226

ЕС ни видя сметката

преди 1 месец

Родната земя е БОГАТА. Каквото боднеш в градината, всичко става - юбез изкуствени торове, персициди, хербициди. Затова има ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ произвпдители в България, които изкарват сезонната си продукция на пазарите. В малките населе места в момента това са над 50% от всички продажби (зимата не е така, тогава са търговците). Продункията е ПРЯСНА, ВКУСНА, ЧИСТА И БОГАТА НА ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА. И ВСЕ ОЩЕ ИМА НЕХИБРИДНИ СОРТОВЕ. Но ЕС мисли за всички нас и ни налага АНТИХУМАННИ и АНТИПРИРОДНИ правил

225

IQ 3.14

преди 1 месец

До Анонимен238както казах, много е тъпо кога поддържащия дискусия е с килийно.

224

IQ 3.14

преди 1 месец

До Математик разбират от гурме, а на обедната се ходи на гарата и се прекарва едно притоплено оняднешно шкембе с три мастики за дезинфекция. трето и четвърто поколение шумкари са толко расли в саксия че нямат връзка с кораба майка

223

Анонимен

преди 1 месец

До IQ 3.14 - От ГМО семки не можеш да отбереш, че нищо не става от тях. От нашенските домати и други зеленчуци, хората с години са си събирали семе и са запазили сортовете. Никакво ГМО не са. ГМО-то по магазините го търси.

222

Евразин Алахакбаров

преди 1 месец

по битиви па са пуснали филм в който некв льольо разправя за тва колко полезни са пожарите. мислим че задунайская може и да изкара до нова година. а може и да не може.

221

Математик

преди 1 месец

Ай стига се праихте на лондончани всички. Много разбирате от фюжън кухня, гурме и био продукти, но не сте си мръднали задните части една ябълка да откъснете от дървото. Оставете ги тия баби . Три буркана домати , две връзки чесън и 3 стойка магданоз нито ще разболеят някой, нито ще нарушат бизнеса на прекупвачите и големи вериги магазини.

220

IQ 3.14

преди 1 месец

До Анонимен231 може би някой трябва да ти обясни, че даже факта, че пробираш за сеитба семките от най едрите плодове, прави реколтата следващата година гмо.

219

Анонимен

преди 1 месец

Бойкот на веригите и на пазарите!Ако приемат този срамен закон,да им отвърнем реципрочно!

218

Домбил Бомбасов

преди 1 месец

До Анониментая година доматите глобално са зян. сигурно няма нищо общо с факта, че последните 5 години пчелите поизмряха.

217

Анонимен

преди 1 месец

Надяват се да им вдигнат кръвното и да ги бастисат. не знаех, че бабите ни били най-големия кахър на тая държава.

216

Анонимен

преди 1 месец

Сертификат за ГМО ли.:)), това е лична домашна градинка, садят си сами от купени или само произведени семена или някое яйце и ли мляко и сирене домашно производство от няколко кокошки или преживни. Е вероятно зелената сделка не позволява домашно производство и продажба, има вериги - магазини..)) В цял свят хората продават и нямат проблеми и никой не ги закача.

215

Анонимен

преди 1 месец

До Мика 0 Мико - Няма инситтуции. Има хора. Институциите са инструмент и работно място, нищо повече. Без да го искамеи да действаме, няма да се случи.

214

Анонимен

преди 1 месец

И как точно, някой да ми каже, ще събират дълговете от бабите, чиято пенсия много рядко е над 75% от минималната и няма никавко имущетво, кеото може да бъде отнето по законов път?

213

Анонимен

преди 1 месец

Само от баба Пепи на "американското" мога да си купя коприва, манголд, лопуш, киселец и подобни зелении за летни студени супи за мезе на ракията. Преди купувах и домашна сланинка с кожичка, но вече не се предлага. Също така по-специални плодове като малини, френско грозде и подобни за сладко и ликьор. Познавам "бабите" от всички градски пазарчета, оставете жените на мира да си изкаран някой лев.

212

факт

преди 1 месец

погват ги защото ония дето са на пазара пускат жалби срещу тях , не могат да си продадат стоката на тройна и повече цена . колко чушки или домати ше продаде една баба тонове ли та се огледаха в тях тия дето ше ги погват ?

211

Мика

преди 1 месец

Значи вместо да се обединят няколко институции и да започнат да работят срещу големите риби те си насочват вниманието всички поотделно срещу пенсионери които едва свързват двата края. И на тези баби като им вкарат по една-две глоби откъде ще ги платят от пенсиите им по 150 евро? Ще трябва още повече да се лишават.Тия от западна Европа които им нареждат тези простотии наистина нямат никакъв морал, ама щеше да е ок някои да ни защитава например онзи клоун където се прави на много оборотен Пеевски.

210

IQ 3.14

преди 1 месец

До Другата баба киви и райска ябълка по помашко се отглежда съвсем спокойно от десетилетия. тъпо е кога дежурния е с четвърти клас, ама нищо, ако не ви затворят след изборите ше се научите.

209

Анонимен

преди 1 месец

ЕС това ЕС онова, а накрая заплатата - българска. Когато ще се слуша какво се налага от ЕС, което да ограничи традиционните български пазарища (където пребибават предимно пенсионери с надеждата да донадят някой лев към мизерните си пенсии), следва първо пенсията в България да стане средно (!) ЗАПАДНО европейска. Удобно е да сърбаме европейските буламачи, но от мазничкото не може ! Или нещо греша ? Да не сте припарили до бабите лицемери.

208

Домбил Бомбасов

преди 1 месец

До Ъкажи сега за плана ран-ът и за тва как "Великите сили са разпокъсали българия", допивай и си легай.

207

Другата баба

преди 1 месец

И аз съм на пазара в Иван Вазов - продавам киви собствено производство, много изгодно.