62

Анонимен

преди 3 години

Приземяването го даваха отнлайн преди дни, голям теаър, голям цирк, а западняците са с промити мозъци, разменяха си линкове, емотикони, грейт, грейт, вълнения, колко сме велики... Да, ама със руски технологии от 70те години по времето на Съветския съюз.

61

Анонимен

преди 3 години

Не знам защо при всеки нов успех на НАСА, русофилите ни почват да изкарват какво били направи СССР преди 50 години... :) ама няма никакво значение какво са направили тогава. Има значение какво правят сега. Това което са направили преди никой не им го успорва така или иначе :)

60

марсоход

преди 3 години

До реалнафантазияНикой не е планирал да се ходи на Луната 2000. Artemis е първата сериозна програма след Аполо. Преди това е имало празни приказки или фиктивни програми като Ares, които не са били финансирани.Космическата политика по времето на Тръмп беше много добра. Бетонираха Artemis като я направиха международна и с частно участие, иначе демократите щяха да я отрежат. Байдън украси кабинета си с лунен камък, взет на заем от НАСА. Гледаше и приземяването на живо. Фен е, види се.

59

Анонимен

преди 3 години

До 68Ами може би защото причината е, че фокуса им е Марс... колко марсохода имат там вече? Какво да правят майка си на Венера?

58

Анонимен

преди 3 години

15.12.1970 първото приземяване на друга планета - Венера 7. Температурата на Венера е 470 градуса, атмосферата може да се сравни с дъждове от сярна киселина. Толкова години вече САЩ не могат да създадат материали да изпратят апарат на Венера.

57

Анонимен

преди 3 години

До ВиготураАми барем беше прочел нещо по темата преди да коментираш :)

56

Анонимен

преди 3 години

До 61Да бе... за около 15 секунди преди да изключи за винаги.

55

Анонимен

преди 3 години

Само фалшификации, измами и войни по света от тази държава и нищо нормално

54

Виготура

преди 3 години

Много интересно как "хеликоптерчето" лети на Марс, след като атмосферата там е около 100 пъти с по-малко налягане от Земята. На Марс атмосферното налягане е 600 Pa (0,6 kPa), което е многократно по-малко от Земното (101,3 kPa).

53

Анонимен

преди 3 години

Русофобите изпадат в трудно контролирана истерия пред успехите на Русия. Статията е за полет на САЩ до марс, но те плюят Путин и Русия. Не им дава мира Русия.

52

Анонимен

преди 3 години

До ОкЩе правят наука. Марс е интересен, защото е най-сходната на Земята планета (относително казано, иначе има не малко планети в други системи, за които се предполага, че са по-сходни на нашата отколкото е Марс), защото може да има живот (но ако има, ще е дълбоко под повърхността) и защото там един ден могат да живеят хора. Мисията ще търси свидетелства за минал живот и тества система за производство на кислород.

51

Анонимен

преди 3 години

Русия това го напрви на 02.12.1971г със станцията Марс 3.

50

Анонимен

преди 3 години

До 59Никога не е имало веещо се знаме. Гледате и не знаете какво виждате. Колко пъти трябва да ви го обясняват, че малкото ви гръбначен мозък да го разбере?

49

Анонимен

преди 3 години

Усетиха се продуцентите, този път няма веещо се знаме.

48

Анонимен

преди 3 години

Дори Роскосмос ги поздрави във сайта си във Фейса ама балканския селянин още говори за студия :))) трагедия.

47

Анонимен

преди 3 години

Душевно болните ни Путинофили (понеже русофили нямаме) не са на себе си пак така като чета коментарите :)

46

реалнафантазия

преди 3 години

До ъъъ,Казваха, че до 2000та година ще имаме вече база на Луната, но и това не стана. Ако прием, както казваш, че технологиите напредват, а не са вчерашните, как тогава се предполага, че с днешната технология не можем да преодолеем безкрайните разстояния на Вселената? Трябват разработки от нов тип, но пречи ли се е въпросът? :)

45

Анонимен

преди 3 години

Русофиилистик-путинофилскааата измееет не е на себе си :)))))))

44

Обективен

преди 3 години

Кацнали на Марс... в Холивуд.

43

Ок

преди 3 години

Кацна ли добре какво търсят там те си знаят,похарчени милиарди на вятъра като се има предвид колко проблеми има на земята а те тръгнали да сеят заразно то си зло и в космоса.