218

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 289Човекът или е хроничен лъ*ец и взема останалите за ***, или самия той не е в ред. Няма вариант това да е човек в крайна нужда или дори в умерено тежка ситуация.

217

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 287Поведението ти (а и някои други неща) са ти като на тинейджър. Между другото, на мен децата ми са на твоите години горе долу, тъй че вземи се успокой.

216

Анонимен

преди 4 години

Аз се отказвам от тази дискусия. Първо умираше от глад и имаше ипотека и лекарства за 200лв. После беше в неплатен, после стана с почасов доход, а на края се оказа, че имаш и заделени пари ама не искаш да ги харчиш, а не искаш и да напуснеш, нищо, че ни плащат. Страхувам се, че няма кой да ти помогне.

215

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 284С други думи, докато си близал от медеца всичко е било наред, а сега, когато трябва малко да усетиш жилото пищиш все едно е дошъл края на света? И пак другите са ти виновни. Явно са ти длъжни.

214

Анонимен

преди 4 години

До 283На 34 година съм бе, какво момче, бе! ***. Махай с от тука. Аз че искам помощ, където сметна за дибр, а ти или ще я даваш или че мълиш!!

213

1

преди 4 години

До ГерманецМомче, стегни се.

212

1

преди 4 години

До Анонимен 281Оооо, да, така ми "го сложи", че довечера ще папкам папарделе с дива сьомга, а на него (и на теб) ви пожелавам приятно драпане. С удоволствие ще ви гледам цирка.

211

Анонимен

преди 4 години

До 271Такъв е договора. Подписваш калузи, че няма да работиш з други компании, че няма да създаваш и телетуален труд в периода си на наемане. На 0 часа си, но ти се плаща почасово, освен това бонусите са огромни. Нарочно не ги споменавам, защото все почват да ми скачат отгоре. Аз имам спестено пари, но не виждам, защото трябва да го барам, при положение, че има о друг мачон

210

Анонимен

преди 4 години

До БЛАГОДАРЯ ТИ!Моят съвет е 1.Говори с работодателя си и поискай да си вземеш платената отпуска или да се възползва от 60/40, за да имаш доходи, ако откаже тези 2 опции да те съкрати, за да идеш на борсата, ако откаже и трите опции. 2. Отиваш в бюрото по труда с написана Молба, да ти бъде оказана подкрепа да се възползваш от правата си за компенсация при безработица и към нея сложен потвърдения отказ от работодателя. 3, Отиваш в банката и си отлагаш за 6 месеца плащанията по ипотеката

209

Анонимен

преди 4 години

До 264На ТЕБ КРЕТЕНИНО ДОЛЕН!КАКВо за бога означава всичко това! Аз казвам, че има проблем, моля за помощ, а ВИЕ!!!!!!! ЕЙЙЙ!Заплаща ми се на час. Сега, часове няма. Пари се дават само на няколкото момчета дето подържат системата. Продажби, маркетинг, HR, счетоводство НЕ получават нищо, защото ни спаднаха с 60% приходите, не можем да работим и не се знае, далинще имаме работа след два месеца, но никой не иска още да напуска, защото вече започват да съкращават хора наляво надясно...

208

Германец

преди 4 години

някоя_си понеже в момента е останала без работа седи тука да ръси акъл. Искам само да ви предупредя, че в един момент ще ви поиска пари за "консултациите".Мене така ме отряза преди два-три дена като и зададох въпрос. Или просто не беше в състояние да съчини адекватен отговор.Не и е лесно като няма лапачка. Съдилищата са затворени...А и се задава лято без нас, донорите на БГ. Тежко ще е...

207

Анонимен

преди 4 години

От кое да се тревожа?! Квалифициран съм, имам предостатъчно работа в момента. Жена ми- също. Отлично платени млади специалисти сме- на 32 и 29. Имаме заделени пари за години напред, ако се случи нещо непредвидено. Едно ще ви кажа- след кризата неквалифицираните гастарбайтери ще продължат да са такива- те не могат да излязат от тинята цял живот и все друг им е виновен. А ние, квалифицираните, винаги ще бъдем такива и ще работим такава работа. Мерси.

206

1

преди 4 години

До Анонимен 271Човека си няма идея от трудово законодателство. Страх ме е да си помисля как точно си върши работата. Ако изобщо има работа нормално. :)

205

Анонимен

преди 4 години

Отваряйте икономиката!Аз не съм рискова група и не ми пука, а трябва да събирам за екскурзия това лято!!!!

204

Анонимен

преди 4 години

до 268Честно казано не разбирам. Как така сте на трудов договор, а пък ви отпускат часове и ви плащат на тях? Също така не разбирам как правно е възможно да полагате почасов труд и да не можете да полагате труд и другаде. Нещо или някой ви е подвел много сериозно. Ако сте HR би трябвало да имате поне малки познания в областта на трудовото право. Относно децата, имате даже опция в новият закон на отпуск за гледане на деца, също така работодателят може да ви пусне в платен отпуск ако се разберет

203

Анонимен

преди 4 години

До 262Реални, без доходи ми се трупат тежки задължения, а съветите бяха, да съм теглил още заеми. Ако получавах 1400 лева сега, щяха да остават по 900. Ама сега получавам 0 и съм -500 н месец. Ако продължи до края на годината, ще съм -3500, а можеше, да съм +6300. Разликата е почти 10к.

202

БЛАГОДАРЯ ТИ!

преди 4 години

До 266Какво точно трябва да кажа? Последният ми разговор беше с една много неприятна госпожа, която ми каза, да изчакам и след 10 минути затвори телефона.Благодаря за съвета, все пак. Помощ от човек е рядко нещо в днешните воритес ителни времена.

201

Анонимен

преди 4 години

До 261Поставяй си каквото си искаш. Каква друга страна, какви 5 лева! Ти си тая, де реве че живеела в други страни, трябва да знаеш по-добре!Казвам ти как брат ми живее там, а как ние сме прецакани тук. Даже и да ни пуснат на работа, няма кой да гледа децата. Най-вероятно ще даваме пари на съседката, да ги гледа, ама не всички имат такива комшии и средства ...

200

1

преди 4 години

До някоя_сиМдаааа. Предполагаемата "позиция" на господина мирише, та чак смърди.

199

Анонимен

преди 4 години

до 259Ако сте в неплатен отпуск можете директно да уведомите работодателя, че прекъсвате трудовите взаимоотношения и ако сте в неплатен по негова преценка ще ви третират като съкратен т.е. ще получавате % от доходите, на които сте се осигурвал за време зависимо то натрупаният ви стаж. За да си вържете гащите сигнализирайте в Бюрото по труда за вашето положение и изискайте от тях защита, имате право на безплатна такава.