66

Анонимен

преди 3 месеца

Без героичната саможертва на Украинските войници, днес България нямаше да я има на картата на Европа и света! Факт!

65

Анонимен

преди 3 месеца

Вера Мутафчиева съвсем други неща доказа на Османците и управлението им, в хиляди книги с хиляди исторически документи го доказа, че по онова време ни робство е имало, ни нищо, а мир и спокойствие. На вас ли да вярвам или на един от най-големите историци-османисти?!

64

А 22.09.1908г.

преди 3 месеца

И ти ли Росене!

63

до 53

преди 3 месеца

"По време на османците България най-разцъфтява! 500 години мир и спокойствие!"....................А хареса ли ти голямата екскурзия по време на комунизма?

62

Анонимен

преди 3 месеца

Да, те русите случайно са били там.. както и останалите етноси. Кога ще кажете, че това е била РУСКАТА АРМИЯ ?!?

61

фермер

преди 3 месеца

Най точно го е написал коментар42 . Источна Ромелия е много малка част от Царство България.

60

Освободихме се

преди 3 месеца

Да живее наследството на Фердинанд! Това беше идеала на българите тогава. Такъв го пазим и днес!

59

Историк

преди 3 месеца

Русия е искала да завладее България още тогава! Императорът е бил с друга цел! После вече Сталин ни окупира хептен! Трети март да бъде заличен от историята на България! Това е един изкуствено създаден празник!

58

Сенеката

преди 3 месеца

Айде пропуснал посолството....ще му дърпат ушите ...иначе това за русите между белорусите и украинците добре....

57

Учете История

преди 3 месеца

Александър Втори праща украинци, защото са най-близо до България. То е близко до акъла, че няма да прати "руснаци" от Камчатка, нали... И Втората Световна Война беше същото. ФАКТ. Така че Украйна много ни е помагала през годините. За това сега и ние и помагаме.

56

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонименРобството го видяхме по избитите през Априлското въстание - познахме, че е имало турско робство по отрязаните глави, разпорените кореми на бременните гени, по измислените момичета, по продадените в робство българи.

55

Анонимен

преди 3 месеца

"Къде го видяхте това робство?!" - това да ти крадат децата и да ги правят еничери какво е бе? И Путин сега за това го издирват да го арестуват от Хага.

54

И ТОЯ

преди 3 месеца

ГО Е УДАРИЛА КОРОНАТА

53

фермер

преди 3 месеца

На 3.03. е подписан Сан Стефанаки договор за Источна Ромелия без присъствие на българите от Княжество България. Източна Ромелия е съвсем малка. Царство България се освобождава изцяло по времето на Цар Фердинанд. Четете истинската история и архивите.

52

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

преди 3 месеца

България се освободи, стремейки се към Европа. Тогава и Русия е била европейска страна дори. Хубави времена са били преди да дойдат болшевиките и да ocepат пейзажа...

51

Анонимен

преди 3 месеца

Какво робство? Вие знаете ли какво е робство? През Османската империя султанът си е царувал, везирът си е гледал златото, нито са забранявали църквите, което семейство си е искало си е построявало къща, прекарвало път, вода. Робство?! Къде го видяхте това робство?!

50

Слава России

преди 3 месеца

До Слава УкраiнiСамо дето по това време Украйна не е съществувала, Слава России!

49

Анонимен

преди 3 месеца

Дано народът си почине един ден от злите мисли на опозицията и критическата на Нинова...

48

Е

преди 3 месеца

Как му се окъсна от душицата да отдаде почит и на русите. Между другото, къде е американския посланник или не уважава нашите празници. Следобед, когато Путин прати поздравителна телеграма ще настане истински смут какво да се прави. Ха ха ха. А той ще прати, понеже русите са инициатори и главен двигател на тая воина. Гаранция никой пресцентър и медия няма да го отчетат.

47

Слава!

преди 3 месеца

Тържествата са на Шипка!