332

да ви светна

преди 2 години

и др., сочи разсекретен доклад на Пентагона. Въпреки официалния край на програмата през 1969 г., документи от Армията на САЩ показват, че същите военни експерименти продължават и в момента. Пентагона произвежда и тества био агенти в същото военно поделение, както и в миналото полигонът Дъгуей (Dugway Proving Ground).Фабрика за био оръжие в САЩ:Американската армия произвежда био агенти в специално военно съоръжение в поделението в Дъгуей в щата Юта, разкрива доклад на армията на САЩ от 2012 г.

331

да ви светна

преди 2 години

Предизвиква парализа на мускулите, дихателна недостатъчност и накрая смърт, ако не се окаже веднага спешна медицинска помощ. 1 грам от токсина, разпространен при оптимални условия и въведен през дихателните пътища в организма, може да убие 1 милион души. Начините за разпространение са чрез аерозол или със заразена храна и вода.Пентагона произвежда живи вируси, бактерии и токсини: Ботулиновият токсин е тестван като био оръжие от американската армия в миналото, както и антракс, бруцела, туларемия

330

да ви светна

преди 2 години

През 2014 г. украинското правителство спира доставките на ботулинов антитоксин и по време на епидемията (2016-2017) няма налични ваксини на склад в Украйна.Ботулизъм е рядка и изключително опасна болест, причинена от токсин, кото се отделя от бактерията Clostridium botulinum. 1 грам от токсина може да убие 1 милион души: Ботулиновият невротоксин представлява една от основните заплахи от биотероризъм заради изключително силното действие на токсина, неговото лесно производство и транспортиране.

329

да ви светна

преди 2 години

115 случая на ботулизъм, 12 от които с фатален край, са регистрирани в Украйна през 2016 г. През 2017 г. Министерството на здравеопазването на Украйна потвърждава за 90 нови случая, 8 от които приключили със смърт, на отравяне с ботулинов токсин (един от най-отровните биологически токсини). Според местните здравни власти причината за епидемията е хранително отравяне. Полицията разследва причините за масовото отравяне с ботулинов токсин.

328

Живко от Варна

преди 2 години

Не е нормално България да иска на мен да не ми върви в живота и да нямам приятелка !Щом като България иска аз нямам успехи и постижения в живота ми и да нямам приятели и приятелка както и лично щастие, значи не е нормална страна !

327

да ви светна

преди 2 години

Southern Research Institute лобира в американския Конгрес и Държавния департамент за проект за американското разузнаване и проект, свързан с военна разработка. Лобистките доклади съвпадат с началото на програмата за биолаборатории на САЩ в Украйна и други бивши съветски републики. Компанията е платила $250 000, за да лобира пред сенатор Джеф Сешънс (в момента главен прокурор на САЩ, назначен от Даналд Тръмп) през 2008-2009 г., когато получава редица федерални поръчки.

326

Анонимен

преди 2 години

Грубите нарушения ги извърши Путин, като нападна Украйна. Без да има резолюция на ООН, без да е сезира международни организации срещу Украйна.

325

да ви светна

преди 2 години

емигрирал в САЩ през 1992 г. Кен Алибек е бил първи зам.-директор на Биопрепарат, където е отговарял за програмата за биооръжия на СССР. Той е и главен експерт по производството на антракс по същата програма. След като напуска държавата си, започва да работи по проекти на Пентагона и получава американско гражданство.$1.28 млн. за лобизъм в Конгреса, Държавния департамент и Пентагона

324

да ви светна

преди 2 години

Southern Research Institute е главен подизпълнител по програмата за Украйна от 2008 г. досега. Компанията е един от главните изпълнители и по програмата на САЩ за биологическо оръжие в миналото с 16 договори между 1951 и 1962 г.Southern Research Institute е подизпълнител по военна разработка, свързана с изследване на антракс, през 2001 г. Главният изпълнител по договора с Пентагона е Advanced Biosystems, с президент към онзи момент Кен Алибек (бивш съветски учен от Казахстан, който е емигрира

323

да ви светна

преди 2 години

Една от американските компании, които работят в Украйна, Southern Research Institute, има проекти и изслевания, свързани с холера, както и с грип и Зика болести от военно значение за Пентагона. Освен Southern Research Institute в биолабораториите в Украйна работят още две американски компании Black&Veatch и Metabiota.

322

да ви светна

преди 2 години

Епидемията се повтаря през 2014 г., когато повече от 800 украинци са диагностицирани с опасното заболяване. През 2015 г. само в град Миколаев са регистрирани над 100 нови случая на холера. Нов и изключително опасен щам на холера (Vibrio cholera) със същата генетична структура като този в Украйна поразява Москва през 2014 г. Проведеното генетично изследване доказва, че изолираният щам в руската столица е същият като причинителя на епидемията в съседна Украйна.

321

да ви светна

преди 2 години

В област Одеса 19 деца от дом за сираци са хоспитализирани заради заразната болест през юни 2017 г. 29 случая на хепатит А са регистрирани в Харков през ноември същата година. Вирусът е изолиран в заразена питейна вода. В Харков се намира една от биолабораториите на Пентагона, която се подозира за предполагаем източник на епидемията от свински грип, отнела живота на 364 украинци преди две години.Епидемия от холера в Украйна и Русия 33 души са заразени с холера през 2011 г. в Украйна.

320

да ви светна

преди 2 години

37 души са хоспитализирани в град Миколаев през януари 2018 г. Местната полиция разследва зараза с човешки имунодефицитен вирус и други неличими болести. Преди три години повече от 100 души в същия град се заразяват с холера. Подозира се, че и двете епидемии са причинени от заразена питейна вода. 60 души с хепатит А са приети в болница в град Запорижя през лятото на 2017 г. Причината за заразата остава неизвестна.

319

Путлер е пътник

преди 2 години

Сега пък тая теория, че Украйна е разработвала био оръжия, наистина е поредния опит на кгб-ейците да видят колко психично болни ще им се хванат на въдицата. Сигурно следващата лъжа ще е, че Зеленски е самият Антихрист, който пие кръвта на деца и девици, докато разработва с голи ръце термоядрени оръжия.

318

да ви светна

преди 2 години

До март същата година 364 души умират от грип в Украйна (81.3 % от случаите са причинени от A (H1N1) pdm09 щамът, причинил световната пандемия от свински грип през 2009 г. Полицията разследва зараза от неличима болест Хепатит А става причната за необяснима епидемия в Югоизточна Украйна през последните няколко месеца, където са разположени повечето от биолабораториите на Пентагона.

317

да ви светна

преди 2 години

За последните 20 г. центърът е инвестирал $285 млн. в 1 850 проекта на учени, ангажирани в миналото в производството на оръжия за масово унищожение.364 смъртни случая от свински грип в Украйна Една от биолабораториите на Пентагона се намира в Харков, където през януари 2016 г. 20 украински войници умират от свински грип само за два дни, а други 200 са хоспитализирани. Правителството на Украйна не съобщава за смъртните случаи. До март същата година 364 души умират от грип в Украйна (81.3 % от слу

316

Анонимен

преди 2 години

До Елли Дали политиците казват истина, или лъжат, се съди по това дали се потвърждава това, което са казали. Месеци Путин, и неговите дипломата, твърдяха, че няма да нападнат Украйна... Но, Русия нападна Украйна, въпреки, че Путин нарича войната в Украйна "специална операция". Факт е, че от две седмици руски войници убиват цивилни, жени, деца, възрастни хора; руски бомби събарят жилища, църкви, болници... Затова Света вече не вярва на Путин, и Русия.... Нали знаеш за лъжливото овчарче.

315

да ви светна

преди 2 години

Пентагона има достъп до държавните тайни на Украйна.Военни учени под дипломатическо прикритие Сред поредицата споразумения между САЩ и Украйна е създаването на Научно-технологически център в Украйна (STCU) международна организция, финансирана предимно от анериканското правителство, на която е предоставен дипломатически статут. STCU официално финансира проекти на учени, които са работили по съветската програма за биологческо оръжие. За последните 20 г. центърът е инвестирал $285 млн. в 1 850 пр

314

Анонимен

преди 2 години

Иguoт, да та светна! Напиши сайта откъдето преписваш и който иска ще го прочете! Изгуби толкова време за нищо!

313

да ви светна

преди 2 години

Американската програма е конфиденциална информацияУкрайна няма никакъв контрол върху военните биолаборатории на своя територия. Съгласно Споразумение между Департамента по отбрана на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна, подписано през 2005 г.: Украинското правителство няма право да разкрива публично конфиденциална информация по американската програма; Украйна се задължава да предаде на Департамента по отбрана на САЩ патогени за биологически изследвания;