101

Томас Егер

преди 3 месеца

"Борей" е въоръжен с шестнадесет балистични ракети "Булава" с обсег до 10 000 километра. Ракетата носи до 10 бойни глави. В същото време точността на такава континентална ракета е доста висока - несъответствието е само 150 метра. Всъщност 96 боздугани ще свалят 960 бойни глави върху врага, което, разбира се, ще бъде ужасен удар за всяка държава. "Борей" се крие под водата дълго време - дори след изстрелването на ракетата. А безшумността му е просто удивителна - 108 dB, което е по-ниско от най-съвършения сред американците "Охайо".

100

Томас Егер

преди 3 месеца

От ядрената триада НАТО обръща специално внимание на възможностите на атомната подводница от клас "Борей", която поради своята безшумност и секретност е практически неуязвима за откриване. Подводницата наистина се различава от своите роднини - главно по това, че екипажът не е длъжен да навлиза в морската зона, за да заплаши враждебни страни. Освен това Борей дори не трябва да напуска пристанището.

99

???

преди 3 месеца

30% от ядрения арсенал на СССР е бил в Украйна. Тя го връща на Русия. Русия подписва Меморандума от Будапеща - да спазва и защитава територялната цялост на Украйна. Каква нагла лъжа.

98

Томас Егер

преди 3 месеца

Предвидените ефекти включват глобален спад на валежите с 45%, спадане на средната температура на сушата над Северна Америка с 20 C и с 30 C над Евразия, включително над най-важните земеделски региони. Това означава, че по време на честването в САЩ на националния им празник се очаква да вали черен радиоактивен сняг!

97

Томас Егер

преди 3 месеца

Този облак би покрил огромни площи от Северна Америка и Евразия, внезапно сваляйки средната температура с няколко градуса. Според групата това охлаждане и затъмнение би продължило няколко години с катастрофални последици. През 2008 подобно изследване заключава, че с такъв сценарий (50 ядрени оръжия от 15 килотона) би се създала световна озонова дупка, чиято ултравиолетова радиация би имала сериозни последствия за човешкото население по целия свят поне за 10 години. По-рано, през 2007 година, е публикувано изследване и върху теоретичната употреба на всички ядрени оръжия на въоръжение. Предвиден

96

Томас Егер

преди 3 месеца

Ядрените опити в атмосферата обаче са били провеждани над океана или пустини, поради което не са оказали влияние върху климата. При мащабно използване на атомно оръжие над населени райони се очаква да се издигнат огромни количества прах, които да предизвикат т.нар. ядрена зима. През 2006 година Американският геофизичен съюз публикува изследване, в което са изучени резултатите от ядрена война, и по-специално ефектите от ядрените детонации. Групата заключава, че дори 50 ядрени детонации от 15 килотона над гъсто населени райони в субтропиците биха предизвикали отделянето на до пет милиона тона ***

95

Анонимен

преди 3 месеца

Mятай мощно ураня, Владимире! Ядрените слънца да изгреят над еврогеейските коччини. Отрови нагло-сакската земя завинаги. Да си седнат западните оттрепки завинаги на нео-колониалните си заадници. Няма да мирясат тия урроди, докато не глътнат руския атом!

94

Томас Егер

преди 3 месеца

МБР ''Сармат'', способна да извършва орбитални атаки, заобикаляйки американските зони за ПРО. По мощност тя надминава прочутата МБР Воевода", която на Запад се нарича Сатана".

93

Анонимен

преди 3 месеца

Каквито и ядрени ракети да има Путин, когато дойде Оная с косата, няма да му помогнат...

92

Томас Егер

преди 3 месеца

Хиперзвукова ракета Кинжал" със скорост 10 M и обхват около 2000 км. Изтребителите МиГ-31К са оборудвани с Кинжал". Предполага се, че тя ще бъде качена ракетоносците Ту-22М3М. "Кинжал" изстрелян от района на финския залив ще удари центъра на София само след 8 минути! Няма да имате време да пустете сирените!

91

Анонимен

преди 3 месеца

До Томас Егер, ако те намеря на адресчето ти, а вече те търся, ще видиш че никакви посейдони и на мaйка ти пи-чката, не могат да ти помогнат!

90

Томас Егер

преди 3 месеца

Хиперзвуковият маневриращ блок ''Авангард'', монтиран на МБР. Неговата скорост достига 27 М. Неговите критици казват, че по време на полет това устройство излъчва мощно инфрачервено сияние и поради това лесно се открива от инфрачервените сензори. Но в същото време прихващането му е невъзможно.

89

маалатъ

преди 3 месеца

Е///е, мъъ, да тъ светнъ, че то съ види, че ти и мнозина други кът тебе у форумъ хабер си немат с кво ядрено оръжие разполага Рашатъ, а то е най-съвременото и най доброто (ТТХ). Ся, от Стратегическото ЯО - Ярс, Булава, Авангард, Сармат, Посейдон и Синева (на по-старите подводници), дали все още са на дежурство Топол-М и Воевода, не зная! Тактически - Искандер, Калибър, Х-102 и хиперзвукъ Кинжал и Циркон. Имат и артилерийки снаряди за 152 мм МСТА и Акация, 240 мм мина за Тюлпан, 203 мм за Пион

88

Томас Егер

преди 3 месеца

Циркон" ще бъде разположен предимно на многоцелевите ядрени подводници Проект 885 Ясен" и тежки ядрени крайцери от проект 1144 ''Орлан".

87

Анонимен

преди 3 месеца

До Томас Егер, кукуфел, а какво ще остане след това от любимата ти Русия, когато последва ПЪЛНОМАЩАБНИЯ ОТВЕТЕН УДАР???

86

Томас Егер

преди 3 месеца

Хиперзвуковата противокорабна ракетна система 3M22 "Циркон" развива скорост от 8 М. Нейният обхват надхвърля 500 км. Бойната глава може да бъде както конвенционална фугасна, така и ядрена. И въпреки че това не е стратегическо оръжие, ефектът му може да бъде катастрофален за американския флот. С Циркон" гарантирано ще може да се потопят самолетоносачите на дъното, тъй като нито една от съществуващите противоракетни системи не може да я прихване.

85

Томас Егер

преди 3 месеца

За да бъде радиоактивното замърсяване в района дългосрочно, 100-мегатонната бойна глава има кобалтова секция. Смята се, че при скорост на вятъра 26 км/час радиоактивният облак ще се разпространи на площ от 1700х300 км.

84

Томас Егер

преди 3 месеца

Последствията от всяко задействане на ''Посейдон'' ще са катастрофални. В неговата концепция е казано: унищожаването на важните обекти от икономиката на врага в крайбрежната зона и нанасянето на гарантирани неприемливи щети на територията на страната чрез създаването на зони с широко радиоактивно замърсяване, непригодни за военни, икономически и други дейности в тези зони за дълго време".

83

Архиваря

преди 3 месеца

Няма да има ядрена война, защото проблема е че големците няма къде да се скрият! Глупостта че ще се крият в бункери е пълен фейк, тъй като при поредица от ядрени взривове, се очакват след това поредица от мега-силни земетресения, най-вероятно и максималното 10 по Рихтер, и иначе казано тези бункери ще се превърнат в собственоръчно приготвени гробове... Не знаем как точно ще реагира планетата при такова издевателство над нея, но със сигурност няма да остави нищо от грешния човешки род...

82

Томас Егер

преди 3 месеца

И това е напълно готово и завършено оръжие. Тестовете на ''Посейдон'' са завършени. Вече е готова и ядрената подводница К-329 "Белгород", която ще е носител на този дрон. На път е и вторият превозвач - подводницата "Хабаровск". И може да се предположи, че един или повече ''Посейдони'' вече са на бойно дежурство някъде край бреговете на Вирджиния или Северна Каролина.