63

123

преди 14 години

В никакъв случай не трябва да се изкоренява каквато и да е култура! ... въпроса е, че щом иксмаме да има толерантност все пак да я прилагаме и към останалите ... различните ... прим. в Германия на интервю за работа са попитали мой приятел дали е католик ... абсурд!!!

62

Amenhotep

преди 14 години

Мисля че църквата се извини за инквзицията, не знам. Вижте, не ме разбирайте погрешно, аз не съм някой религиозен фанатик, дори и не съм от най-вярващите. Но моралните ценности на които учи християнството, както и историко-културното му наследство са ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ И ЕВРОПЕЙСКО НАСЛЕДСТВО. Ако изкореним това от Европа, къде ще отидат тия ценности и наследсво? А ако изчезнат, кои ще са новите ценности, ценностите на мракобесието ли, или ценностите на уахабитите?

61

аз

преди 14 години

Да, така ще е, докато всичко ти е наред! Но като почнат изпитанията - болести, старост, скърби, смърт, бедност и т. н.? Тогава? Много бързо ще започнеш: ама защо сега ми се случва това на мене, ама защо Господ е толкова несправедлив, защо така, защо онака? Ама че един път не си се помолил на Бога, няма значение! Внимавай, дори римляните, които не са били християни, са казали: гордостта води към падение! Благодари на Бога, че всичко ти е наред и не Го предизвиквай!

60

blank page

преди 14 години

И всичко това заради глобализацията... Значи в скоро време да чакаме и индианците в Северна Америка да си резнат тотемите и да ги използват за огрев.

59

човек

преди 14 години

He богохулствай и пази детето си!

58

123

преди 14 години

До 123 не ме копирай

57

123

преди 14 години

Религията кара хората да се делят.Християнството учи хората,че мюсюлманите ще отидат в ада,исляма учи същото.Религията заблуждава хората.Който иска да вярва да ходи в джамията или църквата,работата на училището е да научи хората на разум а не на подчинение глупост

56

123

преди 14 години

Няма такава Аменхотеп ...една дума "инквизиция" и ако папата се извини за това ... нека кажем "педофилия", нека кажем НЯМА ТАКАВА!

55

123

преди 14 години

Валентина трудно е да убедиш тези хора ... няма и нужда, защото ТЕ са тези, които все се опитват да убедят нас ... нали знаеш лафа ... "Елате в нашата секта имаме си частна клада" ...

54

Анонимен

преди 14 години

ццц пак с грешните разбирания!! ПРОСТО ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА СИ БЪДАТ КАКВИТО ИСКАТ БЕ! АКО ЛИ НЕ ВРЪЩАЙ СЕ В 17 ВЕК ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ТИ Е!!

53

Amenhotep

преди 14 години

Добре бе другари - атеисти ... не разбирам едно нещо:Вие всячески се опитвате да стъпчете християнството, все едно кой знае как ви пречи и ви се бърка в живота... От друга страна обаче, ще си потрошите краката, да раздавате все повече и повече права на исляма, който явно според вас е "религия на мира" и по никакъв начин не ви пречи. Що тъй бре?

52

valentina

преди 14 години

jiveq v italiq za tqh e normalno da se jenqt za parvite si bratov4edi.kakvi normalni hora sa,tezi sa bolni,ne religiozni

51

лол

преди 14 години

Хахахахахах аз ли съм безнадежден. Имам добра работа, прекрасно семейство и ВЯРВАМ В НЕГО И В СЕБЕ СИ! Това е ... съжелявам те, че си толкова тесногръд ... нормално.

50

valentina

преди 14 години

kakvi hristiqna sa sled kato i do dnes se jenqt za parvite si bratov4edi,ujas,dori kazvat 4e nqma ni6to lo6o,tezi sa bolni

49

:)

преди 14 години

Добър коментар! Подкрепям те! Религиозните хора се манипулират лесно за нечия изгода.... вижте какво става в САЩ и даренията за църквите ... печелят стотици хиляди ... религията печалбарство ли трябва да е ?!?!? Във Варна на място на хубава градинка строят огромна църква ... къде да играе детето ми?

48

аз

преди 14 години

Виждаш ли - нищо не празнувам! Ти си един отчаян човек, нихилист. Атеизмът води хората до униние и безнадеждност. Защо искаш и другите да са като теб?

47

Анонимен

преди 14 години

отново делене на хора , отново или черно или бяло...има ли смисъл...толквоа ли ти е елементарен живота, света? толквоа ли са прости нещата ?

46

Mitko

преди 14 години

Не абсолютизирайте християнската или която и да е друга религия. Съгласно Конституцията:Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.Аз съм атеист, не се опитвайте да ме дискриминирате.

45

пъпеша

преди 14 години

Космогенезиса ман я сам изванземно

44

Kate

преди 14 години

Илиза според мнение по долу ,че аз като съм атеистка съм животно?? Съжалявам ,но аз пък смятам хората нуждаещи се от религия за слаби личности! Не ми е нужно да ми пише в Библията да не крада ,наранявам ,убивам и прочие, това са основни човешки закони и всеки живеещ в общество би трябвало да ги спазва. Не прави на другия това ,което не искаш да правят на теб! Прави добро колкото можеш повече ,то се връща рано или късно и ти дава единственното трайно щастие. Тези простички правила ги има заложени във всяка религия и не ми е нужно да се определям към някоя за да ги спазвам. Нито пък да се страхувам от божие наказание ако съм лош човек а още по- малко свещенник да ми опростява греховете. Това даже е цинично! Ако знам ,че ще сгреша или извърша нещо лошо да го направя и да ходя да се изповядам за да ме накаже някак попа и да ме опрости все едно съм чиста. Да правя мръсно на хората и после да се помоля в църквата Господ да ми помага ... Отвратително е да се оправдаваме така . Точно затова съм атеистка.Или ако съм вярваща то не се определям към никоя религия ,достатъчно е да взема по нещо добро от всяка. Това ми стига като основание да живея и да мисля че има полза от мен.