В допълнение, редно е ресторантът да мери продукта пред клиента или както е по често - с сметката се носи и бележка от кантара, които също е вързан към фискалната система.
Абе какъв "Блек ангъс" в плажното капанче бе, чувате ли се въобще какво говорите ??? Имали са говеждо някакво и са решили да го продават на 350 лв килото. Кой се върже - върже. Преди някакви години влизаме с жена ми в кафене във Варна. Поръчваме си капучино. Не помня цената, но към момента беше 2-3 пъти повече от средната. И какво мислите се случва ? Пред нас момиченцето зад бара пълни по една чашка с гореща вода, отваря по едно пакетче инстантно "капучино" и разбърква старателно с лъжичката
Плаче ми се като ти чета коментара. От години ходя на стейкхаусове и цена от 20 до 60 лева за 100г. е нещо нормално за повечето меса. Както и винаги се пише на 100г. Не мога да разбера, защо след като нямате понятие продължавате да пишете измишльотини, вместо да седнете и да се образовате малко. А дали месото било премиум или не, е съвсем отделен въпрос и няма общо с темата. Има меню, четеш. Ако не може да четеш, плащаш, като поп. Айде яж ми премиума и със здраве! :)
От къде ви намират , такива шемети бе ;)))Някви елементарни ципури и лавраци обикновено са на грамаж, дори в среден клас заведения. Естествено и луксозното телешко в лукс ресторант ще е така. И цените винаги са за суров продукт, запомнете го аборигени. А да ,още нещо - сервитьор е обидно да те предупреждава за цени, без да питаш.
Затова се гледа менюто ,грамажа и цената и тогава се поръчва, на който не му е угодно ....моля....
До Анонимен, всеки средно интелигентен човек знае че в основното меню на всеки ресторант се посочва цената и теглото на ястието в готов вид и когато си поръча 1 такова ястие следва в сметката си да види 1 такова ястие, независимо дали иде реч за телешко, свинско и т.н. също така знае че премиум ястията както и други специални поръчки се обявяват в допълнително меню, и обикновенно те се поръчват предварително, също така знае че премиум стекове по плажните кръчми няма, но явно ти не си тях
Айде сега двама трима чули Блек Ангъс и веднага скочиха ди ги защитават, ами хората ходиме по международни курорти където също имат стек хаус заведения и там цените не са такиви. Последно бях в Холандия в стек хаус с гарнитурата томахоук стек, който има два вида месо и е от Блек Ангъс ми излезе 68 евро и то за 1300 грама месо. За какво си говорим изобщо в цените... Който иска да го цакат, да си ходи на свинеморието...
Повечето коментари са крайно обепокоителни. Всеки средно интелигентен човек, ще разбере(ако разбира се, вече не знае), че телешките стекове се продават на 100г като самото парче излиза различно. Същото е и с рибата в ресторантите, големите риби се продават на 100г. Дори простата пъстърва покрай рибарниците е така. Умствения багаж на българина, обаче се оказва, крайно недостатъчен за асимилиране на този *** факт! Жалко, но истина.
Ще плащате и хоро ще играете.Като ми се правите на Тодор Колев от филма Господин за един ден ще плащате здраво.Говеждото е специален сорт и е скъпо ядат го хора като Илон Мъск и Рокфелер.Така че да не се оплакват яли,пили и се веселили и накрая яко платили.
До Ристо, то по тия плажни кръчми само премиум телешки стекове праат:))) аре малко по сериозно, дори и не иде реч за това че може и някакъв премиум телешки стек да си е поръчал, а за това че човека си поръчал 3 бр. порции, а му маркирали 14 бр. с обяснението че видиш ли като сурови пържолите били много големи
Лодката ми гори м/у 40 и 100л/час - зависи как я карам. На празни обороти гори колкото малката лодка на пълен ход :) Ама той производителят си го е написал, а мене не ми се вярваше - на кого да се сърдя?! :)
Е заради това гърците и турците печелят туристи ! Докато съществуват такива "супер-бизнесмени" в България, туризмът в Гърция и Турция никога няма да закъса !
Селски номера, но *** морският бизнесмен не иска да печели клиенти, а да прецака някой веднъж и въобще не му дреме дали ще се върне или не...Да бяха отишли до Италия са ядат флорентински стек по 1 кило, по-тънко щеше да им стъпи.
До 417Стига дрънка глупости...прочети за Wagyu пържола и тогава говори ...една такава пържола цената и започва от $150 сурова
Винаги е било така, няма оправия. не го ли отгледа дедо ти на село да знаеш какво е яло-няма блек няма уайт... всичко е препродавани, замразявани и кой знае откъде влачени преоценени храни. у българина убиха традиците и сега няма фамилна кръчма ала-бала...всичко е мазни и алчни търгаши независимо къде. който опитва да държи качество и цена, заминава за един-два сезона и остават същите не-год-ни-ци
аре стига сте ги защитавали тия мУшеници, че си поръчаш 3 бр. порции и после ще видиш че са ти маркирани 14 бр. порции, а сервитьорката че ти обяснява че видиш ли в суров вид пържолите били много големи, то по тая логика и цело прассе може ми маркира
Соленото Черно море: Туристи платиха 490 лева за три пържоли във Варна