29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 40 Ами ако ги няма американските петролни компании в Казахстан това значи че няма да добиват и 10% от нефта който добиват сега. Всички работят с американски технологии за добиване на нефт включително и руснаците. След въведените санкции от САЩ за Русия от миналата година руския петролен добив започна спад който става вече неудържим. Може би това е основната причина Путин да налуе в Казахстан за да потъргува и с казахския нефт, но там китайците ще го ударят през пръстите.

28

Анонимен

преди 2 години

Между Русия и Казахтан няма граница че да пишете че не се охранява добре отва са премахнати граничните пунктове пълна пропаганда е статията

27

Анонимен

преди 2 години

ИФатмака и вас ще ви омиротворява така с военна диктатура и десеторни цени.

26

cold war

преди 2 години

Войната във Виетнам си беше между САШ и СССР, в Афганистан също. След 1989-а година западните държави и САЩ погрешно решиха, че са спечелили студената война, но много скоро ще стане ясно, че Русия може да бъде много по-агресивна от бившия СССР, ако САЩ продължават да провокират военни конфликти на нейна територия. Никой не се се нуждае от втора кубинска криза точно в момента, глобалната биологическа война и икономическата криза са достатъчни.

25

Анонимен

преди 2 години

КАкво дирят американски компании за нефто и газодобив в Казахстан и кой ги е допуснал се пита.

24

Анонимен

преди 2 години

Казахстан е важен, защото рухне ли посткомунистическият диктаторски режим там следващият наред е режима на Путин.

23

Анонимен

преди 2 години

"Когато се присъединявахме към ЕС още нямахме приет никакъв закон за референдумите."_____Тоест, твърдиш, че до 2007-*** сме нямали Конституция? Боже господи, с какво си имам работа тук...

22

Анонимен

преди 2 години

Сюлейман ага от "Време разделно" мъдро казваше на Венецианеца - Когато една империя започне да се разпада това може да трае 200 -300 години. Дълго ще се разпада и тюрмата на народите. Дълго и кърваво, така както се разпадаше Османската империя. Но ще се разпадне един ден, защото всеки народ иска да е свободен!

21

toti

преди 2 години

Русия никога няма да остави някой да си разиграва коня,а ще ги смачка за нула време! Там демокрацията е само дума!

20

ъъъ

преди 2 години

Ама не мислите за хорицата които живеят там и не искат ДИКТАТОРИ да ти управляват

19

БАИ ШИЛЕ

преди 2 години

СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ПОЛОВИНАТА ДРАСКАЧИ ТУК НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА КАЗАХСТАН НО ЗА НЯКОИ ДРУГ ДОЛАР ДРАСКАТ ГЛУПОСТИ

18

Значиии...

преди 2 години

Значи това "съюзни християнски държави" може ли да го забравите! В смисъл то не е вярно ... Не че нещо, друго е важното - някой видя звезди посред бял ден! Заболя ли те много!

17

До до 14

преди 2 години

Когато се присъединявахме към ЕС още нямахме приет никакъв закон за референдумите. Капиш? А ако не ти харесва в ЕС - бегай у Турция, Сърбия, Русия, Китай.

16

Анонимен

преди 2 години

Казахстан са богата държава и 19 млн.население и то младо.Ако са смели и по умни може и да се спасят от руските *** и жестокия грабеж.

15

Анонимен

преди 2 години

Като е толкова важно, що ги крадат хората там и им ползват ресурсите за жълти стотинки. Същите са като западните ***

14

Анонимен

преди 2 години

В спомените си граф Игнатиев пише, че целта на Русия е да стъпи в Проливите (Босфора и Дарданелите), ако не непосредствено то ПОСРЕДСТВОМ СЪЮЗНИ НА РУСИЯ БАЛКАНСКИ ХРИСТИЯНСКИ ДЪРЖАВИ. На България е отредена ролята на руска марионетка, но след 1878 г. повечето от нашите политици не желаят това и вбесяват Александър . Нищо ново на източния хоризонт. Русия иска всички около нея да са й марионетки, защото е пример за "свобода, демокрация, цветуща икономика, социална държава и човешки права"?!!

13

до 14

преди 2 години

Припомни ми на коя дата се състоя референдумът за присъединяването ни към ЕС. Виждам, че "референдум" е *** дума за вас, пишман-демократите.

12

Анонимен

преди 2 години

Добре, разбрахме че Русия няма да позволи Минск 2.

11

Анонимен

преди 2 години

Тъй вярно другарю полковник

10

нЕкой

преди 2 години

Тука само прости ***. Бегайте в блатная, чий го дирите у прогнилия и лош ЕС