155

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВсички сме от селски произход брато, дори моите корени са от Беломорска Тракия, но нали са ни изгонили от там след ВСВ :) Ако почваме да задълбаваме няма да стигнем до никъде :))Всички сме обикновени хора, няма смисъл някои да се самоизтъкват. Друже, мнението си го кажи кажи на селяндурина/ селяндурката с коментар номер 140 ( с надпис Разберете го!)

154

Анонимен

преди 3 години

Тези ги слушаме цял живот и сме тук от 7000 години. Еврейските мечти не ни интересуват.От 7000 години - инволюция! Добре сте и продължавайте да "слушате".Слушащ със *** е обречен на гибел. :))))))))))))))))))))

153

Брокер

преди 3 години

В едно Италианско село кмета продава изоставени каменни къщи за по едно евро.По Евро нюс го даваха преди години.Изках да купя всичките и да ги продавам на балъци за по 100 хиляди евро,ама ми казаха ,че трябвало там да живея и да съм семеен и да правим деца и те там да живеят ,та ми се виде много сложна схемата и се отказах.

152

Anonymous

преди 3 години

Тези агенции да не си мислят, че ние не сме виждали българско село?Ами пълно е с простащина и безнаказаност, и би било щастия да няма разхождащи се каруци, които търсят всеки изгоден момент да си краднат нещо.Агенциите ни представят селата като престижни вилни зони, ама няма такова нещо.Ако искаш уют и спокойствие си приготви един милион долара, а за тази цена ще си купиш лукс и до Амстердам, например.

151

АМЕРИКАНЕЦ

преди 3 години

Най добрите имоти са си на морето ама там е скъпо. Това важи навсякъде по света. И в италия има пустеещи села и във франция. И в Швейцария. Ама там си държат цена.

150

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 150Всички сме от селски произход брато, дори моите корени са от Беломорска Тракия, но нали са ни изгонили от там след ВСВ :) Ако почваме да задълбаваме няма да стигнем до никъде :))

149

О.Уайлд

преди 3 години

Родом съм от района на Ловеч и Троян. Отдавна не живея там, но през седмица съм там. Този тип (г-н Борисов) явно никога не е стъпвал по тези места, иначе щеше да знае, че там селата не само не се възобновяват, ами и загиват. Пълно е с "бразилци", чиито роднини са по Белгия, Испания и т.н. и възрастни хора 80+. Ако минеш по тъмно през някое от тях, ще си помислиш, че или токът е спрял или просто никога не е имало. За инфраструктура и дума да не става. Пълна измишльотина е статията!

148

Анонимен

преди 3 години

Не е така. Ако има такива хора, те са много малко. Със сигурност няма голям наплив. Според мен дори да си програмист и да може да работиш откъщи пак е по-добре да си в голям град в Западна Европа, отколкото в село в БГ, нали те интересува и качество на почивка, и сигурност, и лекари, и култура. Във всички супермаркети на Запад продават био-храни. В днешно време сам да садиш плодове и зеленчуци като преди 100 години, при условие, че може да си ги купиш е, меко казано, смешно. Всичко в селата и малките градове е 1 степен по-ниско ниво от голям град.

147

Стойне от Чукурово

преди 3 години

Бегат бе,бегат, от трън та на глог.

146

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

146,Подсъдимия несебърски кмет, посрещна първи туристи с погачи това Лято.Министър Ангелкова беше важна гостенка на богата културна програма.Все пак на морето се въртят едни милиарди парички, нали знаете ...?

145

Анонимен

преди 3 години

До РАЗБЕРЕТЕ, ГО...Пълни глупости говориш! Хайде стига си се излага/а. Все БКП ти е виновнно, че не ставаш и не струваш! И между другото - хора, които делят българите на софиянци и провинциалисти, на граждани и селяни, са всъщност със селско -градски, градско- селски произход! Познавам една баба, която се бие в гърдите, че е едва ли не благородница, щото е н- та поколение софиянка, ама тя самата се е омъжила за мъж ( почтен и добър човек, лека му пръст) от село и има деца от него

144

Така ли?

преди 3 години

"Още при първата вълна на COVID-19 се забеляза тенденция на завръщане в селата."Как ви хрумват такива глупости? Кой ще реши да се връща по време на криза и пандемия при такава здравна система v България???? Да не говорим, че по време на първата вълна много държaви затвориха границите и бяха отменени полети. Нито смятам да се връщам, нито познавам такива хора. По-скоро се очаква скоро да има бум на напускщите България

143

Анонимен

преди 3 години

До 144Тези ги слушаме цял живот и сме тук от 7000 години. Еврейските мечти не ни интересуват.

142

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Момчето избягало в селце на морето,от вируса страшен кажи, шопе ти ли беше?Добре си живя в бетонното гето,а тука стоиш,Ковид да не срещнеш !

141

Анонимен

преди 3 години

Нещо не виждам масови снимки на кметове с погачи и хляб и сол.Що така? Медийното отразяване ли куца или е просто поредната фейк ноз?

140

Ловна дружинка КОЛ

преди 3 години

Имам колеги дето преди 2 години тържествено заявиха ,че се връщат в некво забутано село да водят еко-живот.Бяха млади умни хора с търсена специалност,след две години в Бг. село станаха откачени алкохолици социопати и сега се развеждат,а децата им ги взеха баби и дядовци та да не алкохолизират и те.Нашите села не са като селата край Ница или Лондон ,тука след 22ч. системата е кой ,кого, къде хване.... :)

139

Анонимен

преди 3 години

Все едно не им четем жлъчните писания по цял ден - колко добре били, колко зле сме в България, как никога нямало да се върнат.Скоро като ги запукат на задължителни ваксинации, фема кампове и репресии ще бягат през глава насам и ще стоят подредени за социални помощи.Опитните полета обаче са в България, опитните плъхчета също.:)))))))))))))

138

Анонимен

преди 3 години

Защо земята се държи от правителствата, те не са я произвели? Защо има социални системи които дават пари на безделници да безделничат?Това са двата основни въпроса пред човечеството, но никой не стига до тях, защото ни занимават с глупости от рода на пандемии, мигранти, икономически кризи, избори в САЩ и какви ли още не тъпни.

137

Анонимен

преди 3 години

Като вземат чужда пенсия може и да се върне някой , но само ако се променят нещата коренно. Последните 10г затриха държавата окончателно .Тука вече е по зле от феодализма.Особено трагично е интелектуалното падение. Не дай Боже да имаш работа с болници или държавна администрация. На село за да живееш трябва да си милиардер, за да оправиш инфраструктурата , пътища , вода , ток, комуникации, да изградиш магазини, аптеки, поликлиники, да създадеш поминък и да платиш на оня със шкафчето.Фееейк

136

Анонимен

преди 3 години

Споко, българи, скоро идва времето когато избягалите от България селяни и *** ще искат да се върнат в родината , ама тогава няма да има място за тях , защото други ще са хората тук и няма да имаме нужда от миячи на чинии , чистачи и мърлячи ! Идва това време , само тъпите комунисти не го разбират!Ковидът19 място ще отвори, това се вижда много ясно!:)))))))))))