99

нафърфорий

преди 5 месеца

Спокойно, бе! Господ, Сам ще отдели Зърното от Плявата, без значение кой къде си писал името!

98

Анонимен

преди 5 месеца

99 Задължение? Явно, не си работил на държавна длъжност в България. Когато няма пари в хазната, кога и как да направиш икономии, да определим приоритети...и досега нямаше да е готов този храм, ако се вървеше по ред на задълженията. Някой има заслуга, Тома е истина. И хората, които ползват този храм, са го оценили.

97

Анонимен

преди 5 месеца

При нашите попове всичко се купува,каквото си пожелаеш ставаш!И за светец ще го уредят,ако поиска!

96

Анонимен

преди 5 месеца

Така както е тръгнало скоро ще го канонизират под името Свети Тиквуний Банкянски...

95

Анонимен

преди 5 месеца

Оставете хората, които ползват този храм, да кажат редно ли е? Вие отговорете, защо в новогодишната нощ, когато още са светите празнични дни за християните и държавата, пуснахте сръбска чалга по Нова тв, Лепа Брена и кок й беше името на другата чалгаджийка?

94

Ангелина

преди 5 месеца

Българската църква не прави изключение от останалите "институции" . В тях също работят хора ,които много често са сервилни към властта .Такава показна "признателност" в църквата е богохулство. Държава е отделила средства по времето на управлението с министър-председател Бойко Борисов за поддържане на храмовете ,както твърдят от църковното настоятелство ,но това е било част от неговите задължения и с парите на българския данъкоплатец- значи със съдействието на българския народ.

93

Стойко

преди 5 месеца

Ктиторски надпис за Тиквата с нашите пари. Както казва той, аз съм проост и вие сте проости затова се разбираме(търпим)!

92

Анонимен

преди 5 месеца

Точно от безверници, безредици и полуграмотници, каквито са ИТН, Възраждане, БСП,АБВ, ли, чакате отговор?

91

Анонимен

преди 5 месеца

Щом миряните не протестират, а са благодарни на някой, който е спомогнал с дейността си, за възстановяването на храма, може. Този храм е на тези хора, а не на БСП, Възраждане, или някоя медия.

90

Анонимен

преди 5 месеца

Срам!

89

Анонимен

преди 5 месеца

91 Ноуп! Кюлчената са любими на Божков със зловещия прякор "черепа". Той дори има снимка със златно кюлче на рафта, на библиотеката, пред която се е снимал в кабинета си. Той плати на зеленитекапути за нескопосаната инсценировка с чекмеджетата. Както и за протестите, преминали в юмручен преврат.

88

джо

преди 5 месеца

скоро и на икона ще го видите и ще се молите и кръстите,Боже до къде стигнахме висаджии и сикаджии по плочи на храмове,трябва рестарт на този изгубен свят

87

Анонимен

преди 5 месеца

Вярно, че не с негови пари, но със инициатива и настояване, с назначен екип от изпълнители, Борисов възстанови от руините редица храмове и ги върна на вярващите. Трябва да признаем. На кесаря, кесаровото.

86

Люи дьо Пак.

преди 5 месеца

Черните капи,са на път да прогонят вярващите в Господ християни,с глупавите си щение.Парите господа духовници,до стотинка са от българския народ,затова мислете с главите си,когато решите да се подмазвате.Грехота е!

85

Анонимен

преди 5 месеца

Всеки храм има отредено място където да се изписват църковни настоятелство, старейшини и дарители. Особено такива, които са спомогнали един силно разрушен храм, да бъде оспособен отново за ползване от миряните. Имаме храмове, в които са изрисувани по стените им спонсори-бивши комунисти, към тях и целите им семейства, като Батков и други...Тогава, защо не реагирахте?

84

Е,хе,хе!

преди 5 месеца

И Т. Живков не беше стигал до такава глупост, дори и след 29 години на трона, нито пък цар Борис! Този счупи тъпомераа!

83

Киро кретена

преди 5 месеца

Добър или лош, след Борисов поне ще остане нещо направено. Може да не е много, но ще остане. След тези нищо няма да остане, освен борчове и фалити. Говоря за Промяната.

82

Анонимен

преди 5 месеца

Редно е и като ктитор божи раб Бойко да бъде изографисан на стенопис в манастира

81

Анонимен

преди 5 месеца

Не бойкохулствайте.

80

Анонимен

преди 5 месеца

Защо още не е канонизиран за светец и няма икони с неговият лик се питат християните и някои друговерци?