151

Анонимен

преди 2 години

Диана е ***. Не се хабете. Онова под всакаква тема бута бспто да е виновно, за щяло и нещяло. Положението на тия *** е "кой не скача е червен".В случая бсп имаха мандат и го върнаха. Поразиите кражбите и абсурдите ги направиха герб. Хората свалиха герб, даже и негласуващите. Това е реалността. Троловете на герб се опитват да извъртат все някой друг да е виновен. Точно като мишкуващият им "лидер".

150

Анонимен

преди 2 години

Земеделския производител Иванко, който пише тук, много добре описа (без да иска) българската реалност: корупцията цъфти, защото и регулатроните органи и земеделските производители имат изгода проектите да се изпълняват по такъв начин, че парите да се "усвояват". Затова и земеделските производители правят шашми, а регулаторните органи ги виждат, но им позволяват да ги правят срещу "процент". Тук невинни няма. Има само тарикати. И, разбира се, все ки става уязвим, което е добре дошло за ДС.

149

Каруцар

преди 2 години

С огромно самочувствие на каква база не се знае.Може би така се чувства по-висок?!Знае ли човек какво му ражда тиква

148

гербер

преди 2 години

И кое й е по-отвратителното на ГЕРБ бе, ***, от другите партии, които ни докарваха невиждани катастрофи, па и от вашата измислена пошла еднодневка?

147

Анонимен

преди 2 години

Тошка, скоро всички ербапи ще козирувате на Шугър фейс и Бойко, ако изобщо искате да сте в играта, чедо!

146

гражданин

преди 2 години

тошко си позволява да обижда партията, която българските граждани до последно поставяха на първо място на изборите. И на следващите ще бъде първа. Изключително долно и нечистоплътно е да говориш така за други, които с нищо не надвишаваш. Вече доказано.

145

До Иванко

преди 2 години

Спри да комуникираш с това същество Диана, убедена съм че дори не е жена. Не виждаш ли че наливаш от пусто в празно?ТО е сигурно ,че ГЕРБ не са знаели... Има ли смисъл вообще да коментираме?

144

Диана

преди 2 години

До Анонимен148 Не извъртай проблема, БСП! Човекът е прав, аз лично познавам човек, пострадал по подобен начин. Първо, за да ти отпуснат пари по подобни ЕС-проекти, се попълват фермани документи, не всеки може да се справи с тях и е съвсем нормално човек да се обърне за съдействие към някоя фирма. И тази фирма няма никакво отношение към рекета на чиновника! Важното е, че човекът е свил крила и се е примирил...А НЕ ТРЯБВА!

143

Анонимен

преди 2 години

До Иванко "Ти изобщо не знаеш за какво говориш." Ами, обясни ми, нали това питам. Питах те ЗАЩО някой може да ти каже "ще имаш и да връщаш". С какво те "държи"? Той знае нещо за дейността ти, което при проверка от ДФЗ или МЗХ ще ти струва кинти. Какво е то?

142

Анонимен

преди 2 години

До Иванко Иванко. Случайно да си пробвал да купуваш машини втора ръка, а да са по проект нови? :))))))

141

Иванко

преди 2 години

Ти изобщо не знаеш за какво говориш. Бачкаш някъде на заплата и ти се струва майтап всичко. Ко си губя времето с теб изобщо

140

Анонимен

преди 2 години

До Диана Той Иванко един път каза, че проблема му е при кандидатстването, а после, при получаването на парите. Дотук е ясно само, че човека е зависим от фирма, за да има успешен проект. Сега да видим в какво се състои опасността да "има и да връща".

139

Диана

преди 2 години

До Диана134 Разбрах, че това си ти Иванко! Точно това ти обяснявам, че трябваше да се оплачеш по някакъв начин. Сега като си мисля, как наистина ще докажеш, че проектът ти е отхвърлен поради това, че не си дал рекета? Тези чиновници там винаги могат да направят нещо така, че да излезе, че е имало основателна причина за отхвърлянето на проекта ти..Но ако се беше обърнал към Прокуратурата, например, те можеха да го изловят този негодник - имат си начини...Сигурна съм, че Герб не е знаел нищо

138

Анонимен

преди 2 години

До Иванко ""Нали знаеш, че иначе нищо няма да вземеш и ще имаш и да даваш?"." Иванко, такова нещо може да ти каже само някой, който знае, че парите, за които си кандидатствал няма да отидат там, за където са предназначени. Дотук разбрахме, че ходиш при фирма, защото не го можеш кандидатстването. Я сега да видим защо минава номера с "ще имаш и да плащаш". С какъв вид продукция се занимаваш? Става все по-интересно!

137

Иванко

преди 2 години

Това, което ми пише по договор с фирмата аз не го оспорвам. Оспорвам другото после

136

Иванко

преди 2 години

И за прокетите да ти обясня. Ние нищо, че сме на село, ама чаткаме повече от вас. Тя фирмата хубаво ще си вземе полагащото, всеки работи за парите си. Ама като дойде парата и дължа 30% от нея под масата, защото "Нали знаеш, че иначе нищо няма да вземеш и ще имаш и да даваш?".

135

Анонимен

преди 2 години

До Иванко Приятел, ТИ заговори за проектите, и понеже съм запознат с материята искам да разбера защо пищиш - дали наистина някой те е "рекетирал" или ти просто не правиш разлика между "рекет" и "заплащане за услуга". Та пак да питам, ти можш ли сам да си направиш проект за кандидатстване за евросубсидии?

134

Иванко

преди 2 години

Кой му дреме за европроектите бе? Ела да видиш какво става като се продава реколтата. Ти къде си живял последните години бе, *** ?

133

Анонимен

преди 2 години

До Иванко "Ти не кандидатстваш в Европа директно." Иванко, неграмотен си, моето момче. По проекти се кандидатства в ДФЗ, не е нужно да минаваш през "фирма", но трябва да можеш да си направиш проекта както го изисква "Европа". Ти това не го можеш, затова отиваш при фирма, и наричаш това "рекет".

132

Диана

преди 2 години

До Анонимен129 Както видя, когато информацията за Перник СТИГНА до Герб, нещата се решиха доста бързо...Лошото е, че корупцията по ниските и средните етажи на държавата е много силна и явно не зависеща от хората там - прихваща се по-бързо и от ковид-а...Всичко идва от Прехода на БСП, когато хората оцеляваха в буквалния смисъл...И всичко зависи от държавата - не можеш да искаш нещата да се оправят с вълшебна пръчка, особено когато някой дърпа конците назад! БСП непрекъснато съсипва държавата