46

Курис Пичерядис

преди 4 години

Продължават да се изписват хиляди простотии само и само в подтекста да съществува думата "Ковид"

45

Анонимен

преди 4 години

Аз съм инженер в ИТ с 5 цифрена заплата. Правя интервюта за наемане на хора в нашата фирма. Недостика на висококвалифицирани кадри е голям в бг и нямам как ако дойде жена която е квалифицирана да я върнем. Истината е че последните 5 години не е идвала жена на интервю въпреки, че заплатите за позициите са минимум 5 хил лв. Дами няма как статистиката да покаже еднакво заплащане при половете при положение, че жените са концентрирани в сектори с ниско заплащане.

44

Факти

преди 4 години

В най-тежките сфери на индустрията където се създава реална стойност работят предимно мъже. Добив на суровини, енергетика, транспорт, строителство, металургия, селско стопанство и т.н. Жените получават доходи от работа в отрасли свързани основно с преразпределение- всякакъв вид администрации, банки и др. подобни. С намаляването на парите за преразпределение ще намаляват и възможностите за равенство. Това е неизбежно с приближаващия крах на монетаристичните системи.

43

До 49 Анонимен

преди 4 години

"жените са със 160гр. или 8% по малко мозък.. Няма как да бъдат равни и след 100хил. години.."Първите мобифони са били тежки като тухла, но не могат да се сравняват с възможностите на един сегашен смартфон тежащ само 170 гр. Същото е и с телевизорите. Генът на интелекта е женски и се предава чрез X-генома. Все пак Е..V..A е откраднала плода на знанието в Райската градина и дала на Aдaм да яде и той. Ако този ген спре да се предава на мъжете още в утробата ще cи oстанете с интелект на шимпaнзeтa

42

Анонимен

преди 4 години

Статистиката на запад показва че в университетите в с най платените специалности като инженерни науки медицина и био технологии завършват повече мъже, а в специалности като психолигия и други такива ниско платени завършват повече жени. При това положение няма как жените психолози да изкарват повече пари от мъжете инженери и доктори. Жените трябва да първо да почнат да се обучават в специалности, които са по висока платени и тогава нещата ще се изравнят.

41

До 43

преди 4 години

До "скандинавски експеримент"Абсолютно съм съгласна. Има професии, подходящи за мъже, за жени и такива, подходящи за двата пола. Но темата е заплащането.Във фирмата, в която работя, никога не са назначавани мъже. Работата е подходяща за двата пола.Доводите за това са, че началниците не могат да си "позволят" да плащат на мъж. Ей това не е ли дискриминация..?Фирмата е над 15 годишна.

40

Анонимен

преди 4 години

Ако жените вършеха същата работа като мъжете на по ниска заплата защо бякой работодател би наел мъж? Истината е че жените заради отглеждането на децата нямат възможност да отделят достъчно време за работа и затова статистиката със заплатите е такава. Правилно е държавата да намали данъците на семейството така да се компенсират жените, за тази много отговорна функция.

39

мъж

преди 4 години

С колежка в офиса получаваме еднаква заплата. За разлика от мен на нея и е позволено да закъснява, да си тръгва по-рано по безброй пъти на ден да ходи да си дооправя прическата и грима и разбира се нескончаеми лични разговори по телефона.Освен това тя сама със служебна кола не може да излиза, защото и е трудно да кара.Позволено и е да маниерничи, капризничи, да се държи надменно с колеги и контрагенти. Аман от феминизъм !

38

Анонимен

преди 4 години

Мъжът уважава жената, когато и тя уважава него! Факт е обаче, че упадъкът на едно общество започва от жените. За тези които казват, че това не е вярно, защото мъжете имат повече влияние върху обществото от жените, имам въпрос. Тези мъже кой ги е възпитавал, кой им е предал ценностите си? Не ми трябва отговор, защото е ясно, че обикновено това е майката.

37

Анонимен

преди 4 години

До Въпрос за 5 лв.Искаш да кажеш, че не са участвали и полицайКИ?

36

Анонимен

преди 4 години

Скандинавски експеримент: Момчета и момичета възпитавани от малки в училище абсолютно еднакво без никакво разгарничение между половете накрая гравитират към различни професии. Момичетата към професии като медицинска сестра, учителка, шивачка, а момчетата към пилот, полицай, строител и т.н. Разликата между мъже и жени е не само физическа, но и психическа. Тя ни е заложена генетично от милиони години еволюция и няма да бъде премахната, колкото и да се опитват някакви нео-либерални извратеняци.

35

Анонимен

преди 4 години

До Прасе с каскаХа ха, жени миньори е имало в миналото, в по-бедните години. Поне романа "Жерминал" не си ли чел? Чак до 19-и век е имало жени миньори. В третия свят може да има и днес.

34

Анонимен

преди 4 години

Жените днес искат да пилят нервите на мъжа за някакви простотии. Простотии като: Защо не ми обръщаш внимание тази вечер? Ами, защото съм се утрепал от работа цял ден, за да може ти да се фръцкаш по фризьори и маникюристи. Защо получаваш повече пари от мен? Ами, защото съм строител и вися на 200 м от земята всеки ден, а ти си продавачка в магазин и се чудиш къде да се почешеш като няма кленти.

33

Анонимен

преди 4 години

До Мени з съм имал такава шефка -*** половината дирекция

32

Продължение на 36

преди 4 години

Хем искат да задържат статута си на ценност, хем не искат отговорностите, които идват с това, а именно да се грижат за къщата и децата, и да уважават мъжа си.

31

Анонимен

преди 4 години

Жената никога няма да е равна на мъжа, защото тя не иска да е равна с него, тя иска да бъде и винаги е била над него. Мъжете винаги са били заменими, докато жените са били ценни и пазени. На мъжът това не му пречи, защото знае, че е негов дълг да пази жените и децата, понеже те са бъдещето на едно общество. Обаче, на някои сфери и следователно на жените, които лесно се влияят, това явно им пречи.

30

?

преди 4 години

Жените си повишават заплатите като прекарват повече време в тоалетните в платено работно време ,защото пикаенето прав е по-бързо клекнал.

29

Анонимен

преди 4 години

В България мъж и жена на една и съща длъжност, с едно и също образование, стаж и т.н. получават едно и също заплащане! Всичко останало следва законите на природата. Който иска друго е извратеняк, защото се опитва да поквари естествения ред.

28

Въпрос за 5 лв.

преди 4 години

По време на протестите в Щатите, либералните привърженици на мултикултурните общества се отдадоха на грабежи и унищожаване на чуждо имущество и кой застана срещу тях, за да спаси феминистките ви неблагодарни ***? Презираният бял, хетеросексуален мъж в униформа. Не го цените, унижавате го и затова ще загубите всичко, което приемате за даденост в момента.

27

кон Стипаций

преди 4 години

"Какво да пишем , когато няма за какво да пишем ?!"Поредната "статия",в която се вихрят колосални анализи и заключения , базирани на история , измукана от пръстите !Поредната апокалиптична драма,която трябва да ни накара да се трогнем до сълзи ,нищо че е измислена с някои журналистически задни части !Важно е стодото да ахка , шашка и мисли в посока , наложена му от услужливите медии ...