83

Случаен минувач

преди 2 години

Ами трябва да потърсим вината и в нас самите. На много места работната атмосфера е гадна, в някои болници или поликлиники е направо непоносима. Завист, злоба... Най-мразените хора в България са можещите хора. Това го е казал проф. Ал. Чирков през 2014.

82

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До Анонимен 77 ---- Ами съжалявам, че изкарваш по малко пари в БГ отколкото като студент в ДЕ... Направи нещо за да изкарваш повече. Всичко е много индивидуално и до майнд сет ... Може да се върнеш по всяко време ... Аз пък в Германия изкарвах много пари но пак се върнах в БГ ... какво ти говори това , не всичко е пари.

81

Кики

преди 2 години

Работих единадесет години в ИСУЛ, хирургична сестра в УНГ и постигнах максимума 1360 лева.Нека не Ви обяснявам в какви условия и отношения се работи.Сега съм в Ерфурт.Заплатата ми е по близо до 4000 отколкото 3000.Цените на хранителните стоки ги знаете всички.За квартира харча 850.Лек и успешен ден на всички поне на мен в България трудно ми се получаваше.Със здраве.

80

Анонимен

преди 2 години

Единственият пазарен начин за задържане на кадри е всеобщо повишаване на жизненият стандарт в бг, но бизнесът ще ревне щот няма да има евтина работна ръка и печалбите да се смятат с комютъра а не на пръсти. Затова няма да има кадри. На бизнесмените не им дреме. Те си плащат и утиват в чужбина да се лекуват. Важното е да има роби да стрижат за да имат кинти за чужбина.

79

Ky40

преди 2 години

Да бе 100 бона им дават. 6 бона с нощни и извънредни часове. Да вземеш 3 000 евро чисто, значи 6000 бруто. Няма такива заплати.

78

Анонимен

преди 2 години

До До БАЙ *** 74 ----- Е как да няма здравеопазване ? Тук получавам час за лекар на другия ден , а не като в Германия след 2 месеца ;) Да, тук си плащаш частно , защото здравната осигуровка тук в БГ е 96 лева , поне моята , а в Германия ми беше 377 Евро ... Искам коментари сега ;) да коментира само който има опит...въшльовци които незнаят за какво иде реч изобщо да не се упражняват...

77

Анонимен

преди 2 години

АЛО БАЛТОВ, КАНТАРДЖИЕВ, НАЛИ ГО ЗАКЪСАХТЕ ЗА РАБОТА БЕ? АЙДЕ АКНДИДАТИРАЙТЕ СЕ !

76

ало , пародията,

преди 2 години

кви сервитьорки бе? Нали вие докторската мафия ги приключихте бе!

75

Adolf

преди 2 години

И тука толкова, ама без едната нула

74

Анонимен

преди 2 години

До БАЙ ***,всеки сам за себе си си прави сметката, ама адски се дразня когато някой почне да ми обяснява че 3000 евро в Германия са като 1500 лева в Бг-то, ами не е така, учил съм и съм работил в Германия 7 години, и да ти кажа като студент там разполагах с повече пари отколкото в момента тук, а заплата ми по стандартите на Бг е сред високите, та това, чак понякога ме хваща яд че се върнах

73

Анонимен

преди 2 години

Айде някоя от Пирогов недоволна, че великия Балтов го махнаха, да иде в някое немско село на полската граница, да видим... Щото глад има и в Германия, ама той не се усеща в Мюнхен..

72

Пародия на държава

преди 2 години

Важното е че в заведенията има сервитьорки бол. И заплатите по големи и с Г и П се заработва много.

71

До БАЙ ХОЙ

преди 2 години

Е да, ама се оплаква, че нямаме здравеопазване! :)

70

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До ?!? --------Е да, ама той не ходи при лекаря с 1500 лева заплата, нали се сещаш ;)

69

Пян Гъ

преди 2 години

Откога казвам, че докато не ни стане евтино в Дания, никакви успехи на ГЕРБ няма да бъдат признати. Казват ти: "БГ е на посл. място по доходи" и те застрелват. Нищо, че преди ГЕРБ въобще не е била в класацията с 3-доларовите заплати. Полагане на БГ икономиката в/у 300 млрд. евро валутно канапе и 1-на бира става 10 евро и съответно с това надници, заплати, пенсии... Само така покупателната ни сила ще се изравни с Дания. Другото е чакане, докато угасне слънцето.

68

Анонимен

преди 2 години

да ,ама в Германия се бачка яко, а и задължителна ваксина, няма искам - не искам... ПОдлежиш на оценка. При недоволни пациенти -аут... И няма стачки - да ми излизаш пред Пирогов за щяло - нещяло! Искаме си Балтов, искаме швепс... бачкаш и мълчиш...

67

Болярин

преди 2 години

До Емигрантка Сега кажете и колко е удръжката за здраве на заплата от 10000$,за да видите разликата с тази у нас.Тук 30-40 лв месечно им се вижда астрономическа сума и 800 хиляди българи дори не я плащат!.При вас е не по малко от 400-500 долара месечно и тази е причината условията тук да са такива.

66

Иван

преди 2 години

Написах , че в България таксиметров шофьор получава повече от инженер и ми изтрихте коментара ? Ясно.

65

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

Може ли да не обсъждаме заплатите на програмистите тука , благодаря предварително! Защото само една шепа хора и то добри програмисти взимат големите пари другите духат супата...

64

Анонимен

преди 2 години

НИЩО. НИЕ ПЪК СИ ИМАМЕ НАЙ- МНОГО ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ НА ГЛАВА. ТЕ ЩЕ ПОЕМАТ РАБОТАТА...