179

Анонимен

преди 1 година

До В.197 Как работат производителите и търговците н-р в Англия където цените на едни и същи хранителни стоки са по ниски от тези в България или поне равни при различни заплати и пенсии там и тук.Обменете опит.Не стига че народа яде едни некачествени стоки но и скъпи при тези заплати и пенсии.

178

Анонимен

преди 1 година

Само така...не може едно яйце да стане двойно че и повече...прекупвачите на дръвника...образно казано...

177

Анонимен

преди 1 година

Ха, ха, ха, а бе проскубан гълъбе как ще следиш и какво ще видиш бе човеко? Как в почти цяла Европа цените са по-ниски от нашите? Ми има държавна подкрепа за бизнеса, за тока, за газта, дори румънският и гръцкият бизнес и население са по-подкрепени от нас. Една пекарна в румъния плаща около 500; 600 ЛЕВА, месечно, а тук едно кирливо кафене удря 800++ лева. Как си мислиш, че ще станат ниски цените? Като следиш и рекетираш бизнеса или като и работещият - затвори? *** и Импотентан политика е бълга

176

Анонимен

преди 1 година

Правете си хляб, торти и зимнина. Боба може и от Али експрес

175

Анонимен

преди 1 година

Най после кабинетът се събуди, за да направи нещо полезно за ограничаване на спекулата , особено на хранителните стоки в най бедната държава в ЕС с най високите цени. Дано не остане само като пожелание и хората в най отдаличените населени места да усетят , че нещо полезно се прави.

174

В.

преди 1 година

Господин Гълъб Донев, гарантирате ли, че ще изкупите непродадени стоки като въвеждате цени? Много фирми избиват от една стока, това, което губят от друга. Производителите на стока без големи печалби какво ще правят. Примери много.

173

Анонимен

преди 1 година

Е какво като са 30% , нормално е , като има качество. Така е по Света . На " женския пазар" е друго. Там се лъже и е евтино

172

Анонимен

преди 1 година

Държавата е най големия обирач, после е бизнеса

171

Чоко

преди 1 година

Когато бензина стана 3.40 лева миналото лято, цените хвръкнаха защато горивото беше скъпо. Сега бензина е 2.60 лева но не забелязвам падане на цените. Същото с ел.енергията. Не мога да разбера как може обикновен кашкавал да струва 20-25 лева килото. Та то килограм италиански или френски кашкавал е по-евтин. Но така е спекула огромна при липсата на държава и правителство. Сега вече става ясно защо са тези червени линии и кой има сметка да няма Държава в държавата.

170

Анонимен

преди 1 година

В Англия взема сирене на 5,99 паунда , заплатите ги знаете

169

Анонимен

преди 1 година

Радев оссра държавата

168

Анонимен

преди 1 година

Не лоялна търговска дейност е: когато се допуска търговец монополист, защитен от държавата или партия или община. Пример : Топлофикация АД сградна инсталация / имаш - нямаш Плащаш. Ползваш - не ползваш отопление Плащаш. Абонат и мрял да е го търсят , вечен крепостник.

167

Зозо

преди 1 година

Лично ще си подам годишната декларация на фирмата на 30.06.2023г. А данъкът ще го внасям до нова година на вноски. Ай сиктир! Рундю и Гълъб 1 ст. няма да видят от мен :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

166

Анонимен

преди 1 година

Човека иска да каже , че с стола на министерски съвет и народно събрание , цените са се вдигнали с 30 % , иначе в магазина е друго

165

Анонимен

преди 1 година

Немецът прави масло там и комунистите искат тук да е на същата цена.Е кой ще го докара?Кой с тази цена на нафтата и с тази цена на труда?Кой е този загубеняк да не си сложи цена за труда и за какво да го прави?Ами ако се счупи камиона?Абе някои хора си мислят,че и маслото лети със самолет като тях до Европа.

164

Анонимен

преди 1 година

Вижте цената на газа. Доставчик, дистрибутор ДДС колко процента е

163

Анонимен

преди 1 година

до 184 Предполагам ,че в Германия заплатите са по ниски и затова цените им са по-ниски от България

162

Анонимен

преди 1 година

Производител,Борсите, Търговците по 15% и накрая държавата 20% ДДС. Като вземаш заплата пак 20% ДДС

161

Анонимен

преди 1 година

Че това е направо услуга. Гарантирали ли да изкупуване?

160

Анонимен

преди 1 година

Какви са разходите на нашите родни производители и търговци,че накрая ни предлагат стоки с цени по високи от колкото в една Германия да речем?