292

Пендар

преди 3 години

Пендарите, специално изработени за украшения или за отличие, имат малка халкичка, добавена в горния край, за която да се привързват, прикачат или прикрепят. Но монетите действащи или излезли вече от употреба, които вторично са приспособени за използване като пендари, просто са били пробивани в единия край и прикачани към съответния накит или връв. По тази причина по-голямата част от старите монети, сечени преди началото на 20 век, имат дупка и много малък процент са тези, които не са повредени по този начин

291

Анонимен

преди 3 години

304Чехите и словаците също ги подкрепиха, не могат да си простят, че великоморавският княз, е изгонил светите братя Кирил и Методий, както и техните ученици, от Моравия. Сега, не могат, да привличат туристи по този повод.Както знаем, учениците извършват своята мисия, да просветят българи и всички славяни, в православието, като им дадат азбука. Хърватите пък ги е яд, че глаголицата, която са приели да употребяват, е преобразувана в кирилица, по волята на българския цар Борис I.

290

Анонимен

преди 3 години

Да, след 20-30 години.

289

Анонимен

преди 3 години

310 Визите за САЩ няма да паднат, защото сме раздали паспорти, на кой ли не, включително и на жената на Мицковски. Защото в България има 60 000 руски шпиони. Обикновено, след 3 години в чакалнята нйй-много, една страна, да влезе в Шенген. Но, ако спечели руската хунта на изборите, може и да се забавим.

288

Анонимен

преди 3 години

До СветозарНяма да стане,не!

287

Анонимен

преди 3 години

Много неприятни хора ,имам лични впечатления!

286

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЕй ,немците са ни върнали заграбените от сърбите и гърците земи с българско население, там сърби или гърци никога не е имало до заграбването на тези земи през 19 век, но за съжаление след ВСВ отново ни ги отнемат и продължава терора и асимилацията върху местното българско население след ВСВ!

285

Пендаровски

преди 3 години

Сърбин под прикритие фамилията му е сръбска и служи на Сърбия , след езиковата реформа която направиха вече не мога да позная на какво направиха българския език и въобще как се научиха да говорят така изкелипендрено ,почнах да не им разбирам от деформирането на думите и добавените сърбизми и изместени ударения ....

284

Анонимен

преди 3 години

Пендарски, взимай се в ръце и спрете лъжите, че да не ти ударим пендарите и да охкаш!

283

SS

преди 3 години

нека да очакват колкото си искат България да каже "да"...България си има други грижи и друга работа в момента ...

282

Анонимен

преди 3 години

А пък ние очакваме да бием шута на наглите титовисти от Скопие и да ги пратим да си стоят в селянията Скопие скимтейки, докато им дойде ума в главата.Каквото повикало, такова отвърнало.Все пак, някои неща не подлежат на преговори, както е успял да смисли тоя цикраджия.

281

Анонимен

преди 3 години

Забелязахте ли, че само хървати и тук таме некои германци взеха страната им :)) Къде са сърбите, къде са гърците да им подложат рамо, нема ги нещо :))) Не им ли стигат парите за албанците да ги подкрепят като нация :)) Иначе да, всички произлизаме уж от май муни, ама вие произлизате от нашите май муни, има разлика :))))

280

sd

преди 3 години

Добро решение за С. македония е да влезе само в европейската икономическа общност като норвегия и исландия, но не и v политическата организация ЕС. Така гражданите и ще могат да работят без визи в Европа.

279

Анонимен

преди 3 години

Като няма да преговарят ще си чакат, няма проблем. А Лисабон има бая да си чака.

278

sd

преди 3 години

не мисля че казуса с македония изобщо има решение. ако софия се съгласи да приеме държава, основана на антибългаризъм и титовски социализъм, то това ще е самоубийство. Още на втория ден след приемането си в сыуза македония ще предяви милиардни претенции срещу българия за компенсации от зверствата на ''бугарскиот фашизм'', както сега Гърция иска 200 милиарда от Германия, един век след като войната е приключила, договорите са подписани а попа е пял!

277

Анонимен

преди 3 години

Елементарен въпрос - какво се е променило в Северна Македония от ветото насам? Нищо. С какъв акъл очакват да няма второ, трето и десето вето? С промит...

276

Anonymous

преди 3 години

Както обикновено, от изявленията на макетата излиза, че България кандидатства пред Серверна Македония, а макетата решават кое им харесва и кое - не.

275

Анонимен

преди 3 години

Хищническото поведение на Нацистка България и жестоката политика на българските нацисти в окупираните територии на Гърция и Македония е нещо, което Русия позволи на българите да забравят, а те с радост са забравили. Те просто не се чувстват виновни за случващото се в онези години: те казват, че са живели спокойно, а след това е дошъл руски нашественик, който по някаква причина е увековечен в Пловдив.

274

Анонимен

преди 3 години

България няма избор и македонците го знаят. САЩ имат интерес да приемат Македония в ЕС и България в крайна сметка ще клекне.

273

SHEFA

преди 3 години

Т0ВА МИ ЗВУЧИ КАТ0 УЛТИМАТ0М.-НИЕ УЛТИМАТ0МИ НЕ ПРИЕМАМЕ.