20

Анонимен

преди 4 години

Българския фолклор, едно към едно прилича с арабския фолклор. За самия мен беше изненада да открия, че много песни в Египет например имат същите извивки като българския фолклор.Не виждам нищо лошо или срамно в това, пътувайте, вижте сами, преценете сами.

19

Ludoto Lenche

преди 4 години

...sega stana li vi iasno,che kogato darjavata ia niama ...drugite si praviat kakvoto im e udobno s naas ,s istoriata ni .I t.n. !!! Kakvo shte gi spre da go praviat ?!?? Ami nishtoooooo!!!!Ha sega da vi e chestit zapada I demonokraciata mu !!!

18

аслан

преди 4 години

До Чукундурдобре де, нали претендирате все така вие да сте роби. пък говориш за някакви страхове на роба. изясни се роб ли си или не си.

17

УМЕН

преди 4 години

Доста от "историята" на османската "империя" е открадната от България

16

Анонимен

преди 4 години

В крайна сметка, ако изложбата ще се представя в такава светлина, то по-добре да напишат "робски труд от Османската империя". Защото да ни наричат "Европейска Турция" е по-лошо от това да ни наричат роби, то изличава изцяло идентичността на творбите, на населението и на провинцията. И го свежда до "Турция". Разбирам идеята на Лувъра - те искат да представят период и географско местоположение. Което в случая съвпада с Османската Империя. Но не така, това не е редно, честно или достойно.

15

Анонимен

преди 4 години

До кмкганче,спри шльокавицата че ще ти изветрее крЪтуната

14

Анонимен

преди 4 години

Министъра, дето съветваше една фирма какви документи трябва да състави за минали периоди, за да избегне да плати неустойките, които дължи на държавата. Един човек, който веднъж е работил против държавата си и не му е потърсена сметка, го прави втори път.

13

Анонимен

преди 4 години

Сега, първо, да наричаш иконите ислямско изкуство е изключителна обида за православието. На французите може и да не им пука, но това е работата на министерството, в крайна сметка. Да се убеди, че иконите ще бъдат представени по подобаващ и уважителен начин. Второ, да наричаш България "Европейска Турция" е абсолютна обида и исторически невярно - България е била провинция в рамките на Османската Империя. Нито е била единствената в Европа, нито е била наричана "Турция". Пак срам за министерството!

12

УМЕН

преди 4 години

"Ислямско изкуство" е нещо като дървено желязо!!!!!!!

11

кмк

преди 4 години

До Анонименганьовец ти никога няма да посетиш лувъра и въобще това място не е за блокирали от ракия мозъци. Къде сте тръгнали да коментирате теми свързани с култура?!? Теми за чушкопеци, туршии и казани колкото искате, там ще се чувствате по-удобно.

10

popa ot razgrad

преди 4 години

5 мракобесни века робство...или ние сме най-ненормално издръжливия народ на света, защото няма друг такъв или нещо е збъркано с понятието "мракобесно робство"....

9

Някой

преди 4 години

Голям срам, но за французите. Но всъщност, те французите са католици, част от папската протекция. Ние сме православни християни и за тях винаги сме били Сивата зона. Ние сме друга цивилизация, не сме католици. Но не изповядваме Ислям. Глупостта на Франция е голяма. Подчертават за пореден път, че мястото ни не е в ЕС. Остава ние да го осъзнаем и да не им се натискаме напразно. Нашата цивилизация е Православна, та дори да е половината в Азия.

8

Анонимен

преди 4 години

През турского робство тук са разрушавали черквите и изгаряли иконите. Това е " взаимодествието" между двете култури.

7

Стана ли

преди 4 години

ви ясно как ни представят в Франция като ислямисти с православни икони.

6

Анонимен

преди 4 години

Ако е икона на Путин може !

5

Анонимен

преди 4 години

Исляма няма икони. В джамйите е забранено изобразяване на жива природа, освен плетеници, розети, фризове, символизиращи безкрайността на живота !

4

бай ганю

преди 4 години

тези от вмро кога започнаха да разбират от изкуство и най добрия начин да бъде презентирано?а че и големи християни ще се изкарат тцтцтцт да гипиташ за 10-те божи заповеди дали ще кажат и половината ? а дали спазват поне 1 от тях? ама иначе големи застъпници на християнството тцтцтцт

3

Анонимен

преди 4 години

Ако е икона на назначения от Кремъл "светец" ал Невски си е ислямско изкуство - бирника на монголите ал Невски си е бил мохамеданин !

2

Въй

преди 4 години

Поредната подиграка, къде са тия евро депутати?!! Няма смисъл!!!

1

Анонимен

преди 4 години

Пълно безобразие! Изобщо откажете всякакви изложби там.