280

до куку

преди 14 години

А бе пич, ти къде в ЗМВР или в друг закон прочете това чудо:полицаите имат право да млатят,бият или както щеш го наречи?Казваш:"Ако наплюеш полицай, ще те смелят от бой" - ба маа му, къде е регламентирано това чудо бре?През 91-92 година мутрите така биеха и осакатяваха хората по път и над път.Е, в тоя случай, отговори ми бонбонче, кое отличава полицаите от мутрите?Ако ще е тъй, по добре да няма полиция, да останат само мутрите - и без това народа ще яде бой, поне само едните да го бъхтят.

279

Анонимен

преди 14 години

подкрепям те, както и повечето в насока - че като си полицай нямаш правомощието да биеш, да убиваш, да скалъпваш престъпление/ нарушение и т.н. И като в полицията се знае за други престъпления защо се правят на ощипани моми и се оправдават - че съда ще решава- ето съда е решил -убили са гражданина. Без значение - че професията му е бандат, на първо място е гражданин на България. А полицията е държавата- и в крайна сметка държавата убива гражданите си? Къде го има това? Цветанчо да не си въобразява, че тези му думи няма да бъдат чути и от други.

278

евлоги

преди 14 години

цецко що дрънкъш глупости бе човек. *** то на дупето на г-н борисов маи ти е замъглило и малкото мозък в плешивата глава.що не отидеш да си дундуркаш *** вместо да се правиш на ченге .остава и да са искали ченгетата нарочно да убият чората .дори и по непредпазливост да са го убили това си е убииство законът е еднакъв за всички .поне е така в белите страни но маи не е така в българия

277

Вук Дражкович

преди 14 години

Съдебната система се *** с тези присъди. Интересно каква ще бъде мотивацията на колегите на полицаите да работят и да се включват в конфликтни ситуации??? Колкото повече криминални престъпници си отидат от този свят толкова по леко ще се живее! Разберете го филантропииииииии!!!!!!!

276

Анонимен

преди 14 години

Полицаите бият. Бият по време на арест, бият и в килията. Освен това, повечето са психически неуравновесени. С две три изречения можеш да ги докараш до бяс. Навсякъде по света, това което са направили полицаите с Чората (ако ще да е бил Чикатило) се нарича полицейски произвол и се наказва много по строго.

275

куйович, йоцич

преди 14 години

Спомням си, че и корумпирани ченгета бяха онези, дето издадоха и фалшивия паспорт на Куйович ... Вече сигурно има 1000 полицаи, които са осъдени, но колко от тях са с ефективни присъди, ако изключим тези петимата ? На всички им дават условни присъди или ги глобяват с по 300 лв ... Онези , дето издадоха паспорта на Куйович , ги отстраниха от мвр, но сега дали не са на служба в министерството на правосъдието ? Ако е така, то каква държава сме тогава ?

274

Деян

преди 14 години

Това с наплюването беше пример за какво елементарно нападение над полицай би могъл да си изпатиш извън България. елементарно е: в другите страни хората си знаят правата, но също така знаят какво НЕ трябва да правят, а тук мислим, че всичко е позволено. Всяка държава от Големите 6 в света е полицейска. неможете да ме убедите в обратното. как инъче САЩ или Англия ще озаптват тази *** от националности?

273

Ал

преди 14 години

Дали не са отишли наистина да го убият? Петима въоръжени ,обучени и здрави физически спецполицаи отиват да арестуват един човек-Чората, а не Калоян Махлянов/въпреки че и той не би се справил с петимата/. Толкова ли е трудно да го неутрализират,двама го държат за ръцете,двама за краката,а петия му слага белезниците!Но вероятно Чората е знаел неща,уличаващи полицаите в нелицеприятни неща.Например М.Писов е работил за вдовицата на Кьоравия!Имало е и други топли връзки м/у полицаите и бандитите.

272

Деян

преди 14 години

Не съм казанджиев

271

Анонимен

преди 14 години

Драги Деяне Навсякъде по света ще те арестуват и осъдят по бързата процедура ако наплюеш полицай.Само в България ще те смелят от бой за това тежко престъпление.

270

Iznervena

преди 14 години

До куку и Деян:Компетенцията на съда ни и колко ни е правова държавата е нещо много спорно. Аз лично не вярвам нито в съд, нито в полиция. Такова дело е от изключителен обществен интерес и не трябва да се води при закрити врати и да е засекретено. Трябва да се води пред обществото, защото се късае за органите, които уж трябва да са в защита на нас - обикновените хора.

269

НФБ

преди 14 години

Съдът трябва да е независим!Един министър няма право да се бърка в техните решения, но като гражданин на България не мога да отмина леката присъда за Митьо очите, червените барони братя галеви..маджо...маргините...и като ги сравня с присъдите получени от 5-те полицаи, остава впечатлението че бандюгите са ползвали червен чадър...

268

Анонимен

преди 14 години

Деян Казанджиев ли си?

267

Деян

преди 14 години

Първо името ми е Деян. Министъра подкрепя полицията. Второ: защо реши, че съм ченге, незнам, може би защото не плюя и аз по осъдените полицаи. Трето свързано с предния ти пост: Кажи ми коя държава не е полицейска? Къде полицията няма да те смели от бой, ако го наплюеш? Всеки казва: "Имам права", а ниокой не знае, че има и задължения. Може значи да псувате полицията ни, като ви откраднат колата, че нищо не наоправили, а като видите че млатят крадец, изваден от нечия кола ги наричат престъпници. В

266

дО 263

преди 14 години

Работата на полицията не е да убива хора, а да задържа престъпници.Наказанието не се налага от полицията, а от съда в нормалните правови държави.Така че полицаите да се научат да си вършат работата без да бият.

265

Анонимен

преди 14 години

Ей ОХ ,не са го убили -разхожда се в града .Ти снимка на този неубития гледала ли си

264

Анонимен

преди 14 години

Браво на съда, че имаше смелостта да осъди полицаите - престъпници.В България не може да се убиват хора в полицията.Това е престъпление във всяка нормална държава.Г-Н министъра да не се меси в работата на съдебната система.Това е убийство както и да си го гледаме.Не били искали смъртта на човека.То и Ставийски не е искал смъррта на момчето и състоянието на момичето, но хайде сега да го оправдаем.Те са го били и е трябвало да допуснат, че може да го убият в следствие на побоя.

263

Анонимен

преди 14 години

"всички мафиоти ще станат още по-силни и недосегаеми и вместо те да са на топло, там ще са полицаите защото са се опитвали да си вършат работата." ОПИТАЛИ! ЕТО ТАМ Е ЧЕ СА СЕ ОПИТАЛИ, А НЕ СА Я ВЪРШЕЛИ!

262

Анонимен

преди 14 години

Джовани само ,че там полицията обслужва тия дето им плащат заплатите ,а не ги избива по улицата.Бил съм там и знам

261

ОХ

преди 14 години

На мен ми е интересно убийци, изнасилвачи и т.н. се измъкват с условни присъди, а на 5 полицаи дават общо 80 години. Ние в каква държава живеем, аз лично не вярвам, че са го убили. А сега потвърдят ли им присъдите, всички мафиоти ще станат още по-силни и недосегаеми и вместо те да са на топло, там ще са полицаите защото са се опитвали да си вършат работата. Пак ще повторя не съм полицай. Не искам да живея в полицейска държава,а още по-малко в гангстерска.