава въпросът какви семена ще купиш??? Ами ако са ГМО? Братя, светът е голям и проблеми ни дебнат отвсякъде! Хайде, честита да е Новата 2011 година!
Виждам, че висчки във коментарите търсят качествени храни. Затова ще споделя последния ми лош опит с колбасите на Маджаров. Купих си от МЕТРО един куп лукнаки и суджуци от въпросния производител, като преди също съм купувал и ми харесаха, но сега качеството беше под всякаква критика. Сурови, безвкусни и пластмасови. Съмнявам се, че дори самия Г-н Маджаров би ги ял. Безвъзвратно ме загубихте като клиент!!!!!!!
Най-добре е човек да си вземе пекарна за хляб и изобщо да не им купува *** на тия нещастници!Един колега си взе преди десетина дни една за 83 кинта!Наистина куча марка,обаче е много доволен!С таймер е и човека я нагласи да почне да бачка в 4 следобяд!Като се прибере от работа го чака горещ и парещ хляб!С ясни съставки и без кафе и подобни!Още днес ще си купя и аз!А тия производители са за затвора!
Не мога да разбера до кога ще продължават да ги крият произовдителите и марките. Като има такова изследване. Направо да пишат коя марка, кой произовдител е сгафил. Както се вижда със съд няма да станат нещата. Дори и да наложат административно наказание те глобите са смешни. Кажете имената на фирмите и марките и потребителите сами ще ги осъдят. Каква е тази асоциация активни потребители, като не ми казват кой хляб не отговаря на етикета.
Както каза Бойко и е прав, няма качествен материал. Има малко, но той се обезличава от некачествения. Другото е плява и простотия. Факт.
Тази асоциация "Активни потребители" да вземе да публикува имената на въпросните производители! Каква е ползата от тези тестове, ако потребителите не знаят от кои производители да се пазят!? (просто отчитане на дейност?)
Изследванията са направени, резултатите са ясни, производителите са известни, какъв е проблемът? Обявяват се, дава се широка гласност, хората не купуват, фалират. Това е най-малкото, редно е и да бъдат съдени за умишлени вреди! Защо от най-елементарни неща правим неразрешим проблем, с много емоции, много всезнайковци, много защитници на престъпниците? Що за държава сме?
Ако е така, съм съгласен! Ако го купиш директно от производител! Или още по-добре, ако сам си отгледал пщеницата и си си произвел брашното! Тогава наистина ще ти е ясно какво има в хляба! Успешен ден!
Еми да... как иначе ще правят парички? Примерно на 1 кг брашно от 50 ст на едро се добавят около 300 грама - сол, пепелни съставки, набухватели, остатъчни продукти, икономия от време на печене (недопечен хляб). Така от 1 кг става 1.300 гр и се получават 4 хляба за продаване:) по 1 лв парчето. Смятайте на 500 хялаба колко пари се правят:)
Тази статия ми прилича по-скоро на реклама на лабораторията, отколкото антиреклама на видовете хляб. Поне като не споменавате името на фирмите, производители на хляб не споменавайте и името на лаборатория...или си сложете платена реклама по модела на други е-медии..
Добре де, не е ли редно ВЕДНАГА да се задействат съответните органи и тези лъжци да понесат сурови санкции? Кой ще ми гарантира, че добавките, измислени от мошеници, не са вредни за здравето? Сега какво, ще ги погалим по главите и ще им кажем"Ама недейте така!"? Ще се ослушваме да видим кой на кого е човек, към коя групировка и партия е? Ей затова Шенген няма да видим!
аз съм диабетик и пожелавам същата участ да ги сполети мопенниците (производители) на хляба за диабетици!Да и е слатко!!!
Първо, брашното което се продава от качествените мелници е чисто. Няма набухватели и *** защото е универсално! Т.е. ако има добавки много продукти приготвяни от него няма да се получат! Освен това както казах хлебопекарната приу лошо брашно не прави хубав хляб, просто се разбира веднага. Най-добрия вариант е да се купи брашно в чувал дикректно от мелница. Принципно добавките се слагат от тези които правят хляба, не от мелниците!
Точно така! С брашно от Кауфланд направих коледни курабийки, които, след изпичането им, представляваха нещо като вкаменени формички, които беше абсолютно невъзможно да разчупиш. Рецептата не съм сменяла от години, продължителността на печенето-също.
А защо си мислиш, че БРАШНОТО, което слагаш в хлебопекарната е качествено? Нали все пак по-голямата част от характеристиките на хляба идват от това, какво брашно слагаш? И като ти е пълно брашното с *** - оцветители, втвърдители, набухватели и тем подобни, и пак ядеш хляб като този, дето е в магазина и е обект на настоящата статия!
Значи като се направи сравнение между една филия бал хляб на Симид и този от хлебопекарната се усеща за каква разлика говорим! Този от магазина е недопечен, безвкусен, без ***, с някакъв интересен аромат! Абсолютен ***!
Диетичният хляб на пазара няма нищо общо с наименованието си