87

Спекуланти

преди 1 година

До ForeverДа, и това го има, но няма да се изненадам ако са принудени от договорите които сключват с големите вериги.

86

Марков

преди 1 година

Не заради такси, а заради СПЕКУЛА! Това не са нормални цени при изкупна цена на млякото 0,95 лв.

85

ИСТИНАТА

преди 1 година

Голям, малък, производител, търгаш, частник ли е винаги ще вдига цените а сваля заплатите за да взема разликата. Винаги и ще ви трови за да му излиза по евтино. Даже малкия бизнес е по лош отровен, скъп и убийствен от големия. Малкия не ви плаща осигуровки, слага даже повече отрови от големия и вдига цените повече. Частник ли е убийте го докато той вас не е убил, отровил, прогонил. И Няма спекула, това си е капитализма.

84

Сата НАТО

преди 1 година

Две седмици държавните телевизии харчат купища ефирно време, за да обясняват на средностатистическия лум пен защо доматите през февруари струват 5 лв.

83

Forever

преди 1 година

До спекуланти., А може би, производителите продават на различни цени на веригите, а на малките магазинчета на по-висока, за да не могат да продават на по- ниска цена.

82

Гадняр

преди 1 година

Картела е България е очеваден за всички, с изключение на КЗК. Те вършат нищо. Ето и пример. Германската верига Л.И.Д Л продава килограм краве саламурено сирене в Англия за 3.50 паунда за килограм. Тоест за 8лв/кг. Колко струва същото сирене в техните магазини в България? Отделно същата верига изкупува големи количества качествено сирене от Гърция. Защо това не се усеща в българските й магазини?

81

къде е краварката?

преди 1 година

Не се излагайте,литър и полвина мин.вода е 1лв.,вие искате прясното мляко да е 1лв.СМЕШНИЦИ.

80

Бойкот

преди 1 година

В прясното мляко, единственото прясно нещо е водата, другото е сухо мляко от Украйна. БОЙКОТ на тези изедници, БОЙКОТ!!!

79

Бай Течо

преди 1 година

От както спряха опаковките от 0.5 литра, минах на сухо мляко. Цената е пак 3 лева литъра, но става много по хубаво от пастьоризираното от магазина. Освен това правиш колкото си искаш и нищо не се изхвърля.

78

Сата НАТО

преди 1 година

Е, то всички разумни хора си дават сметка за реалностите, но нали фат мако Радев требеше да си направи малко ПР, че уж бори "спекулата"....

77

Смехурко

преди 1 година

До ИСТИНАТА: Пробвахме, не се получи - наричаше се социализъм, пардон диктатура. Минето покрай стената до НДК и прочетете хилядите имена на репресирани.... Това ли искате. Да ви казват че 100 лв е правилната цена и да не може да коментирате!

76

Анонимен

преди 1 година

Бойкот и точка!

75

Спекуланти

преди 1 година

Не само големите вериги участват в спекулата, но и малките магазинчета. Те слагат същите цени както в големите магазини без да събират такси. Само с бойкот можем да ги натиснем. Нека си ги изхвърлят продукциите докато не намерят начин да стигат до крайния потребител на нормална цена. Един месец можем да изкараме без мляко и кашкавал...

74

ИСТИНАТА

преди 1 година

Българския народ е най глупавия ! Капиталистите ги вкарват в едни сметки техни и те започват да смятат по тях. А кой да се сети от тези тъпири, че не трябва да прави техните сметки а просто да ги премахне. А сметнете сега ако всичко е ДЪРЖАВНО, ваше, на целия народ ! Вие ще си вдигнете ли сами цените ? А ще произвеждате ли сами отрови да се тровите ? НЕ. Да не сте луди. Само частника го прави за да печели повече.

73

Анонимен

преди 1 година

От плодове и зеленчуци ще припадна вече, от всичкото нагоре комшиите ми дават храна, сърмички, пълнени пиперки и т.н....:))) Не знам, може да е само при мен, може да е изключение :)))

72

Реалист

преди 1 година

Пазарна икономика, но не съвсем. Не виждам да работят принципите на конкуренцията в България. Точно обратното. Веднага ви давам пример. Д.Маджаров години наред пласираше големи количества млечни продукти във Великобритания. От миналата година се изхитри и повиши цените драстично. Например краве сирене от 7.50 лири/кг стана 12.50/кг. Наскоро минах през два магазина, които са спрели да зареждат стока от него, заради липса на продажби!

71

Анонимен

преди 1 година

За внуците на Бойко Борисов винаги ще има безплатно качествено мляко.

70

Анонимен

преди 1 година

Аз млеко не купувам. Пием само юнашко. А е и по-полезно.

69

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 63 Лошото е, че като отидеш при производителя, той забравя на каква цена го продава на веригата и ти го дава на малко под цените на веригата. Пример: родителите ми си купуват мляко директно от една ферма. Мандрите им го изкупуват по 1,10 лв/л., а те го продават на радителите ми по 2,00 лв./л., защото по магазините било 3,00 лева. Ама забравят, че в онази цена е вкл. и ДДС и разходи на търговеца. Паднеш ли им, стрижат те до дупка.

68

Джеки Чан

преди 1 година

И по зле ще става с тез марионетки на власт, незнам как Сърбия не е в ЕС и са по добре от нас