114

всъщност

преди 6 месеца

Това, което са написали в учебника, е точно така. Много народи са били част от империи (то и други държави не е имало) и националната идея е нещо сравнителво ново, появило се преди 200 години. Това за "робството" също е голяма глупост. Кажи ми кои по онова време са били свободните, за да ти кажа защо не е така. На професора му липсва пропагандата, с която е закърмен. Да си гледа правото и да остави историята на историците.

113

Анонимен

преди 6 месеца

Дружба между народите и руски мир за всички вас ;-)

112

Анонимен

преди 6 месеца

Така е . Като ни управляват еднокнижници. И такива които са написали повече отколкото са чели.

111

Анонимен

преди 6 месеца

Подготвят идните промити поколения за война с рашията, за целта някои подробности от историята ще отпаднат за да може да се бият без задръжки. За кво си мислите че ни взеха в НАТО за Кво сме им.

110

Анонимен

преди 6 месеца

Русия също е подписала Берлинския договор. Значи се е съгласила със Запада в ущърб на българите! На нея също не й трябва голяма и обединена България. Руският империализъм не се различава от този на другите империи по това време. Санстефанският договор е фикция, прах в очите на българите и част от митологията, която е изгодна за Русия. На такова място сме, че всички империи с които се имали вземане-даване яко са ни притискали - византийци, османци, руснаци.

109

Анонимен

преди 6 месеца

До 121 От руската или от турската щото 4 години по-късно избухва балканска война и Сърбия Румъния и България и Гърция окончателно отхвърлят зависимостта си от Турция,а после и междусъюзническата,която е всички срещу България и уж тоя теририи,за който България воюва си ги разпределят Гърция и Сърбия,а Румъния взима Северна Добруджа

108

Анонимен

преди 6 месеца

До 121 "България обявява независимост от Русия на 22 септември 1908 година" - отделно, пробвай ПАК, от кпго обявява независимост България 1908г., про'с'так неграмотен!

107

Анонимен

преди 6 месеца

тоя нали щеше навремето да уволнява Бойко Борисов, па после му стана булка:)

106

Анонимен

преди 6 месеца

Поне стана ясно че глупашкия русофилски празник 3ти март на който ни се смее целия свят трябва да се замени с 22 септември деня на обявяване на независимостта ни от Русия.

105

Анонимен

преди 6 месеца

До 121 "Ти правиш ли разлика между независимост и право на самоуправление" - аз правя, неграмотните европеидни про''таци не правите. Факт. ПП. Прочети си коментара по повод моя пост и ако не вдееш, ащо ти казвам, че си про'с'так си е твой проблем.

104

Анонимен

преди 6 месеца

До прав е професора Тлъстите хонорари за лъжите в учебниците по история идват от руското посолство.

103

Анонимен

преди 6 месеца

Ленин и Сталин изграждат болшевишката империя СССР върху основите на Руската империя и продължават вековната традиция завладените с насилие и безкрайни изтребителни войни народи да бъдат русифицирани. Следователно Русия и всичко руско се превръща в непреходна ценност не само за етническия руснак, а за всеки комунист, независимо от етническия му произход.

102

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 113 Ти правиш ли разлика между независимост и право на самоуправление? Явно не правиш. България обявява независимост от Русия на 22 септември 1908 година.

101

прав е професора

преди 6 месеца

Когато учебниците се пишат от хора неграмотни и без морал, по поръчка и срещу тлъсти хонорари, получавани от съмнителни места, така ще бъде! Историческата памет на нацията тенденциозно се унищожава и преиначава за сметка на т. нар. "евроатлантически ценности" с благословията и съучастието на МОН и всички по веригата.

100

до 96

преди 6 месеца

""""""нали знаеш фразата, че патриотизма е последното убежище на некадърника""""" -------- А, да кажеш нещо за "Убежището" на Предателите!!!!!! Хайде, чакаме да го посочиш!!!!

99

ЛОРД ДИЗРАЕЛИ

преди 6 месеца

ЧУДЕСНО УМНО-ГЛУПАВИ ИЛИ ГЛУПАВО-УМНИ БЪЛГАРЧЕТА, ЩЕ ВИ ЛАШКАМЕ ТАКА КАКТО ЖЕЛАЕХМЕ ПРЕДИ 150 ГОДИНИ И ОЩЕ ТОЛКОВА ДОКАТО ВИ ПРЕВЪРНЕМ В ЕВТИН СУРОГАТ ЗА НАШИТЕ ЦЕЛИ!!!....

98

Анонимен

преди 6 месеца

Русофилчета, купихте ли си водка и сельодка от Берьозката за да отпразнувате така наречения български национален празник? Ей това сте вие мърррши.

97

Анонимен

преди 6 месеца

До 105 ,точно така ПП се опита да заличат ,трети март ,човек че си помисли че не са българи а украинци и подаряват милиони и оръжие ,от 35 г това е най продажното правителство ,сякаш не са българи !!

96

Елементарно Уотсън

преди 6 месеца

Руските слуги не дават да се махне руската пропаганда и манипулация от учебниците.

95

Анонимен

преди 6 месеца

До 101 "Интересно как Легия Раковски си е живяла необезпокоявана от турцигте в турска Сърбия..." - Сърбия получава независимост *** 13 юли 1878г, в резултат на Руско-Турската освободителна война. До тогаз е била васално княяжество и точно затова Раковски бива изгонен. Но де про'с'таците с опорките да знаят историята на България...