79

Красен

преди 14 години

Статията е много хубава. Поздравления! Дума по дума казахте всичко, което мисля по въпроса. Радвам се, че има хора, които разсъждават по този начин!

78

djasta prasta

преди 14 години

и най се дразня, когато пушачи тръгнат да вадят от девет кладенеца доказателства и статистика колко безопасен бил тютюневият дим за околните, без изобщо да съобразяват, че на някои от нас просто ни е адски неприятен самият мирис и усещане за тютюнев дим

77

Nobody

преди 14 години

Забраната е пълна за какво? По учрежденията или по кръчмите? И няма кръчми, дето се пуши?Еееее, недей, деееее, и ние имаме печати от Калотина, все пак...

76

K.K.к

преди 14 години

който не иска да се вмирисва на цигари да ходи на сладкарница.

75

Петко

преди 14 години

Лично съм бил в Англия, Ирландия, Франция и Германия. Забраната там е пълна! В Америка не съм ходил, но имам приятели там от които се информирам.

74

djasta prasta

преди 14 години

цял живот ме облъчват пушачи - по улицата, на спирки, в заведения или дори в офиса. Е, изведнъж се заговори за забрана САМО на обществени места и пушачите така зареваха, сякаш ги колят.извинявам се езика, но както аз не *** по улиците или в заведенията, така искам и останалите да не ми налагат "производството" си.

73

ops

преди 14 години

Ако забранят пушенете в ресторанти и заведения - НЯМА ДА ГИ ПОСЕЩАВАМ, както и много от приятелите ми пушачи - да обаче като не ги посещаваме ние , няма да отидат и приятелките ни , нама да отидат и приятелите непушачи щото компанията няма да се цепи и предполагам с много хора е така.....и да ще си избирам места където може да се пуши. Другото е , че при миналогодишните акцизи прихода е почти 1 млрд. - това си е серьозен ресурс.

72

Nobody

преди 14 години

73, помолих за факти. Защото от години издирвам и съм призовал приятелите ми да издирят поне едно изследване, което КАТЕГОРИЧНО да докаже, че тютюневият дим е вреден, а не да базира изводи на разни статистически извадки, които по някаква причина се приемат за достоверни, ама по друга може и да не са. Е, за голямо мое потрисане, към момента такова НЯМА. Нещо повеч - никотинът, например, в някои случаи се използва в състава на лекарства. Докато въглеродният двуокис, пак примерно, е ДОКАЗАНО вреден, канцерогенен и още какво ли не.И когато непушачите рипат с рогите срещу всеки, дръзнал да запали цигара в радиус от 20 метра, а същевременно висейки на пейките пред НДК твърдят, че водят здравословен начин на живот, на мен ми става леко странно, тип смешно...Изобщо, практиката ми го е показала - да ме пази Господ от бивши пушачи, с непушачите се спогаждам учудващо добре.

71

Анонимен

преди 14 години

Има ли поне един пушач, който да осъзнава, че пушенето му не е само негов личен проблем? Къде е свободата на останалите? Не знаете ли, че вашата лична свобода свършва там, където тя започва да нарушава свободата на останалите? Толкова ли е трудно да разберете тази проста истина - пушачи, вие пречите на останалите?!

70

me

преди 14 години

Редакцията, защо пропускате и затъмнението около ГМО? И вие самоте падате в него. Хубаво пишете, те това, корупционни интереси, бизнес интереси, онова, но за това което става ГМО си траете яко. Аз почти не ви чета вече. Явно станахте дупегъзка медия.

69

ДО 70

преди 14 години

С тази логика си направо за 4-ти км!:))

68

Анонимен

преди 14 години

Средствата, които влизат в бюджета от цигарите са доста по-малко от тези, които трябва да даваме или губим заради последствията от цигарите. А и това не е толкова важно - по-важното е здравето на хората да живеем в един по-чист свят, неотровен и с цигарен дим.

67

демоКРАД

преди 14 години

А ти откъде знаеш ,че никотиновата зависимост е същата като при марихуаната,а!От личен опит ли?Или си приказваме ей-така,време да минава!И престани да врещиш като ощипана госпожица,а се опитай да мислиш РАЗУМНО!Примери във форума колкото щеш,ама кой да слуша!Някой беше казал,че "Мисленето е болезнен процес,но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!":)))

66

Nobody

преди 14 години

Петко, ние тука за това се пенявим и ти може би ще ни просветлиш? Къде точно и как точно Европа и Америка са се справили изцяло с проблема чрез тотална забрана на цигарите? Ама не с клетви, а с примери и факти, ако може...

65

Анонимен

преди 14 години

Всеки пушач е и *** - просто няма начин да пуши без да е ***. Лошото е, че тази простащина след това се разпростира и в други области, не само за пушенето.

64

Анонимен

преди 14 години

Може би ще трябва да ги прекръстят тогава на пушилни,а не на заведения?

63

Иван

преди 14 години

Петко, за твое сведение Турция вече е въвела пълна забрана за пушене на оществени места и закона се спазва доста строго!!!!

62

Петко

преди 14 години

Абе вие луди ли сте? Какви са тези инфантилни изказвания на депутат, че Европа щала да се върне към пушенето, защото било заложено в природата на човека да пуши! Как и Европа и Америка се справиха с този проблем без от това да им пострада икономиката, а ние упорито вървим към ориента. Няма да се учудя, ако Турция забрани пушенето на обществени места преди нас и ни засрами. Я се стегнете и вижте колко е сериозен проблема за да се остави решаването му в ръцете на *** политици.

61

hm

преди 14 години

Според мен е напълно нормално поне засега да се пуши в барове, дискотеки и др. заведения, но там където се предлага храна - ресторанти закусвални, столове да се въведе забрана. В бъдеще може и да се мине на тотална забрана. А за баровете и дискотеките да оставят и вратичка примерно ако някой собственик иска да си определи заведението за непушачи. Какво се умува толкова не знам. Естествено да има и забрана за пушене в министерства, общини и др. държавни структури.

60

някой

преди 14 години

в Англия е така - всички излизат на улицата и си пафкат, това е нещо нормално! Но и не се притесняват, че като се върнат няма да си заварят на място личния багаж! :))