120

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 58нека такива нищи духом като тебе да оставят най - после Вазов на мира. Горкият, то не беше куцо и сакато да излива помия по него. В "Под игото" Вазов е написал истината за България по онова време. Няма значение къде е била написана. Факт е че в модерна Европа в края на 19 век българите още са ходели с потури и са пикали на син камък. И най - много да са пътешествали до Божи гроб. С малки изключения които са имали честта да учат в Европата. Е, не е ли така?

119

До 110

преди 1 година

Абсолютно точен коментар! Българска и световна история, философия, религии, социална психология. Това са темите, които дават най-добра подготовка. Факт е, че хората, с които можеш да завържеш смислен разговор, са дефицит.

118

Доцент Ганю

преди 1 година

До Костадин 99 - Прав си , не се отклонявай от правия път , за да не си развалиш Учите и да даваш пЪри за Учила !

117

НЕГРАМОТНИК

преди 1 година

Я да ве питам. Ако те интересува само как да сваляш жени, да правиш пари и да решаваш от ряз всички проблеми в живота ти ,това духовно ли е или не е духовно . И какво изобщо означава духовно? Отговорете на човек който не е прочел дори и Винету !

116

Петко

преди 1 година

Путин една книга не е прочел, ама е върховният ръководител на света. Нещо да кажете?

115

До Анонимен 116

преди 1 година

Лично ли ти е казал или някоя гадателка те осведоми.

114

Анонимен

преди 1 година

Най-тъпата страна в ЕС!

113

Анонимен

преди 1 година

До 62 Анонимен А знаете ли, че някога, когато книгите са били нещо ново и не толкова разпространено, хората са казвали на децата си "не чети, ще ти се развалят очите!" или вредно е да се чете, само ви пълнят главите с глуупости тия книги!" и "нищо полезно няма в книгите!", "само си губиш времето, вземи да свършиш нещо полезно!"... Щом книгите за теб са вредни, значи можеш само с вожда си да общуваш - знаеш аз съм п рост и вие сте п рости и затова се разбираме! Септичните ями за теб са прогрес!

112

Айде да не се

преди 1 година

преструваме, че не знаем защо! Когато "Демокрацията" започва с "Ой, тигре, тригре!"... децата на тия дето бясно въртяха *** и повръщаха по стълбищата пред нощните клубове в ранното утро са вече дипломирани *** - идеалния електорат. Още ли не се сещате за какво говоря? Не е от вчера този проблем, а от преди 30 години. В лошия комунизъм, всяка къща имаше секция с библиотека, хората говореха за книги и тяхното значение. В наши дни се говори за прашките на едикоя си (скорошна статия в днес.бг)

111

До баща

преди 1 година

Чел си на дядо си чесалото. Няма как някой да ме убеди, че е чел по 20 книги на година, но не знае разликата между който и които.

110

Бойко

преди 1 година

До Анонимен 86 - ПАЧКИТЕ с Евра се четат по -лесно и по-бързо , та затова не за друго !

109

Анонимен

преди 1 година

Майкъл Шумахер и той не чете книги, но е фрашкан с пари има милиярди.

108

до 99

преди 1 година

Костадинчо, най-малкото ще се научиш да пишеш правилно като прочетеш някоя друга книжка. Но карай де, на сила няма смисъл. Щом не виждаш смисъл, недей да четеш :). И аз не виждам смисъл в четенето на романчета, но чета техническа литература защото ми е интересно. Най-вероятно си още младо момче. Като минеш 30 може и да ти се дочете, но ако и тогава не ти дойде музата - така ще си отидеш. И в Америка и в целият "свободен" свят, 5-10% от населението е образовано и начетено, другото е бачкатори

107

До 102

преди 1 година

Аз пък сега има аудио библиотеки с десетки милиони заглавия. Можеш да пипаш питона, докато програмираш на мандарин.

106

Бай 100ян

преди 1 година

Аз чета само книги завършващи на .bg и подобни. Всичко останало е все едно да използваш пейджър вместо смартфона ти !!!

105

Анонимен

преди 1 година

Няма значение колко книги си прочел, а какви. Да прочетеш 1000 любовни романа или книги за самопомощ няма да ти вдигне интелектуалното ниво. Нещата, които променят мисленето са философията, науката, историята и т.н.

104

Анонимен

преди 1 година

Или просто "на тоя хал".

103

Анонимен

преди 1 година

До БащаСериозно? И от кои сайтове точно? Много ми е интересно. Аз като гледам той от никъде нищо не може да научи просто защото всеки пише и говори това което му изнася. Най - вече в Интернет. Истината е трудно да бъде научена точно оттам. Освен това когато говорим за четене опираме до някои други неща за които ти явно нямаш представа. Или просто вече не те интересува. Наистина при това положение от четенето ти не е имало особен смисъл.

102

Анонимен

преди 1 година

"За доктор Хаус ли говориш? Защото хаОс е друго нещо." - - Даже той май няма и хаос предвид, а "на халос", което е пък нещо съвсем различно.

101

До 105

преди 1 година

Защото съм пенсионер. Ти колко човека на 95 години познаваш, които да си играят на площадката?