127

Анонимен

преди 4 години

От 1938 до 1941 г. Германия извърши агресия и ликвидира като държави Чехословакия, Полша, Франция, Белгия, Холандия, Норвегия, Югославия и Гърция, а накрая нападна и Съветския съюз. Така че очевидно е кой е агресорът, започнал Втората СВ. Сталин може да е виновен колкото английския премиер Чембърлейн и френския Деладие , които позволиха на Хитлер да нападне Чехословакия, но не повече. Те първо изизграха Чехословакия и Полша, но Сталин ги надигра. А после счупи главата и на Хитлер

126

ДЕБЕЛИЯ ЧЪРЧИЛ

преди 4 години

нарече ПОЛША ХИЕНАТА на ЕВРОПА, а те сега скачат срещу ПУТИН....Скачайте срещу англичаните бре. Не ви стиска

125

Анонимен

преди 4 години

Колкото повече мачкат и оплюват Русия,токова повече изпитвам съчувствие и съжаление към Русия,получава се обратния ефект на желаното от пропагандаторите против Русия.

124

Fate

преди 4 години

Путин е абсолютно прав , а полските управляващи са американски служители като нашите еничари

123

Анонимен

преди 4 години

Колкото и да повтаряш думичките "факти", "фактите", "факт" и т.н. за всеки с мoзък по-голям от този на врабче, е ясно, че това никакви факти не са, ами обикновени фантазии на човек с ниска култура.

122

БИЛО КАКВОТО БИЛО

преди 4 години

Важното е, че през 2022 г примитивна Рус ще изчезне от картата на света, а на българските комунисти ще се наложи да се укриват...

121

Анонимен

преди 4 години

"И за това, защо немските подводници потопяващи американски кораби са зареждани с гориво и боеприпаси на американски пристанища"Единствената немска подводница доказано достигнала брегове на Северна Америка, ги е достигнала много по-северно от САЩ и целта не е била да се напълни с гориво, а да остави метеорологична станция.

120

Анонимен

преди 4 години

Да не говорим, че в началото на войната дори и нужния брой танкове нямат, ами оборудват трактори с гумена гъсеница и малки оръдия.Основната тежест на ВСВ за Русия я изнасят катюшите и много загуба на хора.

119

Отговор последно

преди 4 години

Не твърдя, това са фактите. И стига си се правил на интересен, вземи прочети малко историята а не чалгата. Заради такива късо паметни като тебе света периодично е унищожаване. Айде ЧНГ и чао

118

Анонимен

преди 4 години

"Фактите са си факти"Това не са факти обаче... ;)))

117

Анонимен

преди 4 години

До ОтговорАбе ти имаш ли си на представа какво е бил чудовището Хитлер изобщо?Дори нашия цар Борис,(който е бил немец и жена му е била италианска принцеса и също от съюзниците на Хитлер),трепери като лист пред Хитлер и очите му са пълни с панически страх.Как да някоя държава откаже нещо на Хитлер,като утре ще нападне и тяхната страна!

116

Ама, другари...

преди 4 години

Покрай желанието на дядя Вова да се срита пропагандно с Полша (подсказвам - защото поляците пък ритат срещу СП-2), забравихме светла дата - 97 години от образуването на СССР. "Союз нерушимый республик свободных..." Нерушим се оказа колкото и предшестващите империи. Това е мъката на дядя Вова - не разполага с територията и населението на руската империя и наследилия я СССР. Щатите и Евросъюзът не се поучиха от този грандиозен провал - вървят по същата задънена улица и ще опрат челата в стената...

115

Анонимен

преди 4 години

"А защо след договора на Германия и СССР по който Германии получава заводи, ресурси и тренировка на летците си в СССР го напада."Ти пил ли си си хапчетата? Твърдиш, че германските летци са ходили да се учат в СССР при по-слабите от тях летци? Въздухоплаването в руските земи по това време е супер слабо, на светлинни години са назад сравнено с европейците. Да не говорим, че в началото на войната дори и нужния брой танкове нямат, ами оборудват трактори с гумена гъсеница и малки оръдия.

114

Отговор

преди 4 години

Не се напъвай, не ти се получава. Фактите са си факти, както и да ги въртиш. А защо СССР не напада първи Полша ли, ми защото не иска война. Реално СССР съществува от около 20 години, не е готов за война и не я иска.

113

Анонимен

преди 4 години

Вова винаги е прав, дори когато лъже!

112

Анонимен

преди 4 години

"Я го виж, поляка май забрави как заедно с Германия Полша отхапа парче от Чехия. Сега вода ненапита. Милият той, невинния....."Дори и така да е, какво правят европейските държави, си е лично тяхна работа. Русия никой не я е канил на европейската трапеза.

111

Анонимен

преди 4 години

*** винаги е прав, дори когато лочи невинна детска сирийска кръв,...той просто е жаден...

110

Анонимен

преди 4 години

Поляците са виновни, я вижте картата колко заграбени земи имат от Германия, Украйна и Чехословакия................там са най-големите антисемити на света................да не се прсвят на света вода ненапита................че ще ги лази пак руската мечка!!

109

Анонимен

преди 4 години

"Наградата и е окупирането на част от Чехия и обещанието на Хитлер да разреши полско украинския въпрос в полза на Полша."Забравяш, че първо Германия влиза в Полша, след това СССР. Ако беше вярна логиката ти, първо щяха да влезнат СССР, защото са недоволни (според теб), че поляците не са ги пуснали. Защо им е на Германия да нападат Полша, ако това може да го направи Русия вместо тях и да опере пешкира за пред историята за една лоша война? Мисли малко с тая глава...

108

Отговор

преди 4 години

А защо след договора на Германия и СССР по който Германии получава заводи, ресурси и тренировка на летците си в СССР го напада. Политиката и финансовите въпроси не са за всеки, помисли си. И за това, защо немските подводници потопяващи американски кораби са зареждани с гориво и боеприпаси на американски пристанища