19

XИЧО

преди 10 месеца

Щото германките са грозни.Това е причината.

18

Анонимен

преди 10 месеца

Германия е в Топ 5 на най-мощните икономики в Света. Така че трудно ще бъде разорена като България. Да не говорим, че германците са и много работлив народ, много образован, наливат най-много пари в ЕС и ЕС им дава следователно най-много бюджет.

17

Анонимен

преди 10 месеца

Пристигнало е в Германия половината Столипиново. Проверете ако не вярвате! Връщат се през лятото и купуват апартаменти в кв."Изгрев". Хората бързат да продават апартаментите, понеже като купят от ***"алата 2 апартамента, на другите жилища веднага им пада цената. Заминават с 3, 4 и 5 деца до 12 годишни. Първо заминава бащата. До 1 година се връща, за да подпише брак с майката и заминават. Питам ги защо подписвате чак сега. Казват в Германия не може незаконно да живееш с жената. Асоциират ни с тях.

16

Анонимен

преди 10 месеца

До германеца - кого залъгваш? Себе си или нас, които сме посетили новата ти родина и сме си направили изводите? На кой бустер си? Затегга ли си двойното ффп2 намордниче, за да мълчиш? Само ненор малник може да се гордее от факта, че е станал германец. Да беше някой бантустанец да си на зор да си сменяш паспорта, а то за едното нищо... Никога няма да си сменя националността. Българите сме виртуози в оцеляването на родна територия и на по- благоприятно място разбиваме всички по находчивост и успех

15

Анонимен

преди 10 месеца

Истината е САЩ! Мое приятелство семейство емигрираха там. Бащата е счетоводител там, майката детска учителка и са си много добре! Във Филаделфия са, децата им ходят на училище там, три двца имат. Много се работи, ама си струва

14

Ceci_

преди 10 месеца

Работници им трябвали... мисля сега е правилният момент да се направи по един г3й парад всяко тримесечие и един за коледа. Може да се почне и преподаване на п3д0-филия още от началното училище. И никакво месо, яко ***, до дупка, кравите пър-ят, ужасно е.

13

Анонимен

преди 10 месеца

В момента най-добре е Люксембург,Холандия,Белгия ,скандинавските страни но е криза и те потъват това е.

12

Моите колеги лекари

преди 10 месеца

които емигрираха в Германия, след като взеха специалност напуснаха и се установиха в Англия, Норвегия, Холандия, Белгия и Швейцария. Във всички изброени заплатъата е много по-голяма от тази в Германия. А от съседната група Вальо Джонов отдавна е професор във Швейцария. Друг състудент Христос Ленис сега има най-голямата очна клиника в Швеция и в ЕС. Аз останах тук и не съжалявам, по време на пандемията нито един ден не почивах и помогнах на много хора.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Баба ви Меркел е виновна. Наводни Германия с араби, разказаха играта на държавата

10

Анонимен

преди 10 месеца

Защото няма германи а само кюнци

9

Анонимен

преди 10 месеца

Истината е, че всеки втори българин емигрира в Германия. Германия е наистина мощна икономическа сила.

8

Анонимен

преди 10 месеца

Над раихстага се веят знамената на дъгата и синьо-жълтия укропарцал муахахаха

7

Нико

преди 10 месеца

Немците вече са изпаднали германци, икономиката им е дроб, не плащат. Работих там едно време, беше мнооого по-добре. Сега са в криза, а никой не иска да емигрира към пропаднали икономики.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Племенницата ти Радке да си плати обучението в БГ пък да ходи където иска. БГ учи лекарите на държавна поръчка и после готови обучени ги изслукват навънка. Да си плати сега

5

Анонимен

преди 10 месеца

Защото Германия е една кл0ака като БГ!!!

4

Германец

преди 10 месеца

Абе, истината е, че Германия е нормална държава и на който му се живее в такава си е много привлекателна дори :)

3

Радка Радева

преди 10 месеца

Моята племенница учи 6 години и половина Медицина в София и я приеха на специализация в една болница в Германия, Берлин. Сега там 5 години ще специализира гинекология. И си е добре! В България специализацията трябва да си я плаща, по 5 хиляди лева на година + лошо заплащане, а в Германия специализацията й е безплатна + добра заплата. Като млад лекар в България й предлагат 1400 лв., а в Германия 9 хиляди евро. Много ясно, че ще избере Германия. Там ще практикува като лекар гинеколог.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Така е, ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ. Освен това, тук много ценят, когато работникът или служителят НЕ злоупотребява с болнични. Останалото е желание за работа + желание да научиш езика. Идват тук и ги мързи 2 изречения да научат правилно да казват, а после германците са им виновни. Е поне при мен е така.

1

Анонимен

преди 10 месеца

А, в Германия живеят около 600 хиляди българи, като 400 хиляди от тях са с немско жителство.