112

Анонимен

преди 2 години

Какво е производителност на труда ? Ами, за един човекочас производство на Х количество продукт. Как се увеличава тя, с обучение, автоматизация и оптимизиране на системата за работа. И трите неща искат инвестиция от работодател в тях. Или мислите, че работниците Ви, ще вадят от джоба си пари и от извън работните си часове време във Ваша полза ? Това няма да стане. Ако искате фирмата Ви да е конкурента трява да инвестирате в нея вместо да обвинятате работниците за ниската им производителност.

111

Стар

преди 2 години

През 1944 година сме на едно и също икономическо положение с Дания селскостопански страни с наченки на индустрия.След това едно ,,развитие" на социализъм ни докарва през 1990та да сме в икономически фалит!.. А Дания ?Със страхотно развито селско стопанство и икономика и стандарт в челните редици на света !!! Те социализма си го изградиха ,ама не го нарекоха така !

110

Гошку

преди 2 години

ние тук в провинцията взимаме 4 лв на час къде са тия 7 evro ?

109

Протестиращ

преди 2 години

Това въобще не е важно важното е коя е Мата Хари...сън не ме лови хо хо хо

108

Анонимен

преди 2 години

Някой да си получавал накрая на месеца ,колко часа е заработил и на каква почасова ставка.

107

Анонимен

преди 2 години

Минималния доход за 1 час труд е 1.96 евро. Средния доход-колко процента от населението го достигат?

106

Анонимен

преди 2 години

Абе айде стига с тая Дания. Прочетете и историята, правят гениален ход като не участват в ПСВ. И не само това. Имаме толкова разлики с тях в развитието си, последно безвремието на соца. Преди време четох, че правят най-много пари от трева и ***. Имат поддържани ливади, които косят, балират и изнасят сено. Животните са на специално отглеждане. Поне така пишеше в бюлетин на БТА. Въпрос на "Стани богат" :Коя кралска особа илюстрира детски книжки? А.Елизабет В.Маргарет С.Летиция Д.Максима

105

Анонимен

преди 2 години

До 116, не сме никак мързеливи, че и крадци. Начинът на живот ни е такъв . Погледни, когато напуснат страната и са емигранти , как бързо-бързо печелят пари. Завистливи и подли, това е точната ни характеристика, която другите вече са създали за нас! За едни е виц, но за българите е истина-сами си подливаме вода един на друг!

104

Уд

преди 2 години

Това не е вярно. ПП ни направи много по-богати. Благодарим другарю Радев, за двете служебни и третото прекрасно харвардско правителство.

103

Анонимен

преди 2 години

7 евро друг път!Ела в провинцията да видиш колко е!

102

Мнение

преди 2 години

Не сме никак бедна страна. Сметнете сами- храним , и то обилно 240 търтея! Пропорционално, няма друга страна в света , с толкова население, и толкова много депутати ! Отделно, като включиш и колко много крадат, се получава на практика, че не сме толкова бедни. Може да ви звучи странно, но е самата горчива истина .

101

Анонимен

преди 2 години

7 евро за час е много за българите. Няма друго такова мързеливо, но за сметка на това пък много крадливо племе като българите.

100

Анонимен

преди 2 години

Това е резултатът от едногодишното управление на Радев и Петков.Оствака!

99

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 104Верно ли си мислиш, че е истина това за ниската производителност? Или и т*ъп или си работдател, който си ограбва работниците! Откъде са според теб тия скъпи коли и огромни палати на собствениците на фирми? Ще ти кажа : това са пари, изработени от работниците, но неплатени, а присвоени от собстевинка с оправданието че производителността е ниска! Ами не, не е по-ниска от тази в Дания! Лични наблюдения, не един ми каза че някой му казал...

98

Факт

преди 2 години

Може да сме на опашката на ЕС, но сме 2 пъти по-добре от от първия в СССР.

97

Анонимен

преди 2 години

До Заплата БГ - A после ще взима 300 лева социална песния и ще псува България ...

96

До 104

преди 2 години

Твоят мозък дрънка на дъгички! Имахме и земеделение, и животновъдство, но някой много настояваше да ни избие всичко, за да си пласира пластмасовите домати! Децата ни най-редовно се връщат със златни медали от олимпиади. България щеше да е рай, ако не бяха евроблизачите като теб!

95

Анонимен

преди 2 години

Единствения силен стимул за работа е добра цена в кинти всичко останало са празни приказки

94

1-n

преди 2 години

В България труда се ограбва и недоплаща. Как иначе толкова милиардери в такава бедна страна?

93

Анонимен

преди 2 години

До 97 - В Дания, ако нещо се случи на строежа, ще имаш инвалидна пенсия цял живот, ще имаш преквалификация и ще можеш да се справиш МНОГО по-лесно отколкото в Бъглария. Представи си, че пада една греда и ти чупи крака. Вече едвам ще можеш да ходиш, работодателя ти иплаща заплатата, гони те, застрахвката ти е 10-15к и ТЕЛК-а ти е 300 лева! УСПЕХ!