22

Анонимен

преди 3 години

Искате джамиите в Европа да бъдат разрушени и да бъдат превърнати в нещо друго? Защото според вас не било честно върху нещо друго да се строи друг храм? Океееййй... Веднага да разрушавате 80% от църквите и катедралите тогава, понеже са построени върху старите светилища на автентичните европейски божества! Дори и в България, къде са храмовете и светилищата на Траките и защо на тяхно място са построени църкви? Къде са храмовете на древногръцките богове? Ами на римските?

21

Анонимен

преди 3 години

Защо просто не си построй една голяма разкошна джамия като иска любовта на народа? Неее това е подигравка с християнския свят.

20

бачо Ердоган

преди 3 години

НИЕ сме Победителите-ще правим каквото си искаме на нашата територия. Отделно - НИЕ станахме наследници на Византия - превзехме я, завладяхме я и и наложихме нашата религия. Не ни се бъркайте във вътрешните ни работи!Какви са тия "гърци"- имало е елини и ромеи, които ромеи се кръстиха византийци.Какво общо има между гърците и византийците-НИЩО.От къде се пръкнаха тези гърци-сбирщина от ута йки те на различни народи.Като бяха под наше владичество-рушаха българските църкви, а уж били християни ?

19

Предлагам

преди 3 години

В ЕС да бъдат проведени референдуми и на национално, и на регионално ниво относно съдбата на всякакви видове джамии, намиращи се на европейска територия - построените върху основите на разрушени езически и християнски храмове, създадените вследствие на преработка на запазени църкви, построените в периода на Османската империя и най-новите, строени през 20-и и 21-и век.Каквото каже народът на съответната държава или селище, това да се направи.

18

Анонимен

преди 3 години

21, да,не е действаща църква,но е паметник и световно културно наследство,което те показват,че не уважават! То и джамия не е от много години,но ето че отново на джамия я правят!

17

Анонимен

преди 3 години

"Сега западния свят, ако им топки, трябва да превърне джамиите на своите територии на дискотеки."Това е идиoтскo изказване. Света София последно е била джамия. Имате право да се сърдите, само ако турците превръщат в наши дни действаща църква в джамия. Но случаят не е такъв. Света София не е действаща църква. Тя дори не е църква. Някога може и да е била, но отдавна не е.

16

Eвропка

преди 3 години

ама, Ердо, моля ти се миличък, не така грубо, че ще те щипна по бузките - ти си прави каквото си знаеш и искаш, ама ние ще се ВЪЗМУЩАВАМЕ силно, много силно.....докато овцете ни забравят за това, както е било до сега и както ще бъде и за напредс обич мер кел

15

Додо

преди 3 години

Това, която прави Ердоган не помага на мюсулманите и Исляма като цяло. Много мохамедани са против тази гавра, но по-ниско интелигентните, фанатизирани анадолци празнуват. Пълна глупост!

14

Анонимен

преди 3 години

Сега западния свят, ако им топки, трябва да превърне джамиите на своите територии на дискотеки.

13

Факт

преди 3 години

До АнонименИслямът,както и християнството е създаден на базата на Юдеизма,като е адаптиран за особеностите на арабите.Тея три религии се наричат аврамически.

12

Анонимен

преди 3 години

Джамиите са много по-красиви, когато са без минарета, когато никой не вие през час, и когато вместо буквата С, най отгоре има знака плюс.

11

Хм

преди 3 години

Играта на Ердоган беше двойна-от една страна с крайно религиозните,а от друга с Европа.Идеята беше да му дадат нещо за да не прави Св.София действаща джамия(т.е. изнудване),а ако не се получи-поне да привлече подкрепа от крайните.Е,не му дадоха.Аз лично съм доволен-всяко отдалечаване на Турция от Европа е добре дошло!Колкото по-рано европейците разберат,че за Турция НЯМА място в Европа-толкова по-добре.Всъщност за исляма въобще няма място в Европа,несъвместим е с тая цивилизация.....

10

Анонимен

преди 3 години

България е държавата с най-много джамии на глава от населението,та реципрочно на политиката на Турция нека и ние решаваме каква да бъде съдбата им.Църквите,които са превърнати в джамии да станат отново църкви.Не знам на колко хора е известно,че точно св. София е била модел,по които турските архитекти са строили и други джамии,то както Мохамед е бил плагиат,така и архитектите им ...Апропо,Синан дето я е направил джамия е бил ***,смятайте и великия им архитект колко е турчин

9

НАДАЛИ

преди 3 години

СЕГА ПУТИН АКО Е МЪЖ,ДА НАПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В ЕВРОПА НА РУСКА БАНЯ!АМА...

8

Неизбежно

преди 3 години

Този психопат пипне ли Света София,голямо бедствие ще се стовари върху местните ***!Помнете ми думата!

7

Хм

преди 3 години

Че като има агарянски джамии на територията на България да си ги правим каквото си искаме!Например да изстреляме минаретата с виещите песове към Луната!?

6

Анонимен

преди 3 години

всички противници на ердоган да го духат.

5

анализатор

преди 3 години

Същината на проблема има две страни.Първата опира до същността на исляма като модел на отношение и поведение към християнския свят/те имат свирепо животинско поведение и отношение/.Втората страна опира до това,че ние станаме все по-малко,по стари ,а мюсюлманите все понече,по-брутални,нагли и свирепи.Устата ми се изкриви да казвам,че докато говори за негско образонание,женска кариера,равенство на половете,свобода на ***,лесбийки и т.н,нашия христ.свят ще погима.Няма деца,няма бъдеще.

4

Анонимен

преди 3 години

Света София" е музей от 1934 г.--------Музей е била, но музей-джамия.Православна църква не е била от 570 години насам.

3

атеист

преди 3 години

Не разбрахте ли че Света София е на територията на Турция и могат да я направят мол, музей, джамия, автосалон, каквото си поискат. Защо рипате толкова? Това християните и мюсюлманите сте много прозди, да се мразите и избивате за фантастични герои от книги, написани от полуграмотни хора.