30

Анонимен

преди 3 години

Белите заселници трябваше да станат поданици на индианските държави.Да работят за индианците и да плащат данъци на индианците.

29

Анонимен

преди 3 години

За сайт на агенция Блумбърг е присъща омразата към белите хора. Все пак Талмуда не учи да имаш респект към трудолюбиви и създаващи.

28

Ф.С.В.

преди 3 години

Животът навсякъде по Света стана нервен и гаден -всичко е пари и оцеляване -расизъм и *** !

27

Терсенето

преди 3 години

Кюмюрищата даже не знаят, че заради тях Линкълн е обявил война на конфедерацията. Съмнява ме сред тая *** да има и 20 ***.

26

Ф.С.В.

преди 3 години

Не може да си представите колко е хубав този щат Орегон -Страхотна живописна природа с гори океан и реки!! Но явно хората там са се побъркали тотално! Преди години бях там -беше спокойно -явно нещата са се променили

25

Анонимен

преди 3 години

До Кратките новиниЧервените каскети се косят за геноцид.Умирам от смях!

24

Анонимен

преди 3 години

Хайде стига комунистическа пропаганда. Въпросните индианци са едни мързели и лентяи, които не са построили една къща в цялата си история, ядяли са себеподобни, заробвали са други племена и са воювали почти всеки ден. Всички тези акции са насочени срещу белите хора и това, което те са успели да построят. Ако белите спрат да плащат с данъци съществуването на ***, знаете ли колко "поробени" племена ще изпукат от глад, защото са некадърни по ДНК?

23

Анонимен

преди 3 години

Индианците дадоха тютюн на Белия човек, а Белият човек даде огнена вода на индианците.

22

Историк

преди 3 години

До АнонименМного си прекалил с гледането на ковбойски филми .... Холивудските бозави Уестърни имаха само една цел. Да оправдаят избиването на местните . Също както филмите за Рамбо бяха да измият позора от тоталния провал на американчетата във Виетнам. Индианците не са нападали и убивали НИКОГО. АКО ЧЕТЕШ ИСТОРИЯ а не да гледаш холивудски сапунки ще разбереш че индианците дори са били гостоприемни и са приели белите ... докато белите не са започнали да ги избиват за да заграбят земите им.

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 21Грешиш. За либерастите Линкълн наистина е герой защото осовбождава неггерите, но за нормалните хора(реднеците) той е тиранин и заробител. В случая иронията е че именно либерасти му бутат статуята.

20

Анонимен

преди 3 години

До Кратките новиниТака неаречения геноцид ан индианците е пълна измислица. 99% от тях измират от болести преди още европейците да заселят континента. Голяма част от конфликтите са започнати от тях защото те са диви варвари и постоянните войни в тяхното общество е нещо нормално. Когато започнеш война и я загубиш ти си си виновен.

19

Анонимен

преди 3 години

Да събориш статуя на Линкълн в САЩ е все едно да събориш статуя на Левски в България. И трябва да се гледа на този варварски акт, като форма на държавен тероризъм. Браво червенoшийки, достигнахте нивото на вaндалите от пети век.

18

Анонимен

преди 3 години

когато се опитваш да анализираш исторически събития, трябва да се поставиш в "обувките" на времето, когато тези неща са се случвалида, Колумб е завоевател, за Европа епохата е на великите географски открития, за местните сигурно е поробител. Едните са победили, другите са победени. Само че, сега всички живеят равнопоставено заедно в общество по нови правила. Ако не им харесва може да емигрират. Историята е да стъпим на нея, да се учим от нея и да вървим напред, а не да се връщаме назад.

17

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАко е техна земя що нямат нотариален акт?

16

Кратките новини

преди 3 години

...... и сред възмутените протестиращи НЯМАЛО нито един представител на "местния народ - индианците" а само африканци, латиноси и бели особи с лява резба ...... Геноцидът срещу местните индианци при заселването на Амреиканския континент от докараните с кораби английски и европейски престъпници НЯМА АНАЛОГ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ . И Линкълн направо изглежда като миротворец с неговите обесени 38 в сравнение с масовите убийства извършвани от Американската армия и заселниците......

15

Анонимен

преди 3 години

"след като те участвали в конфликт с бели заселници в Минесота"Те индианците напълно мирно убивали изнасилвали и скалпирали, пък лошия расист линкълн ги обесил.

14

Анонимен

преди 3 години

Събарят статуи на Линкълн? Тези зелени еуглени осъзнават ли какво направи Линкълн за черните? Осъзнават ли че без Линкъл САЩ нямаше да същиествува сега? Линкъл е най-великия американски президент. Видях че събориха и статуя на Ганди преди месец. Ганди!? Той през целия си живот само за мир е призовавал. С какво ви е виновен пък Ганди? Wtf

13

Анонимен

преди 3 години

До пенсионертова си е тяхната земя, а въпросните "бели" са дошли от цял свят!

12

О не, немога

преди 3 години

Колумб бил поляризираща фигура? Колумбе, Колумбе, защо ги откри тия, та сега разни почтихора да те поругават и зачеркват.

11

пенсионер

преди 3 години

пак ли Чветнокожи ще протестират, че им е лошо в страната на белите - ами кой от къде е, никой не ги държи на сила!