152

Дако от Сокако

преди 2 години

Каквото и да си дрънкате тук , всичко зависи от търсенето и предлагането, *** но железен закон. Всичко е относително, ако днес 600 лв са малко, утре може да се окаже, че и 300 не са малко.

151

параграф 22

преди 2 години

РАБОТЕЩИ БЕДНИ.

150

Waffen SS

преди 2 години

Имаше един герой от филма "Октопод".комисар Микеле Плачидо.То повечето от коментиращи по своето поведение ми напомнят фамилията на този комисар ,като звучене на български -Плачльовци

149

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 2 години

Наистина камериерките избягаха на изгодна работа и собственици на къщи за гости си чистеха сами.Вече 2 Сезона е така.Но тези собственици няма да изкарат така дълго.Иначе това Лято се търсеха квартири без никакви удобства, но само за нощувка, две.

148

Sos

преди 2 години

Ако работодателите толкова мислят за работниците си и им плащат добри пари, защо не искат вдигане на минималната работна заплата? Защо избягаха от срещата на тристранката преди две седмици? Работодателите искат роби, а не работници. Високи изисквания, ниско заплащане.

147

Станчо

преди 2 години

30 години разруха благодарение на "мъдрите" кадри на Държавна сигурност /пишман капиталисти/. Само Лудогорец имат стадион нормален. Левски и ЦСКА бяха също унищожени от Пеевски и Борисов и имат жалки стадиони. Някаква лоша имитация на демокрация и пазарна икономика има в България.

146

Тоско

преди 2 години

И аз в момента съм безработен, но постоянно да ми се обяснява как хората искали "високи" заплати без нищо да работят няма нужда. По-добре да не работя отколкото да работя на някой за 700 лв. Ако не могат да осигурят нормални заплати значи работидателите не могат да си вършат работата, тогава най-добре да фалират

145

Waffen SS

преди 2 години

"""....обаче за едни суми, които не отговарят нито на квалификацията, нито на уменията им. Ако говорим за производството, за да бъдат адекватни кадрите, трябва да имат 2 години стаж.""Ами има поле за изява на такива,което ми напомня за едно "парче" на "The Beatles - Strawberry Fields Forever" -там е тяхното кариерно израстване

144

Безработен IT

преди 2 години

Проблемът е в работодателите.Искат максимум работа за минимална заплата. Е стига с тия номера.Като искаш работата да ти е качествена ще даваш както трябва.

143

Рамбо

преди 2 години

"Комунизъма" още не си е тръгнал от България. Което означава че България е все още страната на лъжите и мизерията. Същото е и в Русия. В тези две държави не може да се работи нормално защото разни държавни дерибеи те рекетират постоянно.

142

Fck

преди 2 години

Голяма част от парите на работодателите са искарани от престъпна дейност. И за това те не знаят как да се държат с работниците. Искат хората да им работят без пари.

141

Amsterdam

преди 2 години

До Пешев Съгласен съм с вашият коментар господине два мильона българи изгониха от родината и сега се оплакват че нямало кой да им работи а и до голяма степен работодателите са си същите каква промяна?!

140

аа

преди 2 години

Бизнеса в България, печели пари. Според мен може млако да се направи корекция на запатите, но ние усилено работим, как да намерим хора да работят за по нискли запалти и от къде да докараме работници да работят за безпари. може да се купуват коли за милиони. Екскурзии за хиляди в най-хубавите места на свата, но като става въпрос да се даде на работниците някоко лева повече, все едно е края на света.

139

Събудете се!

преди 2 години

Умните гласуваха с еднопосочен билет за чужбина, още преди 25 г.Устроиха си живота, защото там капитализма не е див, защото там има социална държава и т. н.Тарикати поработват малко в чужбина и после живият тук нЕкой месец.Лошо няма.И едните, и другите не работят за нашите чорбаджии-изедници!

138

Джо

преди 2 години

Работодателите и политиците си пращат децата в чужбина защото в България няма условия за нормална работа с нормално заплащане. Но точно те носят отговорност за това, така че нямат право да се оплакват че няма хора.

137

Анонимен

преди 2 години

До 145 - За послвдните 3, ще трябва да учиш 5 до 8 години. Хубави, ама аки имаш едни заделени стотина хиляди лева, за да си ги харчиш в този период.. Иначе не става.

136

Собственик

преди 2 години

До AmsterdamХе-хе, чобани и общаци могат да станат работниите ми, за тяхимам предвид тези длъжности. Аз ще си намеря занимание да си вадя добри пари, но с доста по-малко главоболия, да се разправям с 10-15 читака дет не им се работи. И въобще ако в единия магазин хляба е 1 лв, а другия 1.50 , вие няма да си купите от 1.50 само другите да са по-добре, нали? Така и аз , няма да дам повече за да е добре някой друг. Ще дам само ако нямам друг избор.

135

Анонимен

преди 2 години

Още ми е снешни, че 90% от софийскитв фирми ттрсят "перфектен английски" и втори" западен" език, показвайки елитизма си, а като отидеш там, никога не ползваш тези езици. И какво? Ако не са ти били силната страна - честито: инвестирал си 5-6 години в учене на безполезно нещо, само за да покриеш критерии. .. .

134

До 135

преди 2 години

Не знам какъв експерт си за 1750. В моята сфера е друго.До 133 - не приятел, означава ,че от барман/сервитьор/товарач/шофьор да се ориентираш към друга сфера. В днешно време за мен очечидните избори са 5. При това не всяка специалност но като цяло мога да ги обобщя така:ИнженерИкономистЛекарЮристАрхитектДокато бачкаш в сивия сектор като някое от горе споменатите и работата ти могат да я вършат още 2 милиона души, не си експерт в нищо.

133

Анонимен

преди 2 години

Нищо парадоксално няма в това, че работодателите не могат да намерят кадри. Много е просто, няма ги. А вие невинно смесвате кадрите с общите работници. От поколението, което сега расте, само такива и очаквайте.