62

Анонимен

преди 2 години

Ако на политиците им е мил животеца, да не се правят на мъже. Каквато и страна да вземеш тук - губиш. Ако вземеш страната на САЩ срещу Русия - просто виж историята. Следва наципнална катастрофа. И ако мислят нашите мили родни политици, че ще има де да се скрият после - лъжат се

61

Анонимен

преди 2 години

Потенциални врагове на България са Сърбия и Русия. Какво друго да правим освен да разположим една 20 000 армия между Видин и Кюстендил и втора 30 000 армия между Варна и Силистра.

60

Анонимен

преди 2 години

Неутралитет, Неутралитет, Неутралитет !

59

Анонимен

преди 2 години

Поне 20 000 пехотинци с 200 БТР, калашници, бомби и Игла 4 трябва да участват във войната. Полша, Румъния, България, Грузия и Украйна трябва да могат да се противопоставят на Русия. САЩ да носят съвременни оръжия за тези държави. 2% от БВП са 3 милиарда годишно.

58

До Какво ще правим

преди 2 години

"...Българската армия трябва да охранява западната граница със Сърбия.." - Това е нещо ново. След дивата русофобия, вече има и сърбофобия ? Руснаците вече ни "нападнаха", кога нападат сърбите да ти земат съдраните *** ? :)))

57

Какво ще правим

преди 2 години

Българската армия трябва да охранява западната граница със Сърбия

56

До Анонимен 60 :

преди 2 години

".....ние трябва да имаме мнение...." - мнението на Българския Народ е САЩ вън от Европа и Черно море, но мнението на БГ "политика" еднодневка е Йес Сър. Тъжната истина е че не сме кадърни да сме независими и прислугваме на този който ни храни. В момента Парите идват от Европа, следователно Йес Сър.

55

Анонимен

преди 2 години

След гръмките изказвания на Радев и Янев НАТО ще си направи бази в България и после ни чака съдбата на Турциа с руските въоръжия.

54

Това можем да дадем

преди 2 години

България в момента може само да излъчи 10 000 пехотинци с калашници, доброволци. Заплата 2000лв, застраховки и всичко това ще струва 300 милиона на година. Ние друго оръжие нямаме.

53

Анонимен

преди 2 години

Поредния комунистически 'експерт', който си няма понятие за какво говори ... само знаe, че като русия няма втора на света.

52

Анонимен

преди 2 години

До анонимен 59 - ние трябва да имаме мнение. Ние трябва да изглеждаме мнение. Липсата на изразено мнение също е мнение. Ако сега склоним глава и кажем мързел ни е да мислим какво предстои в бъдещето, това е най-големия шамар който сами сме виновни. И ако друга държава (било то Русия, Германия, САЩ, Китай) в частност нейните управляващи, правят грешки, това е в наша отговорност да им го кажем .

51

Emigrant

преди 2 години

Доколкото знам нашата история България никога не е нападала Русия,но за сметка на това,последната го е правила многократно и мнооого яко се е месила в държавният ни живот с хроничен тероризъм,който продължава и до днес!Значи в,атенките имат право да се пазели от нас с 500 самолета в Крим и 5000 танка,а като чуха,че ще закупим ескадрила от 16 Ф16 и като се разбра,че докарали два танка Ейбрахамс за ученията в Сливен и вой до небесата?!Ама те за какви се мислят?За наши господари и настойници ли?!

50

Анонимен

преди 2 години

Първо - няма конфликт САЩ-Русия. Те са първи дружки. Има конфликт вътре в Русия - едни руснаци искат СССР да се простира извън територията на Русия. Част от тях искат това да се промени чрез военни средства и физическо надмощие. Кинетична война представлява заплаха за всички участници - и Русия, и Украйна, и Европа, и т.н. Тъй като като почнат да лети решението, е трудно да се вземе крачка назад. Така, няма конфликт Русия-САЩ за който може да се говори.

49

Жорж

преди 2 години

България да не се блъскай в ша...марите.....там ни е мястото.

48

Анонимен

преди 2 години

Стойте си на столчетата и оставете имериалистите САЩ и Русия да се разберат, ние сме малки и нищожни. Най много да изядеме един два шамара и да се върнем с 20г назад. Война с атомни рекети няма да има, а Украинците като са толкова ербап да се бият с Руснаците ние не искаме. Едвам си оправяме стандарта на живот а те ни бутат да се ежиме

47

Анонимен

преди 2 години

Мястото на Бг в конфликта е ясно, както винаги, в някоя землянка, на г**а на географията, и да козирува на всеки нов шеф

46

българин

преди 2 години

Абе какви чyкoвe го бият по главата тоя Чyкoв бе???!!!Каква полза има от това да защитава един диктатор в бедна, макар и огромна азиатска държава не мога да разбера??? Естествено, че сме застрашени от Русия, и естествено, че трябва да предприемем енергични мерки да се защитим от нея, а това включва незабавното разполагане на наша територия на сили за бързо реагиране на други държави от НАТО!Здравият разум го налага!Всичко друго е васалитет към същата бедна азиатска държава!

45

Emigrant

преди 2 години

Разни лигльовци петоколонници ни плашат с руската мечка и ни дават за сравнение миналото?!А какво щеше да стане в миналото ако САЩ не пращаха военна техника на Сталин и военни материали през северния ледовит океан?!А какво щеше да стане ако Борис 3ти беше ударил рамо на ХИТЛЕР И БЕШЕ ИЗПРАТИЛ 1ВА И 2РА АРМИЯ ПРИ СТАЛИНГРАД?!Не го направихме и за благодарност нахлуха и ни развасоваха,а слугите им и до ден днешен ни яздят и унищожават!Така,че искаш ли мир 100 Ф16 на БГ летищата и силна армия!!

44

до 36

преди 2 години

хайде първо виж къде географски е Швейцария, какви ресурси притежава. С такува лаишки коментари си актуален само в занималнята на третокласниците.

43

Анонимен

преди 2 години

Най лесният път да станем 16-тая република е да приемем войски на НАТО на българска територия.....