110

Анонимен

преди 1 месец

Така или иначе кутията на Пандора е отворена,остава да се молим и да си пожелаем страховете на хората като Мъск които са в кухнята на нещата да не се оправдаят!Ха дано,Ама надали-както казваше един наш Естествен Интелект-Петко Бочаров!

109

До103

преди 1 месец

Има граница,до когато тоя ИИ интелект ще работи за някого и когато той ще стане напълно автономен и независим,тогава 99% от популацията ще загуби своята независимост и право на смислено съществуване което в голяма степен и сега няма,пита се,какво обаче правим с Оня един процент,когато същите са лишени от своите функции?AI като техен наследник,ще ли бъде по работещ и функционален,или ще ни направи всички на кайма като напълно излишни?

108

скайнет

преди 1 месец

Въпрос на време е да хората да направят робот по умен от човека, който сам да се възпроизвежда, да изработва подобни и да става още по умен. Ще има ли смисъл от съществуването на хора тогава, които да потребяват ресурси? Има ли изкуствения интелект морални задръжки? Ще има масово изтребление, както и колонизаторите са избивали местни. Хората ще бътат изтрити, а докъде ще стигнат роботите. Дали ще полятят към звездите или сами ще направят нещо за собственото си унищожение, кой да знае?

107

Анонимен

преди 1 месец

ами аз работя в администрацията и си признавам, че моята работа и на тия около мен е на 100% заменима, и ще е по-качествено, че няма да има излизане за цигарка, за кафенце, за лаф с готината колежка от долния етаж ... и клиентите няма да чакат по 1-2 часа на гишето ... вече за физическата работа съм съгласен че все още ИИ не може да я замени ..

106

:)

преди 1 месец

Аматьор. Поредният, който се е назобил с "Shine" на Asward. Ама то от вчера за утре не става. При мен поне, този ме лови декиш. Дано и при вас.

105

Никой

преди 1 месец

Да му мислят тия дето си изкарват парите със клавиатура.Аз съм лесен и още 90 процента от хората.Изкуствения интелект не може,да шпаклова да готви и доста други професии, за който се изискват ръчички.Програмисти мислете му като отидете общачета някъде ще ви сцепят от бачкане да си знаете ;)

104

Василев

преди 1 месец

Това че ставаме по-технологични, ще ни помогне ли да станем и по-умни, когато днес в 21 век азиатския диктатор мята бомби в Украйна над цивилни граждани и провежда политика на геноцид не без с помощта и на ИИ!Агент Триша Бенет!ЦРУ!!!

103

Анонимен

преди 1 месец

"е въпрос на време тая им функция да бъде иззета от същите тия машини!" - Би ли обяснил повече? Защо функцията, ще бъде "иззета"? Буквално, функцията им е, да работят в тяхна ползва.

102

Анонимен

преди 1 месец

До Ромулянец, а ти можеш да се надяваш в другият ти живот да си поне грамотен, че да ти се разбират писанията :) Ама надали :)

101

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 98. Каква е разликата между програма и алгоритъм ?

100

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 94 - Тове е твоето мнение и е напълно грешно, наред с целия ти мисловен процес.

99

До86

преди 1 месец

Ако световната елитарна класа е прехвърлила своите функции за управление и контрол на човеците,е въпрос на време тая им функция да бъде иззета от същите тия машини!

98

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 60, не увъртам. Ти просто не правиш разлика. между програма и алгоритъм. очевадно е, че нямаш познания в областта на софтуерната разработка. Просто не коментирай неща, които са далеч от теб. По-лесно ще е за всички.

97

Анонимен

преди 1 месец

До 93 - Не знаех, че в параметрите има вклчено унищожаването на каквоо и да е устройсво. За да се изтирят данните от повечето дискове, не се изисква физическото унищожаване на дадените устройства.

96

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 91. Точно затова е нужен и ИИ, който да може да разсъждава и приема решения спрямо конкретна ситуация, но такова нещо засега няма. Много датчици и под асфалта и по мантинелите и по возилата и пак проблеми и катастрофи. Това е всичко друго но не "автономно" и "ИИ".

95

Четете фантастика

преди 1 месец

Там тези сценарии са описани. Примери: Клифърд Саймък: Градът, Айзък Азимов: Голото Слънце.Там не става дума за дракони и феи, а как би изглеждал светът ако идеите на такива като Мъск се осъществят. Според тези сценарии на някои ще има хареса - да речем 20 000. Останалите ги чака съвсем нерадостна съдба. Та вие от тези 20 000 ли ще сте? Той може и да бъде. Но всички останали ние ...

94

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 68, не не бих Само на инфантили им звучи инфантилно. Ако не ти харесва не чети. никой не те задължава.

93

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 89. Вие говорите изключително от гледната точка на някакъв архивар. Това , което примерно ще се възстанови от архива за да се възобнови ИИ няма да поправи някакво унищожено устройство направено да се управлява от ИИ и ИИ няма да има какво да прави нищо че е възстановен и ще си бърка в носа.

92

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 90 - Говорим за различни неща. Моят коментар беше в отговор на това, че щяло да има слнчево изригване и да затрие всичко. В моемтна, дори и да има, ако е просто "изтрива данните от дисковете", няма да е толкова ефективно, колкото си мислят някой хора.

91

Анонимен

преди 1 месец

Спомням си, когато за пръв път чух гразата, че "Автономното каране е проблем, който сме разрешили - просто трябва да изгладим няколко неща" - Това го чух през 2004-та. С оглед на това, колко по-бързи станаха компютрите, колко по-точни станаха системите и какви пари се налива в това, имам чувството, че тея гънки са с размера на Хималайските планини и ги гладят с на баба ми ютията ...