24

До Дедо

преди 3 месеца

Тате се пенсионира от армията на 42 години като старшина. Здравето му е разклатено от наряди и безсънни нощи да бди над Вашият спокоен сън. Вече е на 87 години и не знаем дали ще доживее до 90 или не. Армията му разби здравето. Какво сте му завидяли на мижавата пенсия от 2000 лева.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Когато една държава се състои от много богати и много бедни, тогава се гледа средно. Така доходите изглеждат по-нормални.

22

Зозо

преди 3 месеца

Дрътите комунисти дето цял живот крадоха от предприятия, заводи и ТКЗС-та няма как да получават високи пенсии. Бай Тошо ги осигуряваше на 60лв., сега пенсии търсят?!?

21

Анонимен

преди 3 месеца

До 35 години Ти си съвършен безмозъчник - изпран и изгладен. Ако сегашните млади се пренесат магически в онова време преди 35 години, щяха да се самоубият. Изобщо не знаете за какво става дум: Нямаш право да променяш жителството си до края на живота си, освен ако си някакъв партиен велможа. Нямаш право да пътуваш в чужбина. Нямаш никакво право да работиш частно, освен ако не кърпиш обувки. Безправен, със заплата 130-140 лева.

20

IQ 3.14

преди 3 месеца

а, може би по турско средната пенсия е най ниска, щото има някакво елементарно равенство и не се налага да се крият зад евфемизми, за да оправдаят що тумбаците и доносниците вземат по голяма пенциа от учител с 40 години трудов стаж

19

Анонимен

преди 3 месеца

Шефа взима 9000 лева, аз взимам 1000 лева. Средната заплата в нашата фирма е 5000 лв!! Не е зле!

18

Дедо

преди 3 месеца

Аз не съм съгласен осигуровките ми да отиват за пенсии, на полицаи и военни ,които са се пенсионирали на по 50 г.с 20 брутни заплати и ще получават пенсии по 1500 лв , затова че са играли карти в поделенията и са спали в служебните автомобили.

17

IQ 3.14

преди 3 месеца

един вид, от социалните пари за етническите групи, от мф - за шапкарите и ушетата, за изборите сме готови. после кой ше плаща масрафа - бойко е виновен

16

Пъшо

преди 3 месеца

Не разбрах, размера на пенсиите по градове ли се определя? А аз си мислех, че се изчислява по един и същи кокфициент за цялата страна!

15

Среднист

преди 3 месеца

ако аз съм нагъвал плескавици, а пепи - кисело зеле, средно двамата сме яли сарми.

14

Иван

преди 3 месеца

Пращайте ги в Украйна да се бият поне да си заслужат пенсиите.

13

Бю джет

преди 3 месеца

Пенсиите са в зависимост от осигурителните вноски и стажа и нямат общо с географското местонахождение на пенсионера.Не е редно да не се внасят осигуровки на силовите ведомства и държавните служители с оглед укриване на истинската им издръжка .

12

lol

преди 3 месеца

хехе, тези в сивия сектор изреваха, че са им ниски пенсиите. Кога вземахте пари в пликове мълчахте.

11

Анонимен

преди 3 месеца

ако хората виждат някаква файда, от тези кърлежи на държавна хранилка,въоще нямаше да им коментираме пенсиите и заплатите,уви не е така.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Папат ли, папат държавни търкачи на столове. И все има. е малко, и все не им стига. Ето ви я причината пенсиите ви да са малки! Раздута администрация и търтеи! МВР си купиха БМВ-та в ВАШИТЕ пари! Нека! А вие стой и се чудете как да си платите сметките!

9

Ужас

преди 3 месеца

Полицай ,военни и още хиляди държавни служители не внасят лично данък и осигуровки в НОИ, тези големи пенсии са платени от народа и техните данъци.Болен здрав търтей носи...

8

Свобода

преди 3 месеца

Дори и за малкото време, в което ПП и ДБ имаха частична власт, компрометирани от всички останли партии, те направиха много за България.

7

35 години

преди 3 месеца

Това е половин живот. Половин живот минал в мизерия и мъка. А ако последните 35 години бяха лоши, следващите 35 ще бъдат ужасни. Нормално живяха по старите, при социализма, а сегашните млади хора след 30 години ще си спомнят днешния живот на техните родители и баби и дядовци пенсионери и ще им завиждат. Така ще мине живота, в мизерия.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Повечето високи са роми инвалиди но те са без трудов сташ. Тия които са работили са напълнили гробищата.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Пенсионните ви вноски отиват за изплащнето на пенсиите на служителите на мвр и на военните които както знаем получават по 14 заплати, като се пенсионират.