93

до 103

преди 4 години

Ок, имам двуетажна къща на село, давам ти я безплатно да живееш там.Накъде вървят нешата не може да се съди от един изкл. мизерен период от 3 седмици.

92

Анонимен

преди 4 години

".......но недвижимият имот е най-добрият актив за преминаване през една криза"ХА-ХА-ХАимотите ще се сринат с 50% +.Тухли не се ядат, *** !!

91

Хоп

преди 4 години

Комисионните май ще ги взимат ЧСИ! Частните лица сами ще продават, за да намалят загуби! Брокерите че се върнат във втори клас и ще се учат да пишат и смятат грамотно! Само с врътки нестава!

90

Анонимен

преди 4 години

Специално за Сф цените може и временно да паднат, но прииждащите от цяло Бг ще ги вдигнат. Локален срив - Ок, но тенденцията си е тенденция. Така е по цял свят в големите градове.

89

Анонимен

преди 4 години

Цените не просто ще паднат, а ще се сринат! Брокерите от началото на годината са без работа, а сега покрай пандемията и хиляди други от различни сектори остават без работа. Ако я нямаше пандемията корекцията щеше да е някъде около 30% заради надутите цени, сега ще е над 60% и отрезввяването ще е много болезнено за много хора.

88

Язе да ви кажувам

преди 4 години

Брокерчето нещо много се е обАркало- не точно кризата с вируса е проблема, а надутите це ни в БГто и особено в София- не може кв.м. в София да струва колкото във Виена и да гони цените в Париж - нама такъв филм. Сега ще използватвируса като оправдание, ама вай само тъпите мишоци ще се хванат...

87

До 82

преди 4 години

Едно пиленце ми подшушна,че има хубава разпродажба на всякакви активи от миналата седмица,като Хилтън,Мариот,Шел,БП,Тотал,Окси,Бойнг,Америка Еърлайнс и стотици други (някои дори с повече от -50% намаление). Мисля да се насоча в тази посока и когато пазара тръгне нагоре след 2-3 години да съм много по-напред от притежаването на ново ЕПК от 89-та с неработещи асансиори използвани за тоалетна и клошари съседи.

86

КОЛАПС

преди 4 години

Инвеститорчетата, набутали се с кредити за милиони и разчитащи на краткосрочни наеми (буукинг и т.н),изгоряха.Вече няма приходи от наем,но пък на 1ви всеки месец трябва да се отчитат на банката.И заплатата вече е под въпрос(опа ама те стабилните чужди ИТ фирми имали само един договор за наем и трудови договори в БГ?)Лоша работа, а милионната им инвестиция току що падна с поне 30-40%. 30-40% които ипотеката няма да покрие и ще се наложи на инвеститора да се бръкне и за тях. Голямо набутване!

85

Qwerty

преди 4 години

Честито на спечелилите. След вируса, някой хора ще се окажат с 20% по-малко, а в месеците след това най-вероятно 30-35%. Тези дето ви плащат наемите ще са безработни, а вашите ипотеки ще вървят.

84

...

преди 4 години

Цените ще паднат на куково лято,не и сега! Банките отпускат лесно кредити,хората имат пари,в София има много голямо търсене,всичко това се отразява на цените на имотите.По-скоро някой се опитва да пуска зловредни слухове,за да си направи далавера и да купи евтино,но софиянци не са вчерашни.В София няма нищо евтино, който иска евтино,да ходи в Каспичан,тук в София цените са справедливи и закономерни!

83

Анонимен

преди 4 години

От кризата са минали точно 2 седмици. Шокът ще продължи минимум 3 месеца, най-вероятно около 6-9 месеца докато минат карантините. След това възстановяването ще е много бавно понеже всичко е унищожено. Този "пазар" на имоти няма да падне - той ще се срине. Тези, които няма да продават съм ги виждал през 2008 г. - и тогава не продаваха, пък цените се сринаха понеже други продадоха.

82

До 84

преди 4 години

Гледах апартамент в престижния Витоша. Нова сграда (готов груб строеж).Застроена площ 120кв. Гледам скицата - събирам квадратурата на всички правоъгълничета (тераси,коридори,килери) и хоп - 85кв.Казвам си - не може да е така, звъня и питам и отсреща някой ми мяка амии общи части,но можИЕм да си договоримИеЕдна хеликоптерна площадка общи части... е не,не желая да се договаряме

81

Анонимен

преди 4 години

Което ни кара да мислим че следващата епидемия която готявят от генномодифицирана чyма ще намали цените още повече?Идеално,мутрите няма да строят.

80

Анонимен

преди 4 години

Цените трябва да падат.Какво означава 2500 лева на квадрат в новопостроен блок в краен квартал в София.От едната страна граничи с жп линия от другата страна с бунище.Няма паркинг няма градинка.До него строят подобен блок.Разстояние между сградите 2-3 метра.Прилича на купчина бетон с прозорци. Ще кажете -"според търсенето щим има кой да плати 2500 лв на квадрат значи всичко е добре и ще се строи до последно" Идеално значи щом няма кой да плати и 100 лева на квадрат значи пак цената е добра?

79

Анонимен

преди 4 години

Какъв спад очаквате бе, следва СРИВ и КОЛАПС!

78

Sunny

преди 4 години

Купил съм си 3 апартамента и малко земи. Нямам нито стотинка кредит (всъщност дължа 12лв на банката, че днес в магазина имаше промоция на бира, а нямах кеш в мен). Никоя сила на света не може да ме накара да продам евтино. Всъщност и скъпо да е - пак няма шанс. Удоволствието да си лягаш с мисълта, че утре и нищо да не правиш пак ще ти дойдат достатъчно пари не го заменям за нищо. Хубава вечер на играчите и лаладжиите.

77

жужу

преди 4 години

До До ПетърКешът е цар, само ако го използваш да закупиш актив/пасив на добра цена. Другото му приложение е да го харчиш ден след ден, докато накрая останат само спомените :)

76

До Петър

преди 4 години

Аз специално дадох 180 кинта за маркова немска лазерна ролетка (от амазон.де, защото обирджиите тук и искаха 285) точно за ето такива брокери и собственици.Колко на колко е тази стая? И после - ама то стените,ама то еди какво си. Между август и октомври мин.година бях точно на 17 огледа и не срещнах нито един коректен брокер! Иначе няма проблем да иска половин милион за ЕПК-то...и въпреки,че бях и все още съм на голям зор - се отказах и постъпих правилно.В момента кеша е царя.

75

Анонимен, нерегистри

преди 4 години

До Петър (коментар 48-47) къде е този имот? Може ли координати на продавача? Успех със здравето :)

74

Анонимен

преди 4 години

А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НОВОДМЦИ СОФИЯНЦИ РАЗЧИТАТ НА БЕДНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ ДА ОТДЕЛЯТ(ИЗГЛАДУВАТ) ОТ МИЗЕРНАТА СИ ПЕНСИЙКА,ЗА ДА ПЛАТЯТ ИПОТЕКАТА НА НЕБЛАГОДАРНИТЕ СИ СИНЧЕТА И ЩЕРКИ ДЕТ СИ РАЗВЯВАТ БАЙРЯКА В СОФИЯТА.