34

Анонимен

преди 4 години

До eve1Всъщност, наскоро имаше статия за двойка шведи на 50тина години в някакво малко градче. Те обясняваха, че социалното дистанциране при тях така или иначе си го имало, но не било проблем просто като ходят до магазина да внимават малко повече. Най-близките им съседи живеели на 300 метра от тях. С такава гъстота на населението и култура, няма какво да обясняват за тяхната "изпълнителност". Това няма нищо общо със изпълнителност и СЪС СИГУРНОСТ не работи дори в среден европейски град

33

eve1

преди 4 години

Шведите се отнесоха сериозно към препоръките на властите.Ето това изрепение от статията казва,защо шведския модел е неприложим в много други държави и най-вече у нас.Ние българите не разбираме от препоръки,призиви,молби,ние разбираме само от наказания и заплахи.Не всички българи разбира се има и съвестни.

32

Анонимен

преди 4 години

Грешката в България, а и не само в България, беше и все още е това, че не се постави за цел спиране на епидемията, както направи Китай. Целта в България е да се осигурят достатъчно легла в болниците като наред с това се ограничава епидемията според възможностите на болниците.

31

Анонимен

преди 4 години

До KamKam"Някой да ми обясни как се създава колективен имунитет в един град(Стокхолм) ?"Като оставят населението да се зарази. 6-7 % ще умрат, останалите ще преболедуват и ще придобият имунитет, който наричат колективен или стаден. Поне очакванията са да има такъв имунитет, който ще спре епидемията поради невъзможност вируса да заразява нови хора, което тррябва да доведе до загиване на вируса.

30

Ванката

преди 4 години

Не бяха ли шведите тези, които в зоопарк публично убиха пред деца жирафче, щото вече имали такъв и да не развалят гена? Помня снимки от "събитието" - много деца до подиума и ветиринари размахват отразян крак на жирафчето... потресен останах!

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 32Даже и руснаците следват щатския модел, щото щатите дават истинска информация, с която руските епидемиолози могат да работят.

28

Анонимен

преди 4 години

До KamKamАми, той е високоефективен (не струва много пари): просто нареждаш на шефовете на болници освен здрави млади хора да не докладват нищо като жертви от вируса и си ти. Вече 17 ден критичните им стоят на едно и също число (2300). Лесна работа. Лошото е, че това не помага с труповете. Днес някакъв лекар писал под пост на Захарова, че 19 човека умрели от вируса ги писали от двустранна пневмония. Стари комунистически номера: щом не е докладвано, значи не съществува.

27

Анонимен

преди 4 години

До KamKam 29Ти сециално следвай щатския модел, много ще ти е гот.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 23Никой не се опитва да "пребори" вируса, а да не позволят да претовари здравните системи и евентуално да спечелят време до изработване на стратегии за справяне с него (лекарства за подходящо поддържане на пациентите докато се справят, ваксини и пр).

25

KamKam

преди 4 години

Аз предлагам да следваме руския модел;)260 000 заразени,2000 загинали(приблизително)

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25Към тези държави можеш да добавиш още САЩ и Белгия. Те отлагаха мерките когато вече беше много много късно.

23

Анонимен

преди 4 години

Всъщност по добрият начин е с адекватни мерки да се спре епидемията. Това щеше да коства 2-3 месеца подходящи ограничения, след което около година повишено внимание без да се стопира икономиката.

22

Анонимен

преди 4 години

До KamKamМного просто: Стокхолм е 50% домакинства от един човек. Добави към това и култура на дистанцираност и .... става ясно, че "мерките" които уж вземали не са нищо повече от естествените предпоставки заложени в културата. Реално те винаги са живели с някакъв тип "социално дистанциране". По същия начин, по който мерките в гъстонаселените мегаполиси не може да са ефективни, поради голямото струпване на хора.

21

Анонимен

преди 4 години

Три държави бяха привърженици на идеята, че мерки не са необходими, а населението трябва да преболедува и изгради общ имунитет - Великобритания, Бразилия и Швеция. Вижте им жертвите и преценете това ли искате. Лошото е, че нашите май тръгнаха по тоя път без да ни го казват официално.

20

Анонимен

преди 4 години

Има и друг начин. Китай спря епидемията, значи има и друг начин. Виетнам не допусна епидемията в страната, а малкото случаи са внос от чужбина и досега имат общо 312 случая при над 97 милиона население, което е трима заразени на един милион население и нито един починал заради вируса. Южна Корея, Гърция и други държави, след някаква начална заразеност, спряха вируса и имат малко число нови случаи.

19

Анонимен

преди 4 години

5) Швеция НЕ Е изпреварила останалите "по кривата на заболеваемост". Всъщност, те в последните 3 дни имат почти толкова нови случаи колкото Германия, която е 8 пъти по-голяма страна. Днес имат нови 117 смъртни случая. Дания, Норвегия и Финландия имат общо ...... 2ИСТИНАТА: Шведите приложиха грешните мерки в грешното време, с ясното съзнание, че ще умрат много хора заради това решение. Икономиката им е с прогнозиран спад от минус 8%, тъй че това че са останали "отворени" няма голям ефект

18

KamKam

преди 4 години

Някой да ми обясни как се създава колективен имунитет в един град(Стокхолм) ?

17

Анонимен

преди 4 години

някой лъже много нагло, вожда каза че в България са най- либералните мерки

16

Анонимен

преди 4 години

4) мерките в другите страни НИКОГА не са били за да се чака да се създаде ваксина, а да не се допусне претоварване на здравната система и смърт заради това. В повечето от изброените страни се стигна до това по две причини:1) мерките закъсняха с много. Каква полза, че има строги мерки, ако е пропуснат момента да се предпази здравната система? Великобритания има(ше) строга карантина, но закъсняха. С много. Същото важи за САЩ, Испания и Белгия. Италия го отнесе защото беше първа2) гъстонаселени

15

Анонимен

преди 4 години

У нас щабарите и Бацо плюят по Мангъров , а в последните две седмици правят точно това, което той каза. И ще продължат да го правят и през следващите седмици!