47

ХАХАХА

преди 4 години

Защо само в морето и курортите сте се вторачили , това е сезонна работа и лукс , който няма желание да им "пълни гушите " на нашите "робовладелци" да ходи да пълни гушите на византийците плащайки там двойно и тройно и после да разправя колко по евтино е в Гърция .

46

Варна

преди 4 години

Големи бизнесмени са нашите чорбаджии, все искат помощ от държавата.

45

Преди беше по-добре!

преди 4 години

Да фалират !!Не ми пyка!Не се наядаха ...А хигиената в кухните им = 0.

44

ДО 41

преди 4 години

ЕЕ, КАК МИ НАЦЕЛИ МИСЛИТЕ, ТАЯ Г. ТОЧНО ЗА ГЪРЦИЯ СЕ ОГЛЕЖДАМ, МИНАЛАТА БЯХ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ!НА ЧЕРНОМОРИЕТО 2 Г, 3 ЩЕ СТАНАТ, НЕ СЪМ СТЪПВАЛ!ВЪРВИТЕ СЛЕД СЪБИТИЯТА МОМЧЕТА, ЩЕ НИ СЕ МОЛИТЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ...

43

Анонимен

преди 4 години

Е и кой ще загуби от затварянето на заведенията? Клиентите предпочитат да се намали данъка върху лекарствата, учебниците и книгите, горивата...

42

Анонимен

преди 4 години

МИ ТО КВО СТАА - ХАЗАРТА И ТУРИЗМА С НИСЪК ДАНЪК, КНИГИ, ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА- С ВИСОК! ПАК ТРЯБВА ДА ЦИТИРАМ ОПАК КРАЙ НА СЛАВЕЙКОВ!

41

до разбирачите

преди 4 години

Ами ходете в Гърция и Италия бе, от такива клиенти ц.ървули никой не печели , ама там ония със шкембето и бирата с питката ще се бръкне само за бирата 4-5 евро . Мит е че не се плащат осигуровки , просто има много хора , които имат задължения към ЧСИ и сами искат да са без договор и не само в този бизнес . Заплатата на един готвач вече е над 150лв. на ден , няма как да стане със шкембе от 50ст.

40

!?!

преди 4 години

Еми да го намалят бе, разликата може да се избие като вдигнем ДДС-то на лекарствата и намалим пенсийте!

39

мдаа

преди 4 години

А бе , много скачате на ресторантьорите , ама май не ви е ясно за какъв тежък и труден бизнес става въпрос . Всички сте се вторачили в лъскавите перачници , а нормалните кафенета и ресторанчетата за бързо обедно хранене с ниските цени изнемогват . Пиете ГМО-та от вендинг автоматите за 50ст. и искате да ви сервират хубаво кафе в порцелан за същите пари, иначе кафеджиите са изедници и чорбаджии . Българина заслужава да няма никакви заведения като в Сев.Кореа и да ходи на бригади вместо на курорти.

38

Анонимен

преди 4 години

Ами то и сега ДДС за нощувка в хотел е 9% и съм сигурен в това защото преди два дена бях командирован в Стара Загора и когато ми дадоха фактура в нея пише 9% ддс.така че за какво протестират?

37

Изцяло сив сектор

преди 4 години

Ако има някакви изключения, чудя се как оцеляват. Работниците им са без права, които иначе се гарантират от българското и европейско законодателство.

36

Анонимен

преди 4 години

На Българското черноморие не съм стъпвал от 10г и така ще си остане. Въобще не ме интересува за тези кръвопийци

35

Хе,хе!

преди 4 години

Намаление ли ? На хотел и ресторант трябва да се ходи с бейзболна бухалка - още от вратата почваш собственика и след него всички келнери ! Само тогава ще имаме нормални сметки и достъп до тези завдения !!!

34

Анонимен

преди 4 години

Eгати нагляритеСкоро ходих да ям шкембе и един човечец вика, абе вие всеки месец го вдигате ..Беше 3 лева, стана 4 , вече сте го направили 4.50, а все по рядко става.Да фалират всичкитеЕдно шкембе, две питки хляб и бира е 10 лева

33

Анонимен

преди 4 години

ЗА ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ДДС ТРЯБВА ДА Е 35%.

32

икономист

преди 4 години

Тоест, приказките на Тиквата, че сме стабилни и икономиката върви по възходяща линия са били пълна измислица. Иначе що ще искат намаление на ДДС-то? Явно никой не припарва в хотелите и ресторантите. Или българина толкова се е замогнал, че в почивните дни пътува и отсяда в хотели и ресторанти по целия Свят, само не и в България.

31

Анонимен

преди 4 години

Всички разбраха, че ако събереш 20 души и организираш протест каквото поискаш Бойко ще ти го даде.

30

Анонимен

преди 4 години

Леле. Уплашиха ни. Как ще продължи живота без кафенета? Ще затворят другия път.

29

Така е ..

преди 4 години

ДДС на всички храни трябва да е 9 %, не само в хотелиерството.

28

Анонимен

преди 4 години

Ми то за хотелиерите си е 9% бе. Тея май не знаят къде се намират.