81

селяни от софия

преди 3 години

До УраОткъдето са дошли - там и отишли! Ще се завърнат далече от пандемията! Разгеле!

80

Да

преди 3 години

Пак грешна и подвеждаща информация, истината е съвсем друга и грозна.

79

Матеметик

преди 3 години

При Освобождението, България е имала около 3,5 милиона жители. Днес са около 7 милиона. Двойно нарастване. Тогава София е била около 20 000, днес би трябвало да е около 40 000. Всеки може да си направи сметката, колко да " селяните" и колко "кореняците" там

78

софиянец

преди 3 години

Радвам се!

77

Факт

преди 3 години

Да бе, пълно е с *** и *** от провинцията, я минете покрай лъвов мост не може дасе диша от селяни и роми ръсести зарази.

76

Анонимен

преди 3 години

Шегувате ли се?! Аз никога не съм виждала толкова хора в София. Дори не можеш да се разходиш спокойно в центъра или в парковете. Тълпи от народ все едно си на концерт на някоя мегазвезда...А уикендите...тогава е нещо страшно!

75

Ели

преди 3 години

Не се радвайте, ще се върнат...

74

Анонимен

преди 3 години

Все повече се чудя какво ми дава София? Нито образованието е на ниво, нито инфраструктурата. Дори децата вече ми казват, че ще гледат да заминат от тук, а са 6 клас. Не че чакат всичко наготово, но тука няма ред. Скатавки. Нашата администрация с едни бездомни кучета не може да се справи, все гледа да източва средства.

73

Варненец

преди 3 години

До жителТи луд ли си? Кой бяга към шопландия, ниско-квалифицирани ***, пубери след 18 г да учат някъде и тва е. Когато си читав и имаш професия и семейство, шопия е последно място на което искаш да живееш!

72

За да ги няма

преди 3 години

тези разправии дали София дали България трябваше просто да се направи реформа в държавната администрация и всички министерства, агенции и комисии да се разпръснат по цялата територия и то с мисъл за отрасъла, който се развива най-вече в областта. Наистина до скоро нямаше предпоставки за това, защото още транспортните връзки в страната не бяха достатъчно развити, но сега вече би могло да се направи то ва ще стимулира и процеса на дигитализацията и електронното правителство и услуги.

71

Ура

преди 3 години

Селянията почва да напуска София при затворените молове, заведения, хората се връщат по родните си места на село на природа и чист въздух и селски начин на живот по вилите с дворчета.

70

жител

преди 3 години

варненци бягат в софия, софиянци в чужбина, края му не се вижда. пък и нашите управници толкова години не се разбраха кой да командва това е резултата - 35 години стигат

69

1

преди 3 години

ами да си ходят всички псевдо родолюбци. обаче да не забравят как панически се прибраха и никой навън не го е грижа за тях.

68

Ф.Е. Джержински

преди 3 години

До За 59Софийско жителство получаваха шумкари, техните приплоди, доносници на ДС и пр.. След 1944 г. кореняците софиянци бяха разселени по провинцията...на тяхно място дойдоха мързеливи каскети.

67

Факт

преди 3 години

Цитат: През последните 10 години умират между 108 и 110000 души годишно, а миналата година са си отишли 124000 българи.Дали е вярно?Според сайта на НСИ2013 - 104385 починали2016 - 107580 починали2020 - 124735 починали

66

...

преди 3 години

добре де колко требе да си т.п, че това 70г поред да не можеш да го разбереш! Ората идат по софията щото там има работа! Затова! Сега, като се виде, че работата може да се върши и от село и ората си отидоха! Но цените на имотите скокнаха 2-3-но в софето! Което не е ясно на какво се дължи! Явно е, че са замесени пране на пари де! Та така!!!

65

Смехурко

преди 3 години

И после някой се опитва да ме убеди, че жилище в София е инвестиция....При повече от една четвърт незаети жилища и падащи наеми ....

64

Анонимен

преди 3 години

В последните 5-6 години и Пловдив се превърна в същата *** като София !

63

До 59-Мен

преди 3 години

Ти млади мушмороко не ни мисли и не ми обяснявай неща за моя роден град Аз съм на 72 години.Как мислиш че съм живял като не бяхте нахлули със всичките си мурафети и не съм изпукал. Напротив ,живеехме по спокойно,познавахме се в махалата,обсъждахме си проблемите и въпреки че времето беше тоталитарно нямаше такава злоба.А и таксита си имахме и фризьорски салони и знакови махленски кръчми.....Ти ще ми говориш за София,пик.льо !!!

62

Анонимен

преди 3 години

Така например в многократни наблюдения и изследвания се доказва висока степен на зависимост между нерационалното хранене , съчетано от обездвижване ,нервното напрежение, редица вредни привички и навици.COVID прогони хората от София...Не е само.Има други предпоставки -добре развити материални условия ,здравна култура .