81

Tina

преди 14 години

Да се токазваме от домейн на кирилица, защото ни отказаха "бг" е недомислено и глупаво.И аз харесвам най-много "бг", но има и други варианти, които могат да се използват. Важното е да е на КИРИЛИЦА! Това е културното ни наследство, това е което ни определя като народност!ТОВА Е, КОЕТО БЪЛГАРИТЕ СА СЪЗДАЛИ ЗА МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА!Така, че въпросът дали да имаме домейн на кирилица не подлежи на обсъждане! Въпросът е да си изберем един от вариантите!

80

Ерудит

преди 14 години

Какво да е името? Ами да е .бъ името. Да е .бъ. Кратко и ясно.

79

Бъъъъъългария

преди 14 години

Естествено, че най *** нещо ще е да е БУЛ. Хем на български пък хем Булгария, ама че тъпотия. След като ще е на български да е БЪЛ. Още повече, че това е наша си буква.

78

Аз

преди 14 години

Четете малко преди да пишете глупости за отказване от домейна на кирилица! Защо ли на Русия и Украйна са разрешили да имат държавни домейни на кирилица, а на големия си български "съюзник" американците отказват - "бг".....

77

Тъпото копеле

преди 14 години

Предлагам да е "бее"

76

Петър

преди 14 години

А, защо да се откажем от домейна си? Какво ги бърка ония, дали си имаме домейн или не? Нали така се конкретизираме. Европа е голяма територия и е редно да има и конкретизация на нашата държава. И защо не ни искат личен домейн? Нали говорят че трябва да сме стриктни, точни и изрядни. Ако всичко е или .eu, то пак ще се чудим кой къде е, по света? Какво сме им криви, та не ни искат да си имаме наш домейн? А регистрират всякакви други?

75

Анонимен

преди 14 години

I az podkrepqm tova " В случая България демонстративно може да заяви че се отказва от домейн на кирилица, след като не ни разрешават ".бг". Един път и ние да тропнем с крак пред света бе!!! "

74

Анонимен

преди 14 години

Всички ***, които са си купили домейни .бг до сега, яко са се прецакали. Обаче фирмите яко са се нагушкали, като са продавали домейни, които за нищо не стават :)

73

ІТ

преди 14 години

И аз подкрепям това мнение! След като другите могат, защо ние да не можем!?!В крайна сметка винаги България прави компромиси, но когато става дума за собствен домейн, това означава един вид идентификация.

72

Петър

преди 14 години

Бгр се пише най-лесно и е най-близо до всеобщото звучене на страната на Английски.

71

Гошо Тъпото

преди 14 години

Аз съм за ....."бляя" и без това много блеят пред.....компютрите,без нищода......разбират.

70

евтимов

преди 14 години

Нека е абв

69

petromil

преди 14 години

Pryc.

68

Иво

преди 14 години

Статията в wikipedia по въпроса е озаглавена - Country-code_top-level_domain - и интересното е че там са дадени 3 домейна на кирилица доколкото видях и едното е .бг - явно автора не е разбрал че американците са ни го отказали. Другите на кирилица са "рф" - Руска Федерация и "укр" - Украйна.

67

c0ldblooded

преди 14 години

.бляк или .балъци (дето не ги *** никой за нищо) е най-подходящо. Майната им на ICANN и идиотските им идеи за локализирани домейни!

66

Петър

преди 14 години

Защо дас ме абсурдистан? Единственната ни грешка е, че абсурдно от столетия удисваме на кой ли не чужденец, та и ни правят на ***. Трябва да си имаме домейн, защото така се конкретизира за кой регион на света става дума. Като кажеш BG; BGN; BUL се сещаме за България, а не за Дойчланд или Франция. Нали трябва конкретизация, на региона? А, защо са го отказали? Нали така ни пишат по номерата? Логично е да се пише ив нета така. Като нещат едното да сложат другото.

65

tulski

преди 14 години

" В случая България демонстративно може да заяви че се отказва от домейн на кирилица, след като не ни разрешават ".бг". Един път и ние да тропнем с крак пред света бе!!! " Тъй ще е най - добре. По - добре нищо, отколкото нещо смотано.Петре, нали номера е да е на кирилица, какво BUL те е хванало.

64

Петър

преди 14 години

Предлагам да е "БУЛ" или "БГН" (BUL; BGN, bul; bgn). Логично е, защото името на народа ни е Българи, Болгари, Булгари. А това е най-близко по синтаксис до обозначението на домейна. А и нали на латиница пишът България - Bulgaria, така, че е най-логично да е BUL.

63

аланкоолу

преди 14 години

В случая България демонстративно може да заяви че се отказва от домейн на кирилица, след като не ни разрешават ".бг". Един път и ние да тропнем с крак пред света бе!!!

62

Ace

преди 14 години

.БЪ