31

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - Какви марки предлага на пазара членката на ЕС и НАТО България освен марката евтини черноработници и пpocтитутки за западна Европа можеш ли да кажеш друга марка.

30

Анонимен

преди 2 години

Да а какво да кажем за България която няма такава.Поне руснаците имат икономика за която може да коментираме колко лошо я управляват.А ние нямаме икономика и затова как може да коментираме колко зле управляваме нещо което го нямаме.Вероятно затова по често за икономика коментираме Русия отколкото липсата на такава в България .Но пък за България можем да коментираме кои иска кокала и на кого да го дадем без да му се налага да развива икономика.

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 61. С България ли намерихте да се сравнявате??? Не знаех че броите България като велика сила :)

28

Анонимен

преди 2 години

Западът винаги е имал световна хегемония и е господствал над целия свят. Проблемът на западът е, че винаги е налагал господството си с военна сила. Но ето че сега, ситуацията така се разви, че западът вече няма военно превъзходство. Русия никога не е била толкова напред във военните технологии както днес. Дори СССР изоставаше в много отношения военно от запада, докато днес Русия е абсолютен военен хегемон превъзхождащ технолочно дори гиганта САЩ.

27

пияница мистик

преди 2 години

До 25 === Не казвам, че в Джуджиcтан няма богати хора. Напротив. Там са едни от най-богатите олигарси в света. Примерно джуджето убиец си построи цял град за няколко милиарда евро. В Москва има и средна класа с що годе добра заплата, ама то и нашите IT взимат по 30 000лв на месец. Средно статистически погледнато обаче, колхозниците са точно 3 пъти по-зле от нас, българите. Те идват тук, а нашите ходят в Дубай, Гърция, Турция, Канарските острови. Айде кажи сега коя е по-богатата нация :)))

26

Анонимен

преди 2 години

Да де, но цената на газта в ЕС вече е 1000$, а за България с транзита идва много повече, а в Русия на вътрешния пазар е 5000 рубли.

25

ПроСоТо

преди 2 години

а пък на мен ми е чудно защо толкова си пъхаме носовете в работите на Русия?!..."Всичко Мара фтасала,само са не сресала"..По отношение на "Рашата" ,тая народна мъдрост звучи така:..-"Сичко България си уредила,само с делата на Русията са не зафанала"..

24

Анонимен

преди 2 години

Кажете ми една руска марка. Една? За каквото и да е. Оръжията не ги броим за търговска марка.

23

Анонимен

преди 2 години

По данни на Международния валутен фонд, Русия е на 11 -то място в света по номинален БВП в долари и на 6-то по паритет на покупателната способност, почти наравно с Германия която заема 5то място. И тъй като Русия е деветата по големина в света по отношение на населението, това наистина е нещо добро за Русия.

22

Словянин

преди 2 години

За първи път в историята руснаците имат по-висок стандарт от българите. По времето на Руско-турската освободителна война от 1877/78 Достоевски описва чувствата на руските войници: българите са под турско робство, но имат по-висок стандарт. При СССР живеехме по-добре от тях. Сега, нали сме в демокрация, но доходите ни са със 100 долара на човек средно по-малко, а потребителските ни възможности - с 40 % по-малки от на руснаците. Русия стана най-голям износител на пшеница в света. Срам за НАС! Срам

21

Анонимен

преди 2 години

Не знаех че въобще имат икономика. Икономиката им е една мина за горива и полезни изкопаеми и толкова.

20

Анонимен

преди 2 години

Русия си остава суровинен придатък от една страна на Китай, а от друга на ЕС, но се позамогнаха последните 20 години при Елцин действително бяха посмешище още един, като Елцин щеше да ги довърши, но уви не дойде Путин.

19

Анонимен

преди 2 години

До пияница мистик - То затова министърката на туризма на членката на ЕС и НАТО България ходи всяка година в Русия да се моли за руски туристи със средна заплата 274 лева да идват на черноморието за да могат българите да им сменят чаршафите да изкарат някой лев да не гладуват. А вчера и служебния външен министър се среща с руската посланичка да обсъди предложения към руските туристи.

18

Анонимен

преди 2 години

Русия само да врътне кранчето и с ЕС е свършено на момента.

17

пияница мистик

преди 2 години

До 13 === "У назе" селски, минималната заплата вече е 650 лева, а в Пyтлeристан все още кретат с 11 000 рубли = 274 лева :))) Но ти като един виден безродник смяташ, че е редно да плюеш по България, за сметка на държава-мизерия, която незнайно защо я слагаш пред държавата в която си се родил. Но такива сте си вие - ***, нямате спасение в безмозъчието си :))))

16

Анонимен

преди 2 години

Докато джафкаха по мечката драконът стана икономическа суперсила.

15

Анонимен

преди 2 години

Руснак пита - Защо не се страхуваме от Американците. - Докато мислят така за нас - няма от какво да се страхуваме.

14

Анонимен

преди 2 години

Наскоро Ростат изчисли дела на петрола и газа в БВП на Русия, включително вноските за други сектори, и получи 15,2% през 2020 г. срещу 21,1% през 2018 г. Това е почти двойно повече от дела на нефтения и газовия сектор в БВП на САЩ (8%, но САЩ е и с 2 пъти повече население). Като оставим настрана петрола и газа, Русия не е експортна суперсила, но има достатъчно голям вътрешен пазар, за да поддържа една от най -големите и, най -важното, най -стабилните икономики. С други думи, Путин няма реални проблеми с руската икономика - без да се брои дисбалансът, корупцията и крехкият растеж.

13

Анонимен

преди 2 години

ЕС не е решил не е смачкал Русия икономически и най-вече военно.

12

Анонимен

преди 2 години

Русия и руснаците са мит с които американците си плашат малките деца, независимо каква икономика имат и дали са добре или зле ще си остане мит за злото на всички зрели американци които като малки са възпитавани ,че това е злото както и да изглежда днешно време, вероятно малките американци ще трябва да им създадат още един мит Китай но времето ще покаже.