28

До 21

преди 3 години

5 милиарда лева за 5 милиона население. По колко са на човек.А Марковски чака и по 50 лв месечно на всеки гражданин за маски.Хич да не са за маски на населението, 30000 лекари,60000 сестри и 120000 санитари ще използват по 50 лв месечно за маски, по 100 лв месечно на човек за дезифектанти, по 200 лв месечно за ръкавици, отделно - парите за обща дезинфекцияСкафандри- минимум по 100 лв,ако не са висок клас, иначе са по 300 лв. Еднократни престилки- по 10 лв едната Еднократни бонета , шлемове,за

27

Каквото посееш...

преди 3 години

това ще пожънеш! Колко години вече здравната система на БГ-то се съсипва. Ниски заплати, схеми с лекарства, схеми с болнични, мизерни условия на работа, липса на апаратура и т.н. и т.н. Кой амбициозен млад човек ще иска да работи като лекар или мед. сестра при тези условия??? А народа е стадо овце и позволява всичко.

26

Доктор Ох Боли

преди 3 години

Какви са тези полвинчати "мерки" ?!?! ... Или да правят нещата , като хората! Или да оставят събитията в Божиите ръце , както в Беларус ... Но с две вметки , ако е втория вариант - Ние нямаме БРОЯ ЛЕКАРИ И БАЗА НА БЕЛАРУС ЗА ЛЕЧЕНИЕ ... В този случай , онова нагло и грозно изречение от изнервения Мутафчийски пред Бенатова ще се окаже ... Истина !!! :( ... Ако искате да паднат бройките... И то доста... 1. ЗАТВАРЯНЕ ИЗЦЯЛО НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА И УНИВЕРСИТЕТИ! 2. ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ НОЩНИ КЛУБОВЕ!...

25

бонго

преди 3 години

До Анонимен 21От тези 5 млрд. половината се връщат в държавата като данъци и осигуровки. Въпросът може да го зададеш и към австрийската здравна система, защото сме сходни като население - какво правят с техните 30 млрд евра за здравната система. И не забравяй,че освен ковид има още хиляди болести!

24

Некадърници Герб

преди 3 години

Хаоса е под контрол. Слава на .пожарникаря!

23

Анонимен

преди 3 години

Нинова и феновете й твърдяха, че нямало вирус. Ако БСП бяха на власт досега да са измрели поне 5 млн българи.

22

Мяу

преди 3 години

А аз не изключвам да бъдете изринати от парламента барабар с полевите болници

21

Анонимен

преди 3 години

Полеви болници може, ама SMS- и - не.Откъде накъде при криза, която засяга 6 милиона души ще се разчита на 20 000 души лекари. да се справят.Другарката Нинова-Техноимпексова вече се готви да управлява с министър-председател погребален агент. Какво светло бъдеще ,другарки и другари.С Шипка, Бузлуджа и Орлов мост другарите Радев и Нинова ни водят към споменатите по- горе светли бъднини.

20

Анонимен

преди 3 години

Причината за голямата заболеваемост са протестите, те са основен източник на зарази в тази епидемия.

19

За 30г.

преди 3 години

Не направиха адекватни заплати за мед. сестри и лекари и сега... дедо..вия. Ай да му е честито на тоя *** народ дето блее като овца докато една шепа престъпници го ограбва.

18

Анонимен

преди 3 години

Истерията се увеличава, дойде време да лекувате и местата в болниците свършиха. Тези 5 млрд колко ли реално отиват за лечение? Знаете ли че пращането на една совалка в космоса е 200 млн долара? Как се харчат тези 5 млрд? Полеви болници, площадки, зали, в стила на Мутафчийски, като затворихте тогава защо не изчезна вируса? 140 в интензивно 1200 в болници и няма места?! Това прочутото ви здравеопазване по западен модел.

17

Атанас Велмазов

преди 3 години

Разговарях сутринта с доктори от ВМА, вируса мутира, жертвите растат, необходимо е незабавно И ЦЯЛОСТНО ЗАТВАРЯНЕ НА СТРАНАТА , КПП-ТА, затвор за системните нарушители, минимум 10 години !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16

123

преди 3 години

Абе професоре, що се пънеш от пясък въже да плетеш?! Каква карантина, че и 10 дена за безсимптомни, чрез тест доказани НЕносители на вируса!? Въвеждате мерки от средновековието, явно толкова и разбирате от епидемиология?

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 8Трябва да се забрани пътуването на ученици в градския транспорт. Училищата да си направят собствени автобуси. Там е мястото където учениците ръсят вируси.

14

Анонимен

преди 3 години

Ne strahuisia Doc, na Daritkova kak i mina bez doctor?

13

Анонимен

преди 3 години

Пълното затваряне ще намали броят на заразените тоест ще забави разпространението на вируса той няма да изчезне а само ще удължи агонията ще продължава това с десетилетия докато преминава през цялата популация.Тази такика е абсолютно погрешна вредна за обществото и тези които взимат решенията са за съд.

12

Анонимен

преди 3 години

Moje i spalnite vagoni na bedejeto da stanat mobilni balnici, kakto i zilovete s remarketata na bg velik asker...oooo, kak li sa bg desetki voinicheta maje, jeni, uni v Afganstan?!

11

Анонимен

преди 3 години

Очаквам ,че заради този хаос Бойко -*** ще те нафърфоли с 200км.ч може и повече да вдигне ,ако е във форма

10

11111111

преди 3 години

Добре, че министърът поне се е сетил, че само легла не са достатъчни, че и доктори трябват! Вчера Каракачанов не му дойде това на ума, щото е много разбиращ от всичко хохохо

9

До 4

преди 3 години

Анонимен, и с тези военни лекари от НАТО на какъв език ще си говориш, а? Или си фантазираш, че до веки лекар ще тича и преводач, разбиращ от медицина и специфични термини!? Хабер си нямаш и акъл даваш!