90

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 97Ти понеже от китай идваш, та знаеш какви бедни има и няма и в какви условия живеят... А за ценностната им система, морал и традиции, които винаги са били по-важни за всеки народ и държава (Е например тука на балканите има една държава пълна с патологични мрънкачи и ревльовци дето все не ѝ се получават нещата вече при трежи режим) ги знаеш повече от перфектно.

89

Анонимен

преди 3 години

Само преди 30 години бяха бедна държава. След 30 години под авторитарно упрвление само на една партия, без да се провеждат избори днес Китай е първа световна икономика и в Китай няма бедни, а доклад да си докладва на блумберг каквото си иска.

88

Анонимен

преди 3 години

До VИ как точно го изчислихте БВП на САЩ?Те имат над 26 трилиарда дълг.-----26 трилиона бяха до преди няколко ъпдейта на уикипедия, от няколко седмици вече дългът е само 8 трилиона.

87

Експерт икономист

преди 3 години

Мене номинала повече ме кефи от пепепето.

86

Анонимен

преди 3 години

Китай е цивилизация с 4 хилядолетия история, докато империята САЩ така и не успя да стане цивилизация, и след 200 години съществуване вече се разпада.

85

Анонимен

преди 3 години

За номинал ще ми говорите, когато сравнявате американски щати един с друг. Като калифорния и тексас, ню йорк и аризона, делауеър и великобритания, аляска и хавай...За номинал като говорите за държави, а не за щати... показвате колко само преписвате от уикипедия.

84

V

преди 3 години

И как точно го изчислихте БВП на САЩ?Те имат над 26 трилиарда дълг.Извадихте ли разходите по дълга?Само едно сравнение. В Китай се продават почти два пъти повече нови автомобили отколкото в САЩ.И все повече от тях са електромобили.Аз не харесвам тва че подбиват цените на някой видове труд в бедните провинции но експерти западни аз бг експерти не ги признавам казват че света се поляризира и Китай все повече ще печели влияние .А в Европа стои въпроса да се разпадне ЕС за да се обедини Европа и Рус

83

Анонимен

преди 3 години

Нямате идея какво означават номинал и ППП нали? Личи си. Ама то сравнението е просто. Ако тук с българска заплата живеете на хляб, сол и бира. В САЩ със същата заплата ще живеете на въздух и вода. Що ли?

82

Анонимен

преди 3 години

В САЩ инфраструктурата им е като на страна от третия свят, а в Китай е на другия полус.

81

до68

преди 3 години

Има много неща, но не са по 1.20лв/парчето. Аз например тази година си купих едни фрези, и разни други бургии на Стенлей-оригинални, Щатско производство, към 6+ им е качеството. Покрай тях и едни ВиК ключове. Където ги видят питат колко струват и всеки казва...ааа, не ми трябват много много!!. Има всякакви неща, но на *** му изтъня джоба и затова ни продават от Китай. За всики стоки е така

80

Анонимен

преди 3 години

Това е положението елитите които са били във Вавилон, Египет, Европа и САЩ сега се местят в Китай, след 100 години сигурно в Индия.

79

Анонимен

преди 3 години

От Пекин до Шанхай с влак се стига по-бързо от колкото от Сан Антонио до Далас.

78

Анонимен

преди 3 години

На мен всичко ми е американско - и пералната, и тухлите на къщата, и прахосмукачката, и колата, и керемидите, и долното бельо и мебелите. Нямам нищо китайско. И на всички мои приятели всичко им е американско, нямаме нищо китайско.

77

Анонимен

преди 3 години

Не знам за доклад, но Китай и днес е много по-напред от САЩ.

76

Анонимен

преди 3 години

Ню Йорк изглежда като село в сравнение с Ухан.

75

Анонимен

преди 3 години

Номинала винаги е по-важен от ППП, но на русофилистията не им отърва да си признаят.

74

Извинете ме

преди 3 години

но на снимката е Хонконг - създаден от Бившата Британска Империя и в момента под Китайска Комунистическа Окупация.

73

АнонимеН

преди 3 години

В КРАЯ НА 2019-ТА КИТАЙ ОБЯВИ, ЧЕ ДО 10 ГОДИНИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗПЛАЩА ПЕНСИИТЕКИТАЙ ИМА НАД 300 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ИЗОБЩО НЕ МИ СЕ СМЯТА КОЛКО ТРИЛИОНА ДОЛАРА ОТИВАТ ЗА ТОЗИ РАЗХОД!!!----------------УХАНСКАТА ЧУ-*** ТРЯБВАШЕ ДА ЛИКВИДИРА ПОНЕ ЕДНО 100 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ТА ДА ОБЛЕКЧИ БЮДЖЕТА ,НО УВИ ТОВА НЕСТАНА!!!-----------ТА ДО 2028-*** Е ПО-ВЕРОЯТНО КИТАЙ ДА ОБЯВИ ФАЛИТ ОТКОЛКОТО ДА СТАНЕ ВОДЕЩАТА ИКОНОМИКА2021-ВА ЩЕ Е ПО-ЗЛЕ ЗА КИТАЙ ОТ 2020 И НЕ САМО ЗА КИТАЙ

72

Анонимен

преди 3 години

До-76 Що бе соята и телешкото месо не попадат ли към "високо" технологичните продукти?

71

ок

преди 3 години

До АнонименСподелям. Имам дрехи, възглавници, козметика, мебели, електроника, тоалетни чинии, кухненски съдове, строителни материале, на които пише "Направено в САЩ". А останалите неща, на които пише Направено в Китай, са произведени там от американски фирми.