290

miteto

преди 14 години

Скайп е криптиран протокол. Май от днес.бг са го добавили само за повече четимост на новината.

289

заключение

преди 14 години

..абе..друго си е да те управлява селянин от Банкя...

288

Наблюдаващ

преди 14 години

Абе те в Германия преди 3 години искаха и да узаконят декриптиращи скайп-комуникацията троянци, които да бъдат внедрявани от полицията, ама не стана номера... Манията за тотален контрол и глобален Big Brother стига до какви ли не изцепки.Някак не ми е комфортно всички предплатени да са ми прошнуровани и логвани в папка - искам да имам канал за лична и неприкосновена комуникация. Май ще трябва да ощастливя някой квартален пияница с 20-на лв. да стане "кръстник" на една нова SIM-ка.

287

Анонимен

преди 14 години

Малиии..ся ме хванаха,бях си признал пред абонат от skp че краднах ягоди от на бах пешо градинката!

286

.

преди 14 години

Полицаят ли?! Че това ли му е работата, бе? За тая цел си има хора, бъди спокоен... А и някои знаем, че и тяхната система, въпреки че е абсолютно независима и по никакъв начин не е свързана с външния свят, не е непробиваема... Митове и легенди от рода на 'това е невъзможно' или 'това е свръх-сигурно'... да ви напомням ли за 'невидимият' американски самолет, засечен от сърбите със стар български радар и свален с руска зенитка?... А и в края на краищата, били ме чули МВР как си говоря с гаджето..

285

Анонимен

преди 14 години

Реално не могат да подслушват Скаип ,но могат без проблеми да засекат ,кой с кого и кога се е свързвал.Така ,че не си мислете ,че няма проследяване.

284

ъъъ

преди 14 години

Те и снимките им са провокативни, през ден два гледам я Гоцката оплезен, я Бочко размахва пръст:))

283

Анонимен

преди 14 години

вие да не мислите че полицаите знаят как да си пуснат компютъра или как да ги правят тия неща? жалко е че "превилигировани" ще имат достъп до тая информация която ще им донесе още повече пари....

282

Svilen75

преди 14 години

Полицейщина!!!

281

Смях

преди 14 години

А може и да се прави за разни хора който не-долюбват това смотано ПРАВИТЕЛСТВО !!!!Къде са гаранциите че няма да има преследване поради политически пристрастия ?Аз не вярвам на всяка изречена от Бойко дума, а по скоро не вярвам !!!

280

Веселин

преди 14 години

Ама скайпа е криптиран бе хора.Нашите куки просто не могат нищо да прочетат от обмена на данни (да не говориме че работят отще на пишешщи машини :D)

279

:)По-полека:)

преди 14 години

За сигурността на Skype се носят легенди. Нова такава създаде полицията на Германия с признанието, че не може да пробие протокола за кодиране на безплатната услуга за интернет-телефония. Пред репортери високопоставен шеф на немските служби е заявил, че полицията и разузнаването се занимават с подслушване на разговори, откакто съществува телефонът, но сега са безсилни пред съвременните телекомуникации. В частност, Йорг Цирк, ръководител на федералната полиция, визира VoIP услугата Skype, съобщиха различни източници в интернет. Изречено от толкова високо място, това твърдение може да успокои напълно престъпния свят, който си комуникира през Skype. Стига, разбира се, немската полиция да не блъфира в своите откровения за сигурността на популярната VoIP услуга. Все пак представителят на полицията подчертава, че си имат работа със системата на чужда компания, на която не могат да влияят. Нито пък полицията възнамерява да иска от Skype кодиращи ключове или начини за заобикаляне на защитата, за да не навреди на имиджа на VoIP доставчика. Неотдавна швейцарската полиция алармира, че дилъри на дрога и техните клиенти редовно преговарят през Skypе. Със своите 256-битово кодиране и особена схема на маршрутизация на трафика, мрежата се оказва много удобна и сигурна за престъпния бизнес, тъй като на спец службите е изключително трудно да проследяват комуникациите.

278

skype

преди 14 години

По скоро създават масови психози и истерия в хората!било с птичи ,свински или маймунски грип!пушек от вулкани и ред още глупости по почина на д-р Гьобелс.интересно дали не обслужват власта за отклоняване на вниманието от истинските проблеми?!

277

Тони

преди 14 години

МВР ще следи... Кое МВР? Това ли, дето събира такси от проститутките и пласьорите, за да ги остави да си работят спокойно на улицата? Ъм?? То ли ще следи? Тежко ни тогава!Няма нужда да ме следят - лично ще им кажа как снощи кварталната *** ми искА 30 лв., за да си плати на дежурните, щото иначе не я пускат да работи. А те стояха чинно на 5 м. и чакаха тя да ме убеди да й дам парите...

276

БАЧКАТОР

преди 14 години

Голяма паника във форума...напомня ми за времето когато пуснаха безоловния бензин и сума разбирачи вдигнаха врява че москвича и жигулката няма да вървят с него:)) и сега същата работа... колко милиона скайпа и IP-та трябва да следи МВР? Мислите че е възможно цял народ да се следи ли? Прави се заради определени "хора" , дето се занимават с наркотици отвличания, контрабанда ,заменки детско порно ,проституция и т.н.

275

Веселин

преди 14 години

Всъщност като се замисля и аз влизам заради това :)

274

Cho

преди 14 години

Всеки ден влизам в Dnes.bg и то не толкова, да чета новините, а за да се забавлявам с коментарите. Уверил съм се, че този сайт залага на провокативни теми, нарочно изопачава или бърка факти, и ни оставя да коментираме без регистрации. Много добра идея и както гледам - работеща. Банери празни до сега не съм видял. Рекламката си върви, кинтите и те.

273

Веселин

преди 14 години

Истинския журналист трябва да има богата обща култура, а не като нашите едвам се сдържа да не използвам епитет...

272

Веселин

преди 14 години

Ей жърналя!Като не разбирате от нещо НЕ ДРАСКАЙТЕ ГЛУПОСТИ!!!Колко пъти да пиша в този убит сайт, че нашите власти НЕ МОГАТ ДА ПОДСЛУШВАТ НИЩО ПРЕДАДЕНО ПО СКАЙП!!!

271

skype

преди 14 години

ТОЛКОВА ЛИ Е СТРАШНА СТАТИЯТА,ЧЕ ТРИЕТЕ?ТЯ Е ПО ПОВОД ДИСКУСИЯТА ДАЛИ МОЖЕ ИЛИ НЕ ДА СЕ ПОДСЛУШВА SKYPE!НЕКА ВСЕКИ САМ СЕ УВЕРИ.......ПРОСТО КОПИРАЙТЕ В google ПОДОЛУ НАПИСАНОТО!ЧОВЕКА ДАЖЕ НЕ СЕ КРИЕ И Е ОБЯСНИЛ ТЕХНИЧЕСКИ ГРАМОТНО МОЖЕ ИЛИ НЕ!!!Дата: 08.06.2007 Автор: Крис Касперски ака мыщъх Дата: 08.06.2007 Автор: Крис Kasperski известен още като myschh